A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával BKV-n - így közlekedj helyesen!

2016. október 05., 14:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Jó tudni!
BKK sajtótájékoztatón jártunk, ahol megtudtuk, hogyan közlekedhetünk szabályosan kutyusunkkal a BKV járatain.Élünk, alszunk, eszünk, játszunk, és egyre többet utazunk kutyánkkal együtt. A Rex Kutyaotthon Alapítvány és a BKK közös sajtótájékoztatón mutatta be, hogyan használjuk a budapesti tömegközlekedési eszközöket, amikor kedvenceink is velünk tartanak.

 

Szofi, a beagle is részt vett az eseményen
Szofi, a beagle is részt vett az eseményen
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

A legnagyobb tömegeket megmozgató metró közlekedés került elsőként terítékre, magát a sajtóesemény helyszínét is a 4-es metró vonal Szent Gellért téri állomása szolgáltatta. Elsőként hangzott el a kötelező és ismert póráz, szájkosár, oltási könyv és érvényes jegy négyese, majd a Rex által biztosított “demonstráló kutyusokkal” be is mutatták a helyes közlekedést. Úgy gondolom, lehetett volna még részletesebb a mondanivaló.

 

Kutyával a metrón - a szájkosár kötelező
Kutyával a metrón - a szájkosár kötelező
Fotó: BKK

 

Kutyás tömegközlekedésnél az egyik legfontosabb eszközhasználati kérdés a metró esetében, a mozgólépcső helyes használata. A sajtóeseményen, a helyes utazást, kizárólag ölbe vehető kutyákkal mutatták be. Ezeknél a kutyusoknál úgy gondolom egyértelmű, hogy a gazdi ölbe veszi a mozgólépcsőre való felszállás előtt. Sajnos ez egyesek számára nem ennyire természetes és egyértelmű, ebből adódnak a szörnyű mozgólépcsős balesetek. Úgy gondolom, jóval nagyobb hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy a  kistestű kutyákat bizony szigorúan, kötelező jelleggel, csak ölbe véve szabad szállítani! Büszke kuvasz-golden retriver mix tulajdonosként, érdeklődve vártam a -nagyobb testű kutyák a tömegközlekedésben- témakörét. A nagyobb kutyusok szállítását Szűcs Panni a BKK kommunikációs igazgatója, röviden összefoglalta: Használjuk a lifteket. Ahol nincsen (például a legnagyobb forgalmat bonyolító 3-as metró teljes vonalán), kérjük meg az illetékeseket, hogy állítsák meg a mozgólépcsőt a számunkra, amin így fel, vagy lesétálhatunk. Mivel a működő mozgólépcsőket sokszor nagy tömegek használják, reálisabbnak tartom, az éppen használaton kívüli mozgólépcsőket igénybe venni. Általában minden metró állomáson találkozhatunk használaton kívüli mozgólépcsővel. Összességében, az eddig kommunikált szabályok megerősítését hallhattuk a BKK sajtóeseményén.

 

Bemutatták, hogyan kell a mozgólépcsőn közlekedni kutyával
Bemutatták, hogyan kell a mozgólépcsőn közlekedni kutyával
Fotó: BKK

 

Érdemes letölteni a honlapjukon található információs füzetet, amiből az is kiderül, hol kötelező a póráz, milyen szájkosarat kell használnunk, és mi az, ami nem elfogadott.

 

Szofi, a beagle a metrón utazott
Szofi, a beagle a metrón utazott
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megérzi a kutyám, ha félek? Hírek - Címlapon
Megérzi a kutyám, ha félek?
Kuriózum Magyarországon: gasztrobolt nyílt kutyáknak! Hírek - Címlapon
Kuriózum Magyarországon: gasztrobolt nyílt kutyáknak!