A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyákat mentettek a pénzügyőrök

2021. május 10., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Útlevél és chip nélkül szállították a nyolc kölyökkutyát, akikre a pénzügyőrök bukkantak az autó átvizsgálásakor. Egy másik autóban két kis bichont találtak ellenőrzéskor. Egy harmadik ellenőrzésen pedig három kutyát találtak: őket embertelen körülmények között szállították.



 

A pénzügyőrök az M7-es autópályán ellenőriztek egy román kocsit, mikor rábukkantak az apró kölyökkutyákra. Hét bichon és egy uszkár jellegű kölyköt szállítottak, útlevéllel és mikrochippel egyik állat se rendelkezett. A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kutyák körülbelül 4-5 hetesek és meglehetősen rossz állapotban vannak – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Facebook oldalán.

 

Más esetek is történtek: az M1-es autópályán egy kisbuszból két bichon kölyök került elő egy ellenőrzésen.

 

Néhány nappal később pedig egy utánfutó csomagterében találtak két felnőtt pitbullt és egy alig négyhetes shih-tzu kölyköt. A két felnőtt kutya rendkívül rossz állapotban volt: lesoványodott testük tele volt sérülésekkel és kullancsokkal. Olyan alacsony ketrecekben szállították őket, hogy felállni sem tudtak. Mindezeken túl egyik kutya sem rendelkezett azonosítóval.

A kutyákat két alapítvány fogadta be.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól
Meghamisított adatokkal szállított kölyökkutyákat egy bolgár férfi, akit az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszánál ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak Hírek - Címlapon
Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak
Kutyás barangolások - Rám-szakadék: kutyával vagy kutya nélkül? Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Rám-szakadék: kutyával vagy kutya nélkül?