A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lámpalázas vagy, ha mások előtt kell beszélned? Erre is a kutya a megoldás!

2017. június 10., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Meg sem tudsz szólalni, ha vizsgára, előadás tartására, megbeszélésre kerül a sor? Lámpalázad van, ha több ember, vagy akár tömeg előtt kell beszélned? Kutyával ez ellen is tehetsz!



Mi is rengeteget írtunk már arról, milyen sokrétű módon hat pozitívan a négylábú kedvenc az egészségünkre, legyen az testi, vagy lelki. Erősítik az immunrendszerünket, gátolják az asztma kialakulását, aktívabb életmódra ösztönöznek, kiszagolják a legkülönfélébb betegségeket - és önzetlen szeretetükkel, odaadásukkal óriási mértékben támogatják lelki jólétünket is.

                                                  

Az is ismeretes, hogy az iskolákban, egyetemeken nagy segítséget jelentenek a kutyák, főleg a  vizsgaidőszakban: segítenek megbirkózni a diákoknak, hallgatóknak a stresszel. Egy amerikai egyetemen pedig egy új feladatot is kaptak a segítőkutyák: azoknak a hallgatóknak segítenek, akik lámpalázasak, így nehezükre esik előadást tartani, vagy vizsgázni - márpedig ezek a szereplések elengedhetetlenek a sikeres egyetemi eredmények megszerzéséhez.

 

A kutya nagyon jó hallgatóság
A kutya nagyon jó hallgatóság
Fotó: fox5ny.com


Hogyan? A képlet igen egyszerű: a hallgatók a felkészülés alatt a kutyával gyakorolhatják a beszédüket. A kutya nagyon jó hallgatóság: folyamatosan figyel, és nem neveti ki az előadót, ha véletlen megbotlik a nyelve, vagy elrontja a mondatot. Emellett a jelenléte oldja a szorongást, a feszültséget, így építi fel szépen az apró sikerélmények segítségével a hallgató önbizalmát.

 

 

 

 

Forrás: facebook.com
Indexkép forrás: fox5ny.com
Cikk első megjelenése: 2016. szeptember 22.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatkínzót fogtak: újszülött kölyökkutyákat hagyott az út szélén, zacskókban Hírek - Címlapon
Állatkínzót fogtak: újszülött kölyökkutyákat hagyott az út szélén, zacskókban
Demény, a kötsög leigázta Szombathely népét Hírek - Címlapon
Demény, a kötsög leigázta Szombathely népét