A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megszületett a deteki mészárosok várható büntetése

2016. június 15., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A nyomozás lezárult a két állatkínzó ellen, megtörtént a vádemelés. A várható büntetése: javítóintézet és felfüggesztett.



Az ügyészség által kiadott sajtónyilatkozat szerint megszületett a vádemelés és a javasolt büntetés is. A fiatalkorú férfi, és felnőttkorú társa tavaly júliusban agyonvert egy védekezni képtelen kistestű kutyát. Mindezt felvették videóra és feltették az internetre - így derült fény a bűncselekményre.

 

A deteki kutyagyilkosságról készült videó összefogásra sarkallta az állatvédő szervezeteket
Fotó: yousignanimals.org

 

A nyomozás kiderítette az ügy részleteit is: a két vádlott az útmenti árokban találta a kutyát, melynek mozgása erősen korlátozott volt. Úgy döntöttek, agyonverik az állatot és hogy ne legyenek szemtanúk, egy közeli, nádas által eltakart helyre vitték. Itt verték agyon a vétlen kutyát, miközben videóra rögzítették tettüket. (Az ügyészség közleményében a brutális gyilkosság részletei is olvashatók, azonban csak erős idegzetűeknek javasoljuk. Ide kattintva érhető el.)

 

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a két férfi ellen. A fiatalkorú vádlottal szemben javító intézeti nevelést, felnőttkorú társa esetében, aki bűnsegédje volt a cselekménynek, felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

Az ügy részleteit elolvashatod korábbi cikkeinkben:

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu, kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: yousignanimals.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit
Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság azt a baranyai férfit, aki bálamadzaggal felakasztott egy kutyát 2020 januárjában - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat a 65 éves férfi ellen: az előkészítő ülésen börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság.

Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott
A láncon tartott kutya életét az utolsó pillanatban érkezett orvosi beavatkozás mentette meg. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hanyag gazdát.

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó
A vádlott tavaly szeptemberben olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosbítani akar.

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, akinek megkötött kutyájának nyakába belenőtt a lánc Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, akinek megkötött kutyájának nyakába belenőtt a lánc
Nem csak láncon tartotta kutyáját a férfi, de azzal sem foglalkozott, hogy a szoros lánc bevágott a kutya nyakába, súlyos sérülést okozva az állatnak. A bíróság pénzbüntetést szabott ki.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás birkaterelés Budapest belvárosában? Hírek - Címlapon
Kutyás birkaterelés Budapest belvárosában?
Kutyák segítenek az Orlandói lövöldözés túlélőinek Hírek - Címlapon
Kutyák segítenek az Orlandói lövöldözés túlélőinek