A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás nap a gyönyörű szánhúzókkal

2016. szeptember 15., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hatalmas érdeklődés övezte a a hétvégén tartott Kutyás Családi és Örökbefogadó Napot, melyet az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány rendezett meg a hétvégén. A fantasztikus hangulatú programról Ponyokai Juditot kérdeztük.



A hétvégi már a nyolcadik ilyen rendezvény volt. Hogy sikerült?

Igen, már nyolcadik alkalommal szerveztük meg ebben a formában alapítványunknak - az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványnak – ezt a kutyás családi és örökbefogadó napot. Nagyon boldogok vagyunk, az egész csapat fantasztikus volt és bármilyen túlzás nélkül mondhatom, hogy minden várakozásunkat felülmúlta a rendezvény, mind hangulatában, mind pedig a látogatók számában.

 

Szebbnél szebb kutyák jöttek össze  a kutyás napon
Szebbnél szebb kutyák jöttek össze  a kutyás napon
Fotó: DremArt Photography

 

Mennyi kutya és gazdi jött el?

Több mint 700 kétlábú és közel 250 négylábú vendég fordult meg nálunk szombaton, ami egy szuper eredmény! Tekintve, hogy kis szervezet vagyunk és egy maroknyi ember lelkiismeretes és kitartó önkéntes munkája a fajtamentés, ez nekünk hatalmas dolog és nagyon hálásak vagyunk Mindenkinek, aki ellátogatott hozzánk, segítette a rászoruló kutyákat és reméljük mindenki jól érezte magát!

 

A programot az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány rendezte
A programot az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány rendezte
Fotó: Skrach László

 

Hogy zajlott a nap?

Már korán reggel indult a program az alapítvány önkéntes csapatának, hiszen a rendezvény előkészületei igen sok munkával jártak. A kapunyitást követően folyamatosan jöttek az érdeklődők és látogatók, akik a szuper kutyás bemutatókon túl az egyes vendégek sátrainál is kiváló programokban vehettek részt, ilyen volt például a kutya fitness kipróbálási lehetőség, a kutya masszázs, a jótékonysági vásár vagy éppen a gyermek sarok programjai.

 

Az egyik legnépszerűbb program volt a fotó sarok, ahol igazi profi képek készültek a kutyusokról és gazdijaikról. A kutya szépségversenyen ismételten sok kutyus vett részt, gyönyörű kutyákat láthattunk és hát nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek – emiatt sok-sok különdíj is született. A jótékonysági canicross kutyás futás, a kutyás vetélkedők is igen népszerűek voltak, sokan vettek részt a kutya-gazdi hasonmás versenyen is, ahol ismételten igazi harmonikus kutya-gazdi párosokat láthattunk, izgalmas volt.

 

Jótékonysági canicross kutyás futás
Jótékonysági canicross kutyás futás
Fotó: Skrach László

 

Nagyon örülünk és nagy sikernek könyveljük el, hogy látogatóink közül sokan velünk tartottak egészen a rendezvény végéig, amikor is a tombolahúzás alatt még rengeteg ajándékot sorsoltunk ki a rendezvény támogatóinak köszönhetően, akiknek innen is nagyon szépen köszönjük, hogy segítették rendezvényünket!

 

 

Érdeklődtek a gazdikereső kutyusok után? Netán voltak olyanok is, akik komoly örökbefogadási szándékkal érkeztek? Sikerült is esetleg valakinek gazdit találni?

A visszajelzések nagyon pozitívak, úgy tűnik jó pár kutyusnak akadt komoly érdeklődője, a legnagyobb sikersztori viszont, hogy a rendezvény előtt gazdikereső kampányunknak köszönhetően gazdára talált Roy, a mi kis esélytelen vak védencünk. Igazi sikertörténet ez alapítványunknak, nagyon boldogok vagyunk. Emellett több szervezet is jelezte, hogy komoly érdeklődők érkeztek hozzájuk is, úgyhogy reméljük ezek az érdeklődések mind örökbefogadással fognak végződni. Sajnos azonban még így sok-sok védencünk vár gazdára, róluk honlapunkon - www.szanhuzoalapitvany.hu – található részletes információ.

 

Nem csak szánhúzók jöttek el
Nem csak szánhúzók jöttek el
Fotó: Skrach László

 

Hogyan tovább? Mikorra tervezitek a következőt? Addig is lesz valamilyen programotok?

Természetesen tervezzük a következő ilyen napot, hiszen a sok munka mellett, rengeteg erőt is nyerünk ezekből a rendezvényekből, a sok kedves szó, érdeklődés, amit a látogatóktól kapunk, a pozitív visszajelzések mind azt jelzik, hogy jó úton haladunk. Reményeink szerint jövő tavasszal újra tudunk ilyen napot szervezni. Addig is sok helyen találkozhatnak velünk az érdeklődők, ilyen következő alkalom lesz például 2016. szeptember 24-25. között Dunaharasztiban a 21. szánhúzókutyás találkozó, ahol kitelepüléssel – gazdikereső szánhúzókkal, jótékonysági vásárral és szórakoztató kutyás ügyességi vetélkedőkkel - várjuk a látogatókat. Illetve természetesen folyamatosan vannak nyílt napjaink kutyasétáltatással egybekötve, ahol is lehet érdeklődni az önkéntességről is, ezzel kapcsolatban központi e-mail címünkön szívesen adunk további tájékoztatást! ( )

 

 

 

 

További fotók a VIII. Kutyás Családi és Örökbefogadó napról ide katintva találhatók!

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Skrach László

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban 23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban
Élelem és víz nélkül élt túl három hetet a romok alatt Alex, a husky. Rettentően legyengült, de hálásan nyalogatta meg megmentőit.

Boldogság vagy engedelmesség – melyik a fontosabb? Boldogság vagy engedelmesség – melyik a fontosabb?
Ha valakivel szóba kerül az a téma, hogy mit szeretne a kutyájától általában azt a választ kapjuk, hogy a kutya engedelmeskedjen. Rengeteg engedelmes foglalkozás elérhető a négylábúaknak már egész fiatal kortól. Ezzel együtt pedig számtalanszor hangzott már el a kérdés (olykor bizony meglehetősen csalódottan): „Hogyan vegyem rá a kutyámat, hogy engedelmeskedjen nekem?” De mi van, ha ez rossz kérdés? Mi van, ha ettől sokkal fontosabb kérdések: „Boldog-e a kutyám?” és „Hogyan tehetném boldogabbá?”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Valóban „Nyugat” a kutyások paradicsoma? Hírek - Címlapon
Valóban „Nyugat” a kutyások paradicsoma?
Kutyások Piknike a Hajógyári-szigeten Hírek - Címlapon
Kutyások Piknike a Hajógyári-szigeten