A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Véradással mentette meg a labrador a pici kölyök életét

2021. október 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Perceken múlt a haldokló kiskutya élete. Altatás várt volna rá, annyira rossz állapotban volt, de egy segítőkész kutyának hála szerencsés fordulatot vett sorsa.„A parkoló felé pillantottam, amikor megláttam egy hölgyet, ahogy kétségbeesetten rohan a rendelőbe. Egy szőrös kis csomagot tartott a kezében: az aprócska kölyök mozdulni sem bírt” – emlékezett vissza Elli Smith, állatmentő arra a napra, amikor a jelenet láttán ő is berohant az állatkórházba. Sokéves tapasztalata azt sugallta, ha csak nem történik valamilyen csoda, a kiskutya élete hamarosan véget ér…

 

Bemutatkozott hát a hölgynek, elmondta, hogy ő maga is a reménytelen esetekkel foglalkozik: olyan kutyákon segít, akiket súlyosan bántalmaztak, elhanyagoltak vagy betegségük, állapotuk miatt nem sok jó vár rájuk. Átadta névjegykártyáját, majd távozott, és izgatottan várta a hívást. A hívást, mely a kölyökkutya utolsó esélye lehet. 10 perc sem telt bele, mikor megcsörrent a telefon: könnyek között mondta el a megtaláló, hogy a picit altatni akarják.

 

Penelope, a kicsi kölyök nagyon gyenge volt, a halálból hozták vissza
Penelope, a kicsi kölyök nagyon gyenge volt, a halálból hozták vissza
Fotó: Facebook/SkySanctuaryRescue

 

„Szó sem lehet róla! Azonnal hozza el a mi állatorvosunkhoz!” – jelentett ki határozottan az állatmentő.

 

Penelope három hete láthatta meg a napvilágot, és már ilyen rövid idő alatt is sokat szenvedhetett. Teste telis-tele volt kullancsokkal, amitől olyan állapotba került, hogy csak a vérátömlesztésben bízhattak. Szerencsére az állatorvosnak akadt is egy jelöltje, méghozzá saját kedvence, Murphy. A hír hallatán felesége már vitte is a labradort, aki első pillantásra megkedvelte a beteg kiskutyát:

 

„Nini, hát ki ez az apróság?” – kíváncsiskodott a hős véradó kutya, mikor beengedték a picihez. Pehelysúlya miatt alig néhány fecskendőnyi vérre volt szükség, Murphy pedig örömmel adta a kicsi életéért cserébe. Az eredmény rögtön látható volt: Penelope sápadt fogínye visszanyerte színét, bágyadt tekintetébe újfajta csillogás költözött.

 

 

„Hihetetlenül különleges pillanatnak lehettünk tanúi! Elképzeltük, ahogy Penelope köszönetet mond hősének, e csodálatos kutyusnak.”

 

A véradás után az egyik kolléga vette magához a kölyköt, nem kis feladatot vállalva magára, ugyanis Penelope még nagyon gyenge volt, és szinte óránként kellett etetni pár csepp tápszerrel. A fehér szőrpamacs életereje azonban fellángolt, és egyre jobban érezte magát, míg az állatmentők mamája után kutattak a környéken.

 

Borzasztó körülmények között találtak rá: 25 társával együtt élt egy udvaron, a saját mocskukban tengették napjaikat, kitéve az időjárás viszontagságainak és a betegségeknek. Sikerült meggyőzni a tulajt, hogy az állatmentők javára mondjon le a rossz állapotban lévő kutyákról, köztük Penelope mamájáról is.

 

Petunia és Penelope - Anya és kicsinye újra együtt
Petunia és Penelope - Anya és kicsinye újra együtt
Fotó: Facebook/SkySanctuaryRescue

 

Miután őt is megszabadították a kullancsoktól, és megfürdették, eljött a nagy találkozás pillanata: betették mellé kicsinyét, aki rögtön odabújt hozzá. Petunia azonnal elkezdte nyalogatni, és hagyta, hogy jóllakjon. Abban a pillanatban mintha kicserélték volna mindkét kutyát:

 

„A mamiról kiderült, hogy szívesen barátkozik, mindenkivel jól kijön és nagyon örül a pocaksiminek. A kölyök pedig egyszerűen élvezi, hogy újra mellette lehet. Mindketten megnyugodtak, és nagyon jól érzik magukat nálunk” – mondta el befogadójuk, aki mindent megtesz, hogy ez így is maradjon, amíg készen állnak a gazdisodásra.

Reményeik szerint anya és kicsinye együtt költözhetnek majd olyan családba, ahol sok-sok szeretet és pocaksimi vár rájuk!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/SkySanctuaryRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
6 tipp a megfelelő fürdetéshez Hírek - Címlapon
6 tipp a megfelelő fürdetéshez
Mindent megeszik - és a tápot? Hírek - Címlapon
Mindent megeszik - és a tápot?