A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya

2020. április 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Őszes pofija, romló látása, és kissé darabos járása ellenére élvezi az élet minden percét, boldogan sétál és rágcsálja a játékait. Mintha nem is 19, hanem két éves lenne!Bármennyire is szeretjük négylábú barátainkat, nem tudjuk végteleníteni életéveik számát. Hihetetlen, milyen gyorsan cseperednek fel, szinte észre sem vesszük, és már előbukkannak az ősz szálak imádnivaló pofijukon. Ám ahogy haladunk előre az időben, fizikailag ugyan öregednek, de szép számmal akadnak közöttük olyanok is, akik lélekben visszafiatalodnak. Újraélik kölyökkorukat, kíváncsiak, szertelenek, játékosak, és gyermeki ártatlansággal szemlélik a világot.

 

Így van ez a 19 éves pásztorkutya keverék esetében is. Ace élő példája annak, hogy öreg kutya bizony nem vén kutya. Ha átszámolnánk, emberi években már bőven a 120 felett járna, de még mindig örömét leli a sétákban, a bolondozásban és egy kis segítséggel az autó hátsó ülésére is behuppan.

 

A 19 éves kutya új otthonában
A 19 éves kutya új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

Egy kaliforniai állatmenhelyre adták le tavaly, ám a pusztító erdőtüzek miatt ki kellett üríteni a helyet, ezért gazdikereső társaival együtt a 250 kilométerre lévő Sacramentoba utazott, méghozzá repülőn. Ace felkeltette egy idős önkéntes figyelmét, aki haza is vitte, hogy szeretettel gondját viselje, míg eljön érte az igazi. A kisöreg pillanatok alatt otthon érezte magát, a háztartásban élő labradorral és a kis tacskóval is megtalálta a közös hangot. Nem hagyja, hogy kora bármiben is hátráltassa őt, a sétákon peckesen halad a csapat élén, kíváncsisága határtalan. 

 

Nézzétek, milyen lelkesen fedezi fel új helyét, még a kertben is fel-alá szaladgál, 19 évesen!

 

 

 

Gondozója nagy becsben vigyázott rá, elhalmozta minden jóval. Ace rossz fogait rendbe kellett tenni, idős korához képest nagyon jól viselte a fogműtétet. Ez a fordulópont hozta meg az áttörést: az első hetekben ugyanis csak a játékaival foglalkozott, gyógyulásáig azonban az összeset el kellett pakolni előle.

 

Lassacskán azonban rájött, hogy milyen jó az emberi érintés, a simogatás és szeretgetés, és végre megmutatkozott ragaszkodó, bújós jelleme. Egyre szorosabban kötődtek egymáshoz befogadójával, a kisöreg magától értetődően a család részévé vált. Kedvessége és rendíthetetlen életszeretete rabul ejtette az idős asszony szívét, és a döntés megszületett: Ace marad. Örökre.

 

Boldogan sétál a 19 éves kutya
Boldogan sétál a 19 éves kutya
Fotó: thedodo.com

 

Hazánkban is sok idős kutya vár gazdira a menhelyeken és állatmentők szervezeteknél. Bölcsességük, életkedvük és hálájuk magával ragadó, és ők is ugyanúgy megérdemlik a szeretetet és a biztonságos otthont, mint fiatalabb társaik. Ha teheted, fogadj örökbe egy kisöreget!

Forrás: cesarsway.com, thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Minden este betakargatja az idős bácsi a kutyát, akit igazából nem is akart befogadni Minden este betakargatja az idős bácsi a kutyát, akit igazából nem is akart befogadni
Kedvence elvesztése miatt úgy érezte, képtelen lenne közel engedni magához egy új kutyát. Ám a magányos kiskutya szemeibe nézve megdobbant a szíve.

Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált
Mai napig rejtély, honnan és hogyan keveredett a hatalmas farm közepén magányosan álló házhoz. De a megérzése nem csalt: segítő kezekre talált.

Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak
Ránézett barátjára, majd a fekhelyére és vissza. Aztán fogta a matracot, és odacibálta a nappali közepén fekvő kutyához. Tekintetével mintha azt üzente volna neki: „tessék, ez a tiéd”.

Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere
Kutyabarát tortával és barátaival ünnepelte a nagy napot August, akit 14 éves korában fogadott örökbe családja. Most pedig rekordot is döntött: ő lett fajtájának legidősebb képviselője. Ismerjétek meg a tündéri kisöreget!

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától
Élete során már négyszer is magára hagyták az angol vérebet szorongásos problémái miatt. Most azonban órákig élvezheti a békét és nyugalmat saját kis varázsbirodalmában.

Idős kutya a családban – Gyakori betegségek 1. rész Idős kutya a családban – Gyakori betegségek 1. rész
Imádnivaló kisöregünk pofija őszbe hajlik, mozgása lassulni látszik, ám egyéb változásokat is érzékelhetünk rajta. Gondos gazdiként mindent megteszünk boldogságáért, ezért is jó, ha tisztában vagyunk azzal, milyen jelekre érdemes odafigyelni és mire utalhatnak a tünetek?

6 dolog, amit az öreg kutyák jobban tudnak a fiatalabbaknál 6 dolog, amit az öreg kutyák jobban tudnak a fiatalabbaknál
Idős kutyák: őszülő pofájukkal különleges helyet foglalnak el a szívünkben. Van a tekintetükben valami végtelenül bölcs, méltóságteljes és szeretetreméltó.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A kutyamatuzsálemek különleges génjeit vizsgálták az ELTE kutatói Hírek - Címlapon
A kutyamatuzsálemek különleges génjeit vizsgálták az ELTE kutatói
Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal Hírek - Címlapon
Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal