A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutyája miatt nem alkalmazták a beteg férfit - most végre munkát kapott!

Segítőkutyájával az oldalán járhat munkába!


2016. június 13., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az agykárosodást szenvedett férfi éveken át nem kapott munkát, mivel csak segítőkutyájával együtt léphet ki otthonából. Most végre fordult a kocka: segítő társával együtt jár dolgozni!



Sajnos nagyon nehéz munkát találnia a fogyatékkal élő embereknek. Owen Lima-nak ráadásul olyan munkát kellett keresnie, ahol nemcsak agykárosodása ellenére is foglalkoztatják, de megengedik, hogy Blue, a segítőkutyája is vele lehessen a munkaidő minden percében.

 

“Nagyon nehéz olyan munkát találnom, ahol az emberek elfogadnak a fogyatékosságom ellenére is. És az sem elhanyagolható tény, hogy egész nap velem van a szolgálati kutyám” - mondta Owen Lima.

 

A segítőkutya is kapott munkaruhát!
A segítőkutya is kapott munkaruhát! 
Fotó: facebook.com/LowesCanada

 

Lima még fiatalkorában szenvedett egy balesetet, melynek következménye az agykárosodás. Nehezíti a mindennapjait például a többiek megértésében: ha túl gyorsan beszélnek hozzá, nehezen érti meg társait. Blue, a segítőkutya mindennap vele van: segít neki, hogy nyugodt maradjon és jelenlétével, törődésével megakadályozza a szorongásos rohamok kialakulását. Blue nélkül az otthonát sem hagyhatja el, így olyan munkát kellett vadásznia, ahova kutyája is elkísérheti.

 

És a hosszas keresgélés végén Owen és Blue rátaláltak a lehetőségre: most ügyfélszolgálati munkatársként dolgoznak egy barkácsáruházban, a Lowe’s-ben. Üdvözlik a céghez érkező ügyfeleket és szükség esetén besegítenek a többi dolgozónak. 

 

“Nem gondoltuk, hogy ilyen is megtörténik velünk. De flvettük és ugyanúgy alkalmazzuk őket, mint bármely más munkatársunkat" - mondta az üzletvezető Paolo Gallo.

 

Forrás: cnn.com
Indexkép forrás: cnn.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz! Hírek - Címlapon
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz!
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát? Hírek - Címlapon
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát?