A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Véradással mentette meg a labrador a pici kölyök életét

2021. október 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Perceken múlt a haldokló kiskutya élete. Altatás várt volna rá, annyira rossz állapotban volt, de egy segítőkész kutyának hála szerencsés fordulatot vett sorsa.



„A parkoló felé pillantottam, amikor megláttam egy hölgyet, ahogy kétségbeesetten rohan a rendelőbe. Egy szőrös kis csomagot tartott a kezében: az aprócska kölyök mozdulni sem bírt” – emlékezett vissza Elli Smith, állatmentő arra a napra, amikor a jelenet láttán ő is berohant az állatkórházba. Sokéves tapasztalata azt sugallta, ha csak nem történik valamilyen csoda, a kiskutya élete hamarosan véget ér…

 

Bemutatkozott hát a hölgynek, elmondta, hogy ő maga is a reménytelen esetekkel foglalkozik: olyan kutyákon segít, akiket súlyosan bántalmaztak, elhanyagoltak vagy betegségük, állapotuk miatt nem sok jó vár rájuk. Átadta névjegykártyáját, majd távozott, és izgatottan várta a hívást. A hívást, mely a kölyökkutya utolsó esélye lehet. 10 perc sem telt bele, mikor megcsörrent a telefon: könnyek között mondta el a megtaláló, hogy a picit altatni akarják.

 

Penelope, a kicsi kölyök nagyon gyenge volt, a halálból hozták vissza
Penelope, a kicsi kölyök nagyon gyenge volt, a halálból hozták vissza
Fotó: Facebook/SkySanctuaryRescue

 

„Szó sem lehet róla! Azonnal hozza el a mi állatorvosunkhoz!” – jelentett ki határozottan az állatmentő.

 

Penelope három hete láthatta meg a napvilágot, és már ilyen rövid idő alatt is sokat szenvedhetett. Teste telis-tele volt kullancsokkal, amitől olyan állapotba került, hogy csak a vérátömlesztésben bízhattak. Szerencsére az állatorvosnak akadt is egy jelöltje, méghozzá saját kedvence, Murphy. A hír hallatán felesége már vitte is a labradort, aki első pillantásra megkedvelte a beteg kiskutyát:

 

„Nini, hát ki ez az apróság?” – kíváncsiskodott a hős véradó kutya, mikor beengedték a picihez. Pehelysúlya miatt alig néhány fecskendőnyi vérre volt szükség, Murphy pedig örömmel adta a kicsi életéért cserébe. Az eredmény rögtön látható volt: Penelope sápadt fogínye visszanyerte színét, bágyadt tekintetébe újfajta csillogás költözött.

 

 

„Hihetetlenül különleges pillanatnak lehettünk tanúi! Elképzeltük, ahogy Penelope köszönetet mond hősének, e csodálatos kutyusnak.”

 

A véradás után az egyik kolléga vette magához a kölyköt, nem kis feladatot vállalva magára, ugyanis Penelope még nagyon gyenge volt, és szinte óránként kellett etetni pár csepp tápszerrel. A fehér szőrpamacs életereje azonban fellángolt, és egyre jobban érezte magát, míg az állatmentők mamája után kutattak a környéken.

 

Borzasztó körülmények között találtak rá: 25 társával együtt élt egy udvaron, a saját mocskukban tengették napjaikat, kitéve az időjárás viszontagságainak és a betegségeknek. Sikerült meggyőzni a tulajt, hogy az állatmentők javára mondjon le a rossz állapotban lévő kutyákról, köztük Penelope mamájáról is.

 

Petunia és Penelope - Anya és kicsinye újra együtt
Petunia és Penelope - Anya és kicsinye újra együtt
Fotó: Facebook/SkySanctuaryRescue

 

Miután őt is megszabadították a kullancsoktól, és megfürdették, eljött a nagy találkozás pillanata: betették mellé kicsinyét, aki rögtön odabújt hozzá. Petunia azonnal elkezdte nyalogatni, és hagyta, hogy jóllakjon. Abban a pillanatban mintha kicserélték volna mindkét kutyát:

 

„A mamiról kiderült, hogy szívesen barátkozik, mindenkivel jól kijön és nagyon örül a pocaksiminek. A kölyök pedig egyszerűen élvezi, hogy újra mellette lehet. Mindketten megnyugodtak, és nagyon jól érzik magukat nálunk” – mondta el befogadójuk, aki mindent megtesz, hogy ez így is maradjon, amíg készen állnak a gazdisodásra.

Reményeik szerint anya és kicsinye együtt költözhetnek majd olyan családba, ahol sok-sok szeretet és pocaksimi vár rájuk!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/SkySanctuaryRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kistestű kutya a családban - 10 gyakori betegség, melyről tudnunk kell Hírek - Címlapon
Kistestű kutya a családban - 10 gyakori betegség, melyről tudnunk kell
Leesett az első hó - óvatosan a túrán a Bánkúton! Hírek - Címlapon
Leesett az első hó - óvatosan a túrán a Bánkúton!