A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya

2020. április 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Őszes pofija, romló látása, és kissé darabos járása ellenére élvezi az élet minden percét, boldogan sétál és rágcsálja a játékait. Mintha nem is 19, hanem két éves lenne!Bármennyire is szeretjük négylábú barátainkat, nem tudjuk végteleníteni életéveik számát. Hihetetlen, milyen gyorsan cseperednek fel, szinte észre sem vesszük, és már előbukkannak az ősz szálak imádnivaló pofijukon. Ám ahogy haladunk előre az időben, fizikailag ugyan öregednek, de szép számmal akadnak közöttük olyanok is, akik lélekben visszafiatalodnak. Újraélik kölyökkorukat, kíváncsiak, szertelenek, játékosak, és gyermeki ártatlansággal szemlélik a világot.

 

Így van ez a 19 éves pásztorkutya keverék esetében is. Ace élő példája annak, hogy öreg kutya bizony nem vén kutya. Ha átszámolnánk, emberi években már bőven a 120 felett járna, de még mindig örömét leli a sétákban, a bolondozásban és egy kis segítséggel az autó hátsó ülésére is behuppan.

 

A 19 éves kutya új otthonában
A 19 éves kutya új otthonában
Fotó: thedodo.com

 

Egy kaliforniai állatmenhelyre adták le tavaly, ám a pusztító erdőtüzek miatt ki kellett üríteni a helyet, ezért gazdikereső társaival együtt a 250 kilométerre lévő Sacramentoba utazott, méghozzá repülőn. Ace felkeltette egy idős önkéntes figyelmét, aki haza is vitte, hogy szeretettel gondját viselje, míg eljön érte az igazi. A kisöreg pillanatok alatt otthon érezte magát, a háztartásban élő labradorral és a kis tacskóval is megtalálta a közös hangot. Nem hagyja, hogy kora bármiben is hátráltassa őt, a sétákon peckesen halad a csapat élén, kíváncsisága határtalan. 

 

Nézzétek, milyen lelkesen fedezi fel új helyét, még a kertben is fel-alá szaladgál, 19 évesen!

 

 

 

Gondozója nagy becsben vigyázott rá, elhalmozta minden jóval. Ace rossz fogait rendbe kellett tenni, idős korához képest nagyon jól viselte a fogműtétet. Ez a fordulópont hozta meg az áttörést: az első hetekben ugyanis csak a játékaival foglalkozott, gyógyulásáig azonban az összeset el kellett pakolni előle.

 

Lassacskán azonban rájött, hogy milyen jó az emberi érintés, a simogatás és szeretgetés, és végre megmutatkozott ragaszkodó, bújós jelleme. Egyre szorosabban kötődtek egymáshoz befogadójával, a kisöreg magától értetődően a család részévé vált. Kedvessége és rendíthetetlen életszeretete rabul ejtette az idős asszony szívét, és a döntés megszületett: Ace marad. Örökre.

 

Boldogan sétál a 19 éves kutya
Boldogan sétál a 19 éves kutya
Fotó: thedodo.com

 

Hazánkban is sok idős kutya vár gazdira a menhelyeken és állatmentők szervezeteknél. Bölcsességük, életkedvük és hálájuk magával ragadó, és ők is ugyanúgy megérdemlik a szeretetet és a biztonságos otthont, mint fiatalabb társaik. Ha teheted, fogadj örökbe egy kisöreget!

Forrás: cesarsway.com, thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél Kidobott kiskutyát mentettek a mentősök – a kölyök végül szerető otthonra is talált az egyik életmentőnél
Hatalmas szerencséje volt az alig 8 hetes kiskutyának: magára hagyva kóborolt az út szélén, amiből nagy baj is lehetett volna – az arra járó mentősök azonban észrevették és nem mentek el mellette!

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él! Hírek - Címlapon
Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él!
Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája Hírek - Címlapon
Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája