A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak

2021. május 11., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az Egyesült Királyság törvénybe foglalja, hogy képesek érzelmekre a gerincesek, "mindazok az állatok, amelyeknek gerincvelőjük van" – közölte George Eustice környezetvédelmi miniszter a Sunday Times című lappal. Az új jogszabályt II. Erzsébet királynő jelenti be kedden hagyományos kormánynyilatkozatában.



 

A törvényben hangsúlyozzák majd, hogy állatok is tudatában vannak érzéseiknek és érzelmeiknek, képesek örömöt és vidámságot, szenvedést és fájdalmat érezni. A miniszter szerint az Egyesült Királyság éllovas akar lenni a világon az állatjogok területén, és a gerincesekről szóló törvény e stratégia pillérét képezi.

 

További törvénytervezetek tiltják:

  • a vadásztrófeák importját,
  • eleven állatok exportját,
  • főemlősök háziállatként tartását.

Az állatjóllégi stratégia részeként a kormány szerené elérni a szőrmeimport és a mikrochipek házimacskáknál való alkalmazásának tilalmát. Véget akarnak vetni a sertések gázzal (szén-dioxiddal) való leölésének is.

 

 

Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak
Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak
Fotó: Unsplash - Siddharth Narsimhan

 

 

Eustice szerint mindezek fontos jelzést küldenek a világnak. A változtatások közül sok – köztük az élő állatok exportjának tilalma – csak azután vált lehetségessé, hogy Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból – mondta.

 

A miniszter hangsúlyozta, hogy Boris Johnson az első miniszterelnök, aki a kormánypolitika részévé tette az állatjóllét ügyét.

A tervek ellenzői szerint Johnson csak jegyese, Carrie Symmonds személyes nézetei miatt áll ki az állatjogokért. A környezetvédelmi miniszter szerint azonban a miniszterelnök és ő maga is ugyanolyan "szenvedélyes" ebben az ügyben, mint Symmonds, a Konzervatív Párt volt szóvivője.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Siddharth Narsimhan

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére
Egyik tappancsa megsérült, de valószínűleg enélkül is úgy gondolta volna: ha gazdái szeretnék, hogy lejöjjön a hegyről, akkor bizony le kell cipelniük. Mert ő egy tapodtat sem megy innen sehova.

Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi Pénzbírságot kaphatnak a monmouthshire-i gazdik, ha nincs náluk kakizacsi
… ez ugyanis feltételezi azt, hogy a gazdinak esze ágában se volt felszedni kutyája után a piszkot, tehát véteni fog a szabályok ellen.

Új állatvédelmi törvényt hoztak Spanyolországban: legfeljebb három napig lehet magára hagyni a háziállatokat Új állatvédelmi törvényt hoztak Spanyolországban: legfeljebb három napig lehet magára hagyni a háziállatokat
Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti: Legfeljebb három napig lehet magára hagyni egy háziállatot, a macskákat kötelező ivartalaníttatni és chippel ellátni, a kutyatulajdonosoknak felelősségbiztosítást kell kötniük - egyebek mellett ezek szerepelnek az új állatjóléti törvényben, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a spanyol parlament Madridban.

Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget? Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget?
Idén márciusban utoljára szervezett rókavadászatot az egyik hagyományőrző klub Skóciában. Egy törvénymódosításnak köszönhetően 252 év után pontot tesznek a sokak által megkérdőjelezett esemény végére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a futtatóban Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a futtatóban
Kutyákat mentettek a pénzügyőrök Hírek - Címlapon
Kutyákat mentettek a pénzügyőrök