A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya

2020. április 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Őszes pofija, romló látása, és kissé darabos járása ellenére élvezi az élet minden percét, boldogan sétál és rágcsálja a játékait. Mintha nem is 19, hanem két éves lenne!



Bármennyire is szeretjük négylábú barátainkat, nem tudjuk végteleníteni életéveik számát. Hihetetlen, milyen gyorsan cseperednek fel, szinte észre sem vesszük, és már előbukkannak az ősz szálak imádnivaló pofijukon. Ám ahogy haladunk előre az időben, fizikailag ugyan öregednek, de szép számmal akadnak közöttük olyanok is, akik lélekben visszafiatalodnak. Újraélik kölyökkorukat, kíváncsiak, szertelenek, játékosak, és gyermeki ártatlansággal szemlélik a világot.

 

Így van ez a 19 éves pásztorkutya keverék esetében is. Ace élő példája annak, hogy öreg kutya bizony nem vén kutya. Ha átszámolnánk, emberi években már bőven a 120 felett járna, de még mindig örömét leli a sétákban, a bolondozásban és egy kis segítséggel az autó hátsó ülésére is behuppan.

 

A 19 éves kutya új otthonában
A 19 éves kutya új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

Egy kaliforniai állatmenhelyre adták le tavaly, ám a pusztító erdőtüzek miatt ki kellett üríteni a helyet, ezért gazdikereső társaival együtt a 250 kilométerre lévő Sacramentoba utazott, méghozzá repülőn. Ace felkeltette egy idős önkéntes figyelmét, aki haza is vitte, hogy szeretettel gondját viselje, míg eljön érte az igazi. A kisöreg pillanatok alatt otthon érezte magát, a háztartásban élő labradorral és a kis tacskóval is megtalálta a közös hangot. Nem hagyja, hogy kora bármiben is hátráltassa őt, a sétákon peckesen halad a csapat élén, kíváncsisága határtalan. 

 

Nézzétek, milyen lelkesen fedezi fel új helyét, még a kertben is fel-alá szaladgál, 19 évesen!

 

 

 

Gondozója nagy becsben vigyázott rá, elhalmozta minden jóval. Ace rossz fogait rendbe kellett tenni, idős korához képest nagyon jól viselte a fogműtétet. Ez a fordulópont hozta meg az áttörést: az első hetekben ugyanis csak a játékaival foglalkozott, gyógyulásáig azonban az összeset el kellett pakolni előle.

 

Lassacskán azonban rájött, hogy milyen jó az emberi érintés, a simogatás és szeretgetés, és végre megmutatkozott ragaszkodó, bújós jelleme. Egyre szorosabban kötődtek egymáshoz befogadójával, a kisöreg magától értetődően a család részévé vált. Kedvessége és rendíthetetlen életszeretete rabul ejtette az idős asszony szívét, és a döntés megszületett: Ace marad. Örökre.

 

Boldogan sétál a 19 éves kutya
Boldogan sétál a 19 éves kutya
Fotó: thedodo.com

 

Hazánkban is sok idős kutya vár gazdira a menhelyeken és állatmentők szervezeteknél. Bölcsességük, életkedvük és hálájuk magával ragadó, és ők is ugyanúgy megérdemlik a szeretetet és a biztonságos otthont, mint fiatalabb társaik. Ha teheted, fogadj örökbe egy kisöreget!

Forrás: cesarsway.com, thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyamatuzsálemek különleges génjeit vizsgálták az ELTE kutatói Hírek - Címlapon
A kutyamatuzsálemek különleges génjeit vizsgálták az ELTE kutatói
Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal Hírek - Címlapon
Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal