A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Leesett az első hó - óvatosan a túrán a Bánkúton!

2021. október 14., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Korán érkezett idén az első hó: a Bükkben és a Mátrában éjszaka az eső havazásba váltott. Bánkúton már 30 centis a hó, amit a még lombos fák nehezen bírnak el.



 

Kitartóan havazott az éjszaka folyamán Bánkúton, a vizes, tapadó hónak sajnos több fa is áldozatul esett - írja az Időkép. A friss hó vastagsága már este meghaladta a 10 centimétert, reggelre pedig 30 centisre hízott a hótakaró. 

 

A hirtelen jött tél a még lombos növényeket is meglepte: a vizes, tapadó hó súlyát nehezen bírják. Sok ág leszakadt a hó tömege miatt, és sajnos több fa ki is dőlt. 

 

Az utinform.hu tájékoztatása szerint a Bánkút bekötő utat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út egy szakaszát lezárták, mert a korábbi havazás során, sok helyen fák dőltek az útra. Ezt erősíti meg a Boon.hu beszámolója is: munkatársuk sem jutott fel autóval a kirándulórészre. 

 

A magasabb területeken továbbra is fagypont körül van a hőmérséklet, így az olvadás sem indult meg igazán. A fákat továbbra is vastag hó terheli, ezért a túrázás nem javasolt, de legalábbis nagy körültekintés és óvatosság szükséges, hisz erősen megnőtt a balesetveszély.  

 

A Bánkúton gyalogtúrázók elmondása szerint fent, a magasabban fekvő területeken -1 fok van, erős, hideg, mondhatni téli szél fúj, és nem egy fa a szemük előtt dőlt ki, ezért ott is csak nagyon óvatosan szabad közlekedni - írja a Boon.hu.

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Facebook/Fehér Sas Panzió; Boon.hu/Purda László

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Véradással mentette meg a labrador a pici kölyök életét Hírek - Címlapon
Véradással mentette meg a labrador a pici kölyök életét
Tűzoltók mentették ki szorult helyzetéből a kutyát Hírek - Címlapon
Tűzoltók mentették ki szorult helyzetéből a kutyát