A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaszános expedíció - Szavazz Gergőre!

2015. december 04., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




A sarkvidéki kalandon egy debreceni srác is indulna. Tudj meg többet Gergőről, és add le voksodat!



Éles Gergő Péter debreceni születésű fiatalember, a természet, a szabadság és a kutyafogathajtás szerelmese. Szenvedélye egészen kicsi korából fakad, amikor egy szánhúzó kutyákról szóló mesefilm olyannyira magával ragadta, hogy elhatározta, amint lehetősége lesz kutyát tartani, belevág az elképzelhetetlenbe.

 

Ma már két kutyájával, Üszökkel, a fekete németjuhásszal és Daruval, a nyugat-szibériai lajka szukával rója a Tócó-patak menti utakat. Igaz, Üszök néha elég szeszélyes tud lenni, Daru viszont ösztönösen is érzi, tudja mikor mit kell tennie a fogatban. Az irányokat és vezényszavakat eleinte a séták során sajátították el, mígnem édesapjával otthon elkészítették a biciklikből összeállított különleges edzőkocsit. Hetente 3-4 alkalommal gyakorolnak, s tervei szerint a későbbiekben két szánhúzóval is bővítené a csapatot.

 

Éles Gergő Péter és kutyái: Daru, Luca és Üszök
Éles Gergő Péter és kutyái: Daru, Luca és Üszök
Fotó: Éles Gergő Péter

 

Addig viszont élete legnagyobb kalandjára készül: a 2016-os Fjällräven Polar Expedícióra, melyen nem kevesebb, mint 300 km hosszúságú útvonalon kell egy kutyaszánt hajtania minden versenyzőnek. A feladat nem könnyű, hiszen Gergőnek az “Egyéb országok” kategóriában kell megszereznie az elegendő szavazatot ahhoz, hogy elindulhasson a kihíváson. Olvassátok el bemutatkozóját! 

 

Nevem Gergő, Magyarországon élek. Az egyetemen néprajzot és muzeológiát tanultam. Több területen is tevékenykedem: fazekaskodom, népzenélek, utcai művész is vagyok, de dolgoztam már bábszínházban és szociális munkásként idősek otthonában is. Igazából eléggé széles az érdeklődési köröm. Szeretek a természetben túrázni, egyedül, barátaimmal vagy idegenekkel, de leginkább kutyáimmal az oldalamon. Kint lenni a szabadban számomra felbecsülhetetlen, hiszen ez tart harmóniában.

 

Éles Gergő Péter útban a Vigyázó-csúcs felé (1836 m) - Bihar-hegység, Románia (2015)
Éles Gergő Péter útban a Vigyázó-csúcs felé (1836 m) - Bihar-hegység, Románia (2015)
Fotó: Éles Gergő Péter

 

S hogy miért indult el a kihíváson?

A bikejöring és kutyaszán-hajtás terén még kezdőnek vallom magam (háromkerekű kocsimon hó nélkül gyakorlok), de ezek teljesen kikapcsolnak engem. Nem tudnám elképzelni az életemet kutyák nélkül. Az északi sarkvidék atmoszférája lenyűgöz és inspirál engem. Habár a túra gondolata egyelőre inkább egy ködös elképzelés számomra, mivel eddig csak egy alkalommal volt lehetősége eltölteni ott néhány napot. Ez a sarkvidéki kihívás a legújabb álmom. UI: amatőr csontkovács is vagyok - véleményem szerint egy nélkülözhetetlen képesség ott fent északon.

 

 

Gergőre az alábbi linken szavazhattok december 10-ig:

http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/331?vote#_=_

 

 

Tekintsétek meg Gergő motivációs videóját:

 

 

 

Ha többet szeretnétek megtudni Gergőről, olvassátok el a vele készült interjút az utazom.com oldalon. 

 


 

A Fjällräven Polar Expedíción 11+1 országból indulhat az első két helyezett: Benelux-államok, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Finnország, Lengyelország, Németország, Norvégia, Svédország, Egyéb országok.

 

Az első helyezettek automatikusan részt vehetnek az expedíción, a második versenyzőt a svéd Fjällräven cég választja ki. Bárki indulhat az északi sarkvidéki kalandon, a nevezésnek nem feltétele a kutyaszános tapasztalat. A teljes felszerelést és a szánhúzó kutyákat a szervező cég bocsátja a versenyzők rendelkezésére. 

 

Fjällräven Polar Expedíció 2016 - A 300 km hosszú túra útvonala
Fjällräven Polar Expedíció 2016 - A 300 km hosszú túra útvonala
Fotó: Éles Gergő Péter

 

Forrás: haon.hu, hivazerdo.cafeblog.hu, utazom.com
Indexkép forrás: Éles Gergő Péter

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát
Hihetetlen sebességgel száguldott lefelé a hóban...

Egy mozgássérült Shiba Inu lett a világ legcukibb mentett kutyája Egy mozgássérült Shiba Inu lett a világ legcukibb mentett kutyája
„Úgy gondoltuk, azért fogadjuk örökbe, hogy segíthessünk rajta, de valójában ő adott nekünk annyi, de annyi örömet és vidámságot, hogy úgy érzem, sohasem fogjuk tudni meghálálni neki mindezt.”

Balto, a hős kutya igaz története Balto, a hős kutya igaz története
Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mangó százszázalékos sikere a nemzetközi minősítő vizsgán Hírek - Címlapon
Mangó százszázalékos sikere a nemzetközi minősítő vizsgán
2016-tól az FBI is nyomozni fog állatkínzási ügyekben! Hírek - Címlapon
2016-tól az FBI is nyomozni fog állatkínzási ügyekben!