A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával a bobpályán? Egy balatoni nyár emlékei

2015. október 08., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Igaz a nyári szandált és a rövidnacit már elpakoltuk a gardróbszekrénybe,
mégsem vagyunk szomorúak és depressziósak, mert nosztalgikus gondolatokkal emlékezünk vissza a kutyáinkkal (jelen esetben mi még gyerekkel is) eltöltött idei nyári vakációnkra. - Olvasónk írása.



Nekünk,  kutyás-gyerekes szülőnek (nem vagyunk kevesen, de valahogy ezzel a párosítással ritkábban találkozunk) sokkal nehezebb olyan helyet találni pihenésre, vakációzásra, ahol mind a kutya, mind a gyerek igényit kielégíthetjük. Vagyis gyerek- és kutyabarát helyet. Mert ugye, mi se a kutya-gyerekeket, se az ember-gyereket nem szívesen hagyjuk otthon egy hétre, ha van más megoldás a panzióztatáson kívül. Első beszámolóm nyár végi vakációnk egy helyét mutatja be. 

 

Augusztus egy hetét a „magyar tengerünk” egy olyan településén töltöttük, ahol  rossz idő esetén (nekünk volt benne részünk,  hűvös, borús egy hét) is kiváló programokkal tudtunk az időnket kutyástul-gyerekestül hasznossá tenni. Ezáltal akár most ősszel vagy tavasszal is bátran ajánlom a Balaton szerelmeseinek.

Ez a hely Balatonfűzfő volt. Nem hiába rendezik meg ott szeptemberben a „FALKAstrand” elnevezésű kutyás programot, a vendéglátó egységek is valóban kutyabarát helyek.

 

Napsugár és Málka vizslák a BalatoniBob Szabadidőpark előtt
Napsugár és Málka vizslák a BalatoniBob Szabadidőpark előtt
Fotó: Szekszer Barbara

 

A legnagyobb meglepetést a Balatoni Bob Szabadidőpark okozta számunkra. Hisz’ hova viszi az ember fia-lánya a gyerekét a Balatonnál rossz időben? …hát kalandparkba!  De van olyan, ahova kutyáit is magával viheti, mert nem akarja bezárni a szálláshelyre, ami nem a megszokott közege? Mint kiderült van, és éppen ott, ahol nyaraltunk!

 

Megnéztem a nyitvatartást a mobilneten, a kutyáról egy szó se volt írva, hogy be lehet-e vinni, de az se, hogy nem. Gondoltuk, ha nem lehet bevinni, szokás szerint majd apa kint marad a kutyákkal, anya bemegy bobozni, meg falat mászni a gyerekkel, aztán cserélünk!  Már a bejáratnál feltűnt, hogy nem néz velem szembe a szokásos „kutya áthúzva” tábla. Mikor tovább mentünk a gyerkőccel, a házirend alatti piktogramban sem szerepelt a kedvenc „nyakánál lefejezett kutya" táblám, de még szankciókat sem olvastam erre vonatkozóan, hogy csak szájkosárra, csak kistestű, csak csillám nyakörvvel stb. lehet befáradni!!!  Egyből hívtam a férjemet, hozhatja is a falkát, nem kell szétszakadnia a családnak.

 

Amíg a gazdik boboznak, a kutyusok pihennek
Amíg a gazdik boboznak, a kutyusok pihennek
Fotó: Szekszer Barbara

 

Természetesen felelős állattartókhoz híven kutyakaki-zacsival a zsebemben felszerelkezve, pórázon vezetve vonultunk be a három (!!!) vizslánkkal, mert sok gyerek fél, s tudjuk, inkább a szülők kapnak sokkot a  kutyától. Meg így ildomos.

Amikor megláttuk, hogy egy kis ölebféle a bobban „anyu” ölében ül,  s húzatják fel magukat  a hegyre, akkor elmúlt a szorongásom - ide tényleg bejöhet a kutya, de még mindig nem akartam elhinni. Körbenéztem, mikor jön a biztonsági őr és tessékel ki innen a három vadászkutyámmal, de nem jött, így hát  leültünk a parkba a padra a fagyis bódé mellé.

 

A vizslák is örültek a hűsítő fagylaltnak
A vizslák is örültek a hűsítő fagylaltnak
Fotó: Szekszer Barbara

      

Körülöttünk a bobpálya kanyargó vonulata, játszótéri játékok jobbra-balra, rajta vidám gyerekek. Jól szocializált kutyáimat, amiből a rövidszőrű őszapó a Magyarvizsla-SOS mentvénye volt, tehát ideiglenes kutyám, lefektettem. (Misina kutyus azóta szerencsésen gazdisodott). S néztem, ahogy a gyerekem száguldozik a bobbal. Majd én is mentem vele, ill. apjával is, közben gyermekem vigyázott a kutyukra. Páran odajöttek hozzánk, szépen megkérdezve, megsimogathatják-e az ebeket. A fagyisnénitől kaptunk tölcsért  is, nagyon kedves volt. Mikor a kutyák elunták a fekvést-ülést, tettünk egy nagy sétát. 

 

Nem volt kánikula, nem volt tömeg, de azért azt gondoljuk át, hogy főszezonban 35 °C-os hőségben mennyire bírják a kutyusok a meleget és a tömeget. Viszont, ha nem egész napot akarunk ott tölteni nyitástól-zárásig, szerintem jó kis családi program adott ott a Balaton északi partján.

 

Az ideiglenes kutyus, Misina is megkóstolta a fagyit
Az ideiglenes kutyus, Misina is megkóstolta a fagyit 
Fotó. Szekszer Barbara

 

UI:  Mi szentendreiek vagyunk gyakran. látogatjuk meg vizsláinkkal egy erdei séta/túra alkalmával a visegrádi bobpályát is, ahol szintén nincs kitiltva a kutya. Igaz, ott nem láttam, hogy lehetne vele csúszni. A visegrádi bobpálya  is kutyabarát, s míg a gyerek/tesó/férj/pasi/ bobozik, addig mi kényelmesen ücsöröghetünk nyáron egy isteni jéghideg házi szörp vagy jeges tea, télen pedig forró csoki mellett a büféjükben. Természetesen kutyáink társaságában. :)

 

Szekszer Barbara

Szentendre

 


Indexkép forrás: facebook.com/BalatoniBob

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak
Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI MOL Nyrt. Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ilyen volt az I. Veszprémi Tacskó Találkozó és Szépségverseny Hírek - Címlapon
Ilyen volt az I. Veszprémi Tacskó Találkozó és Szépségverseny
Hamisítatlan alföldi hangulat vár a kutyabarát Laci Betyár Fogadóban! Hírek - Címlapon
Hamisítatlan alföldi hangulat vár a kutyabarát Laci Betyár Fogadóban!