A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás strandolás a naplementében és tovább - ilyen volt az első Kutyastrandok Éjszakája

2020. augusztus 24., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Több helyszínen zajlott szombaton a különleges vízparti program, a Kutyastrandok Éjszakája. Az eseményhez csatlakozott kutyabarát vízparti helyszínek hosszabb nyitvatartással és programokkal készültek a kutyák és gazdik számára egyaránt.Az augusztus végi hosszúhétvége szombatján került megrendezésre az első Kutyastrandok Éjszakája, melyhez rögtön négy kutyabarát vízparti helyszín csatlakozott, így országszerte válogathattak a helyszínekből a gazdik: a Nyíregyháza melletti Vizsla-tó, a Délegyházi-tavaknál fekvő Tavirózsa Kemping és Kutyastrand, a pécsi Hirdi Kutyastrand és a Kőszegi Kutyastrand is hosszabban tartott nyitva ez alkalomból. 

 

 

Éjszakába nyúlóan pancsolhattak a kutyák a Kutyastrandok Éjszakája alkalmából
Éjszakába nyúlóan pancsolhattak a kutyák a Kutyastrandok Éjszakája alkalmából
Fotó: Hornyák Emőke

 

 

Az időjárás is kegyes volt, igazi strandidőben élvezhették a napot és az estét a kutyások, a viharok is mintha kivárták volna a maguk idejét, így tényleg az önfeledt pancsolásról és szórakozásról szólhatott az este. 

 

 

Korom Gábor előadása a Kőszegi Kutyastrandon
Korom Gábor előadása a Kőszegi Kutyastrandon

 

 

A Közösen a Kutyákkal Egyesület és a Kutyabarathelyek.hu szervezésében megvalósult esemény mondhatni központja a Kőszegi Kutyastrand volt, ahol nemcsak az éjszakába nyúló kutyastrandolás lehetősége várta a látogatókat:

 

“rengetegen voltak kíváncsiak Korom Gábor előadására, de nagy tapsot kaptak a Kőszegi Kutyasulisok az engedelmes és ügyességi bemutatójukon is - mondta Prim József, a Közösen a Kutyákkal Egyesület elnöke - Az este további részéhez a zenét Detmon és Kvarc biztosította - sajnos Dj NB előadását a közelgő vihar megszakította. Ennek ellenére is nagyon jól sikerült az este, mindenki jól érezte magát, a kutyák nagyokat úsztak, és játszottak egymással. Több mint 200 gazdi látogatott ki az esti órákban kedvenceikkel a strandra.” 

 

 

Korom Gábor előadására sokan voltak kíváncsiak Kőszegen
Korom Gábor előadására sokan voltak kíváncsiak Kőszegen

 

 

Engedelmes és ügyességi bemutató a Kőszegi Kutyasuli jóvoltából
Engedelmes és ügyességi bemutató a Kőszegi Kutyasuli jóvoltából

 

 

“A Vizsla-tavon öt órakor volt kapunyitás, elsőként az egyik törzsvendég, Csoki tacsi jelent meg gazdijaival, aki estig rendületlenül futott és úszott a lasztija után. Utána sorra érkeztek a csobbanni vágyó kutyusok, leopárdkutyákkal, vizslákkal, malival, mudival, és gyönyörű keverék kutyákkal telt meg a Vizsla-tó partja - meséli Kovács Tünde, a Vizsla-tó megálmodója. -  A strandolás mellett hatalmas futkározásoknak lehettünk szemtanúi, és az ügyességi pálya sem maradt kihasználatlan az este folyamán. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az első Kutyastrandok Éjszakáján!”

 

 

Csobbanás a Vizsla-tóban
Csobbanás a Vizsla-tóban

 

 

Nem csak úszásra volt lehetőség a Vizsla-tavon a Kutyastrandok Éjszakáján!
Nem csak úszásra volt lehetőség a Vizsla-tavon a Kutyastrandok Éjszakáján!

 

 

 

A fotók folyamatosan érkeznek a strandok Facebook oldalaira, valamint a Kutyastrandok Éjszakája facebook oldalára is - érdemes követni, hiszen biztosan várható folytatás!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás SUP-ozás? Így lehet! Kutyás SUP-ozás? Így lehet!
Sokan vannak, akik szeretik házi kedvencük mindenhová magukkal vinni. A SUP-ozás viszont pontosan egy olyan sportág, ahol ez mostanára már-már teljesen megszokottnak látszik, hiszen a kutyás evezés egyre népszerűbbé vált. Ilyenkor azonban érdemes odafigyelnünk pár dologra, ha valóban azt szeretnénk, hogy számunkra és kedvencünk számára is egyaránt élmény legyen a SUP-ozás. Mik is ezek tehát?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe! Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe!
A szlovákiai Zólyombúcs közelében 400 köbméternyi fermentációs hulladék ömlött a Garam folyóba, mely Esztergom közelében torkollik a Dunába. Az érintett területeken nem tanácsos a fürdőzés, kutyánkat se engedjük be a vízbe!

Kutyás barangolások - Szarvas város: ahol mindig élményekben gazdag a kutyás nyaralás Kutyás barangolások - Szarvas város: ahol mindig élményekben gazdag a kutyás nyaralás
Szarvas vízimádó kutyákkal szinte már-már kötelező uticél, ahol csak egyetlen negatív érzésünk lehet egy nyaralás alkalmával: az, amikor haza kell jönnünk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sem tűzijáték, sem fényjáték nem lesz szilveszterkor Prágában Hírek - Címlapon
Sem tűzijáték, sem fényjáték nem lesz szilveszterkor Prágában
Miért színezi meg a könny a szőrt? Hírek - Címlapon
Miért színezi meg a könny a szőrt?