A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások – Lélekmelengető pillanatok kutyákkal a Bakonyban

2021. november 27., 08:00


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás




A kutyák bundás angyalok, akik mellettünk vannak és osztoznak örömünkben és bánatunkban is, a velük töltött idő a Bakonyban mindig lélekmelengető.



 

Miközben elkezdtem írni az élménybeszámolómat a legutóbbi kutyás kirándulásunkról, messze elkalandoztak a gondolataim és nem igazán tudtam koncentrálni. Tegnap egy számomra nagyon kedves ember hunyt el. Egy kivételesen jó, nagybetűs Ember. Úgy éreztem most arról írnék inkább, hogy ilyen nehéz időszakokban is a kutyáink, a természet, egy csodaszép táj és egy vendégház milyen sok erőt adhat az elfogadáshoz, ahhoz, hogy kicsit elfelejtsük a lelki terheinket. 

 

 

A kutyák bundás angyalok
A kutyák bundás angyalok - Zion és Nala
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A kutyákkal eltöltött idő igazi terápia, hiszen szeretetük, önzetlen jóságuk, végtelen életörömük fel tudja oldani a legnehezebb pillanatokat is. Bundás angyalok ők, akik mindig mellettünk vannak. 

 

 

Sherpa és Nala
Sherpa és Nala
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A napi sétáink is mindig segítenek kikapcsolni, letenni a munkát, problémákat, sokszor elég csak meglátnom a határtalan boldogságukat, amikor hazaérünk és azonnal mosolyt csalnak az arcomra. Egy-egy hétvégi túra velük a természetben azonban mindig hosszabb időre feltölt. 

 

Sok csodálatos hely van hazánkban, ahová bármikor szívesen visszatérünk feltöltődni, helyek, amelyek segítenek megtalálni kutyáink segítségével újra a nyugalmat, az utat a tovább lépéshez.

Egy kedves vendégház, egy nem túl megterhelő kiadós séta elterelheti gondolatainkat. 

 

 

A Gaja völgy nyáron
A Gaja völgy nyáron
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Az egyik ilyen számomra lélekemelő hely a Gaja-völgy. 

 

A Gaja patak, a Kelet-Bakony legfontosabb vízfolyása. Csodálatos, vadregényes kiránduló helyeket találhatunk a patak mentén. Az egyik legnépszerűbb a bakonynánai római fürdőnél található, a másik a fehérvárcsurgói Gaja-völgy, amely több kilométer hosszan elnyúló szurdokvölgy. 

 

 

A Gaja völgy nyáron is ideális kutyás kirándulóhely
A Gaja völgy nyáron is ideális kutyás kirándulóhely
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Gaja Völgy nyáron - a kirándulás alatt a kutyák hűsölhetnek a patakban
A Gaja Völgy nyáron - a kirándulás alatt a kutyák hűsölhetnek a patakban
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Gaja völgy minden évszakban csodálatos, a kanyargó patak mentén haladó túraútvonallal. Nyáron a zöld hihetetlen árnyalatai lenyűgözőek, a terep több kilométeren keresztül könnyen járható, a patakban úszhatnak is a kutyák. Ősszel a levelek csodaszép színei csalnak mosolyt az arcunkra, télen a hóval borított táj, ami lenyűgöz, tavasszal pedig az éledő természet látványa tölt el életörömmel. 

 

 

Kirándulás kutyával a Gaja völgyben, akár télen is
Kirándulás kutyával a Gaja völgyben, akár télen is
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A téli Gaja völgy
A téli Gaja völgy
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Lehet hosszabb, könnyedebb sétákat is tenni, de több hegyi túraútvonala is van. 

A tájcentrumtól kiindulva hamar elérünk egy bájos kis tóhoz, innen pedig több irányban is felfedezhetjük ezt a csodaszép szurdok völgyet. 

Egy kicsit nehezebb terep mentén felmehetünk a Károlyi-kilátóhoz, ahonnan érdemes körbe nézni és megcsodálni a végtelen erdők látványát. Útközben az Alba Régia forrásnál megpihenhetünk. 

 

 

Alba Régia Forrás
Alba Régia Forrás
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Gaja völgy télen is izgalmas kirándulóhely
A Gaja völgy télen is izgalmas kirándulóhely
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Ezek a túrák mindig igazi feltöltődést adnak nekünk is és a négylábúaknak is. Az erdő békéje, a friss levegő, a csend mindig egy csoda számomra, ahol a kutyáink is nagyon boldogok. 

 

Kedvenc szálláshelyünk ezen a vidéken a Bakonyi Vadász Háza, Bakonykútin, amely kb. 10 perc autóútra van a tájcentrum parkolójától. A ház és a kertje is a tökéletes pihenést biztosítja. Hidegebb időben a kandalló hangulata és melege is hozzájárul a lelki feltőtődéshez, ahogyan a szauna szoba és a kerti dézsa is. A kertben bográcsozni is lehet, a függőágyak pedig tökéletes pihenést biztosítanak a túrák után. Igazi kis nyugalom szigete a ház. 

 

 

Nala a kandalló előtt
Nala a kandalló előtt
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A vendéglátók kedvessége és vendégszeretete egészen rendkívüli, mindent megtesznek azért, hogy jól érezzük magunkat. Bakonykúti az országos Kék túra útvonalon található. A 363 m magas Baglyas-hegyet megmászva gyönyörű panorámában is lehet részünk a Bakony és a környező települések látványával, jó időben egészen a Balatonig el lehet látni. 

 

 

A Károlyi kilátó
A Károlyi kilátó
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Kilátás a Károlyi kilátóból
Kilátás a Károlyi kilátóból
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A tájcentrum felé vezető úton 5 perc alatt eljutunk a Fehérvárcsurgói-víztározóhoz is, amelybe a Gaja patak torkollik. Érdemes körbe sétálni, a kutyák úszhatnak a víztározóban is, illetve a víztározó melletti kisebb tavakban is, lehetőség van horgászatra is, a környezet is nagyon szép. 

 

 

A fehérvárcsurgói víztározónál
A fehérvárcsurgói víztározónál
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

 

Természetesen a vendégház és a Gaja patak vidéke az önfeledt örömben is remek választás lehet, hiszen minden adott ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat. 

 

A Bakony az egyik legizgalmasabb vidék itthon, telis-tele van szebbnél szebb, és érdekes látnivalókkal. Egy megunhatatlan táj, ahol a természeti kincsek és a nevezetességek egymást érik. Tökéletes kiránduló helyeket találunk itt, amelyeket imádni fognak a kutyák is.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért remeg a kutyám? II. - Érzelmek és a "kiskutya-remegés" Hírek - Címlapon
Miért remeg a kutyám? II. - Érzelmek és a "kiskutya-remegés"
Lezárások várhatók az erdei utakon novembertől Hírek - Címlapon
Lezárások várhatók az erdei utakon novembertől