A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Véradással mentette meg a labrador a pici kölyök életét

2021. október 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Perceken múlt a haldokló kiskutya élete. Altatás várt volna rá, annyira rossz állapotban volt, de egy segítőkész kutyának hála szerencsés fordulatot vett sorsa.„A parkoló felé pillantottam, amikor megláttam egy hölgyet, ahogy kétségbeesetten rohan a rendelőbe. Egy szőrös kis csomagot tartott a kezében: az aprócska kölyök mozdulni sem bírt” – emlékezett vissza Elli Smith, állatmentő arra a napra, amikor a jelenet láttán ő is berohant az állatkórházba. Sokéves tapasztalata azt sugallta, ha csak nem történik valamilyen csoda, a kiskutya élete hamarosan véget ér…

 

Bemutatkozott hát a hölgynek, elmondta, hogy ő maga is a reménytelen esetekkel foglalkozik: olyan kutyákon segít, akiket súlyosan bántalmaztak, elhanyagoltak vagy betegségük, állapotuk miatt nem sok jó vár rájuk. Átadta névjegykártyáját, majd távozott, és izgatottan várta a hívást. A hívást, mely a kölyökkutya utolsó esélye lehet. 10 perc sem telt bele, mikor megcsörrent a telefon: könnyek között mondta el a megtaláló, hogy a picit altatni akarják.

 

Penelope, a kicsi kölyök nagyon gyenge volt, a halálból hozták vissza
Penelope, a kicsi kölyök nagyon gyenge volt, a halálból hozták vissza
Fotó: Facebook/SkySanctuaryRescue

 

„Szó sem lehet róla! Azonnal hozza el a mi állatorvosunkhoz!” – jelentett ki határozottan az állatmentő.

 

Penelope három hete láthatta meg a napvilágot, és már ilyen rövid idő alatt is sokat szenvedhetett. Teste telis-tele volt kullancsokkal, amitől olyan állapotba került, hogy csak a vérátömlesztésben bízhattak. Szerencsére az állatorvosnak akadt is egy jelöltje, méghozzá saját kedvence, Murphy. A hír hallatán felesége már vitte is a labradort, aki első pillantásra megkedvelte a beteg kiskutyát:

 

„Nini, hát ki ez az apróság?” – kíváncsiskodott a hős véradó kutya, mikor beengedték a picihez. Pehelysúlya miatt alig néhány fecskendőnyi vérre volt szükség, Murphy pedig örömmel adta a kicsi életéért cserébe. Az eredmény rögtön látható volt: Penelope sápadt fogínye visszanyerte színét, bágyadt tekintetébe újfajta csillogás költözött.

 

 

„Hihetetlenül különleges pillanatnak lehettünk tanúi! Elképzeltük, ahogy Penelope köszönetet mond hősének, e csodálatos kutyusnak.”

 

A véradás után az egyik kolléga vette magához a kölyköt, nem kis feladatot vállalva magára, ugyanis Penelope még nagyon gyenge volt, és szinte óránként kellett etetni pár csepp tápszerrel. A fehér szőrpamacs életereje azonban fellángolt, és egyre jobban érezte magát, míg az állatmentők mamája után kutattak a környéken.

 

Borzasztó körülmények között találtak rá: 25 társával együtt élt egy udvaron, a saját mocskukban tengették napjaikat, kitéve az időjárás viszontagságainak és a betegségeknek. Sikerült meggyőzni a tulajt, hogy az állatmentők javára mondjon le a rossz állapotban lévő kutyákról, köztük Penelope mamájáról is.

 

Petunia és Penelope - Anya és kicsinye újra együtt
Petunia és Penelope - Anya és kicsinye újra együtt
Fotó: Facebook/SkySanctuaryRescue

 

Miután őt is megszabadították a kullancsoktól, és megfürdették, eljött a nagy találkozás pillanata: betették mellé kicsinyét, aki rögtön odabújt hozzá. Petunia azonnal elkezdte nyalogatni, és hagyta, hogy jóllakjon. Abban a pillanatban mintha kicserélték volna mindkét kutyát:

 

„A mamiról kiderült, hogy szívesen barátkozik, mindenkivel jól kijön és nagyon örül a pocaksiminek. A kölyök pedig egyszerűen élvezi, hogy újra mellette lehet. Mindketten megnyugodtak, és nagyon jól érzik magukat nálunk” – mondta el befogadójuk, aki mindent megtesz, hogy ez így is maradjon, amíg készen állnak a gazdisodásra.

Reményeik szerint anya és kicsinye együtt költözhetnek majd olyan családba, ahol sok-sok szeretet és pocaksimi vár rájuk!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/SkySanctuaryRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére Egy híd szerkezetén rekedt egy kutya: a tűzoltók siettek a segítségére
Tűzoltók segítettek a híd tartószerkezetén rekedt kutya segítségére Cigándon. Nem tudni, hogy jutott oda a kutya, de szabadulni egyedül nem tudott onnan.

Különleges kölyköknek adott életet egy labrador: a sárga, barna és fekete szín is megtalálható az alomban Különleges kölyköknek adott életet egy labrador: a sárga, barna és fekete szín is megtalálható az alomban
A szépséges labrador mama 10 imádnivaló kicsit hozott a világra októberben. Ami igazán páratlanná teszi őket az az, hogy a fajtára jellemző mindhárom szín képviselteti magát. Nézzétek, milyen gyönyörűek!

Harcoltatták, majd altatni akarták – ma a tűzoltóságnál segít a szuperszimatú kutya Harcoltatták, majd altatni akarták – ma a tűzoltóságnál segít a szuperszimatú kutya
"Nála jobb társat nem is kívánhatnék magamnak" - gyújtogatások nyomait segít felderíteni tűzoltó gazdijának Hansel, a pitbull.

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Örökbefogadtak a látássérült kutya mellé egy segítőtársat: a DNS-tesztből kiderült, hogy a testvére Örökbefogadtak a látássérült kutya mellé egy segítőtársat: a DNS-tesztből kiderült, hogy a testvére
Miután egy szemészeti vizsgálat kimutatta, hogy Diego látása folyamatosan romlik, a specialista azt javasolta családjának, hogy fogadjanak be mellé egy pajtást, aki segítségére lehet. Véletlenül pont arra a gazdikeresőre esett választásuk, aki szoros rokonságban áll kedvencükkel.

Miért ül rám a kutyám? Miért ül rám a kutyám?
Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretik dédelgetni kutyájukat, örömmel tölthet el, ha kedvenced időnként az öledben kucorodik össze. De mit is jelent ez a viselkedés valójában?

Nem csak gazdájának, de süket kutyatársának is segítségére siet a figyelmes labrador Nem csak gazdájának, de süket kutyatársának is segítségére siet a figyelmes labrador
Eredetileg a gazdi segítőkutyája volt Lily: az önzetlen és egyben nagyon szorgalmas kutya azonban hamar felfedezte, hogy idősebb négylábú társának is szüksége van segítségre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála Hírek - Címlapon
Kényelmes matracon alhatnak a kóbor kutyák egy törökországi bútorboltnak hála
Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Hírek - Címlapon
Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!