A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutyája miatt nem alkalmazták a beteg férfit - most végre munkát kapott!

Segítőkutyájával az oldalán járhat munkába!


2016. június 13., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az agykárosodást szenvedett férfi éveken át nem kapott munkát, mivel csak segítőkutyájával együtt léphet ki otthonából. Most végre fordult a kocka: segítő társával együtt jár dolgozni!



Sajnos nagyon nehéz munkát találnia a fogyatékkal élő embereknek. Owen Lima-nak ráadásul olyan munkát kellett keresnie, ahol nemcsak agykárosodása ellenére is foglalkoztatják, de megengedik, hogy Blue, a segítőkutyája is vele lehessen a munkaidő minden percében.

 

“Nagyon nehéz olyan munkát találnom, ahol az emberek elfogadnak a fogyatékosságom ellenére is. És az sem elhanyagolható tény, hogy egész nap velem van a szolgálati kutyám” - mondta Owen Lima.

 

A segítőkutya is kapott munkaruhát!
A segítőkutya is kapott munkaruhát! 
Fotó: facebook.com/LowesCanada

 

Lima még fiatalkorában szenvedett egy balesetet, melynek következménye az agykárosodás. Nehezíti a mindennapjait például a többiek megértésében: ha túl gyorsan beszélnek hozzá, nehezen érti meg társait. Blue, a segítőkutya mindennap vele van: segít neki, hogy nyugodt maradjon és jelenlétével, törődésével megakadályozza a szorongásos rohamok kialakulását. Blue nélkül az otthonát sem hagyhatja el, így olyan munkát kellett vadásznia, ahova kutyája is elkísérheti.

 

És a hosszas keresgélés végén Owen és Blue rátaláltak a lehetőségre: most ügyfélszolgálati munkatársként dolgoznak egy barkácsáruházban, a Lowe’s-ben. Üdvözlik a céghez érkező ügyfeleket és szükség esetén besegítenek a többi dolgozónak. 

 

“Nem gondoltuk, hogy ilyen is megtörténik velünk. De flvettük és ugyanúgy alkalmazzuk őket, mint bármely más munkatársunkat" - mondta az üzletvezető Paolo Gallo.

 

Forrás: cnn.com
Indexkép forrás: cnn.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Ebugatta Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz! Hírek - Címlapon
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz!
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát? Hírek - Címlapon
Hogyan kezeljük a hiperaktív kutyát?