A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal

2020. április 16., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ismét megnyitja kapuit az örökbefogadók előtt az Illatos út, ám a járványra való tekintettel a telepre lépésnek szigorú szabályai lesznek.Március közepétől tart zárva az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat, azóta az örökbefogadások is szünetelnek. Április 20-tól azonban újra nyit a telep, így ismét lesz lehetőség az örökbefogadásra – igaz, a telepre lépésnek szigorú szabályai lesznek, és a nyitva tartás is rövidített lesz. Ugyanígy az örökbefogadás menetében is lesz változás. Minderre járványvédelmi okokból van szükség, így kérjük, alaposan tájékozódjon mindenki az új szabályokról, ezek ismerete nélkül ne látogasson ki a telepre.

 

Az Illatos út április 20-tól hétfőtől péntekig, 10:00 és 13:00 között tart nyitva. A látogatás időpontját előre kell egyeztetni telefonon, a telephelyen egyszerre egy ember tartózkodhat a Szolgálat állatgondozójának kíséretében. A szájmaszk és kesztyű viselése kötelező lesz, ezeket a látogatónak kell magával vinnie. Belépéskor fertőtlenítőszeres kézmosást kell végezni – ennek lehetőségét a telep biztosítja. A másfél – két méteres távolság tartása itt is kötelező, a kiszemelt állattal való ismerkedésre és az adminisztrációs feladatokra maximum fél óra áll rendelkezésre.

 

Látogatási időpontot a Szolgálat ügyeletes diszpécserétől lehet kérni a +36 1 347 0830 telefonszámon 08.00 és 18.00 óra között - írják.

 

Az örökbefogadható állatok megtekinthetők a Szolgálat honlapján, ide kattintva.

 

Az örökbefogadási szándékot minden esetben előre, telefonon kell jelezni. Az április 20. előtt örökbefogadható állatok esetében április 20-án 9:00 és 15:00 között kell a fenti telefonszámon jelezni a szándékot. Az április 20. után örökbefogadható állatok esetében pedig az adott állat elvihetőségének napját megelőző napon kell telefonon jelentkezni (pl. 2020. április 24-én elvihető állatért április 23-án).

Mindkét esetben a Szolgálat állatorvosa minden érdeklődőnek telefonon keresztül a felelős állattartásra vonatkozó tesztkérdéseket fog feltenni. Amennyiben egy állat örökbefogadására többen is jelentkeznek, akkor az fogadhatja örökbe az állatot, aki a legtöbb jó megoldást adta. Azonos eredmények esetén sorsolással dől el az új tulajdonos személye.

 

Fontos, hogy az örökbefogadásra 15:00 után már nem lehet jelentkezni! A kiválasztott örökbefogadókat minden nap 15:00 óra után fogják értesíteni. Telefonon történő előzetes bejelentkezés szükséges a gazda által a Szolgálat honlapjáról azonosított állat elviteléhez is.

 

A fenti örökbefogadási rend a veszélyhelyzet visszavonásáig érvényes.

 

A Szolgálat arról is tájékoztatást adott, hogy a főváros belterületén a kóbor állatok befogásával, őrzésével vagy ártalmatlanná tételével kapcsolatos alapfeladatainak ellátását az állatvédelmi törvény és a veszélyhelyzeti előírások betartásával továbbra is folyamatosan végzi. Tulajdonostól történő befogadás (átmeneti elhelyezés) pedig továbbra sem lehetséges.

 

 

Az új szabályzat teljes terjedelmében az alábbi posztban olvasható:

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - goodhousekeeping.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált
Mai napig rejtély, honnan és hogyan keveredett a hatalmas farm közepén magányosan álló házhoz. De a megérzése nem csalt: segítő kezekre talált.

Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat! Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat!
A magyarországi állatvédelem szélmalomharcot vív. A járvány az eddigi kilátástalan helyzetet csak tetézte, még nagyobb terhet róva az állatmentő szervezetekre, köztük nehezítve a hosszú ideje telepeken várakozó kutyák és macskák gazdisítását. Az elmúlt hónapok bezártságát mi emberek sem viseltük jól, a négylábúak életében pedig számos kockázatot is hordoz a hosszú távú raboskodás. A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Alapítvánnyal összegeztük nektek, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a gyeptelepeken és menhelyeken élő állatok a bezártság miatt, hogy civilként hogyan segíthetünk nekik, valamint az értük dolgozó állatmentő szervezeteknek ezekben a nehéz időkben.

Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta
Mintha azért könyörgött volna: „Kérlek, vigyél el innen! Vigyél magaddal!”

Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere
Kutyabarát tortával és barátaival ünnepelte a nagy napot August, akit 14 éves korában fogadott örökbe családja. Most pedig rekordot is döntött: ő lett fajtájának legidősebb képviselője. Ismerjétek meg a tündéri kisöreget!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész
Szívmelengető rajzai elrepítenek minket a Disney-mesék világába, ahol az esélytelen gazdikeresők is mesehőssé válhatnak. Gyönyörködjetek képeiben!

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától
Élete során már négyszer is magára hagyták az angol vérebet szorongásos problémái miatt. Most azonban órákig élvezheti a békét és nyugalmat saját kis varázsbirodalmában.

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Hűség: 97 napig vándorolt a kutya, hogy visszatérhessen az állatmentőhöz, aki a szívéhez nőtt Hűség: 97 napig vándorolt a kutya, hogy visszatérhessen az állatmentőhöz, aki a szívéhez nőtt
Zelda rehabilitációja hónapokig tartott, mire készen állt arra, hogy végleges otthonába költözzön. Ő azonban nem értett ezzel egyet. Szíve visszahúzta ahhoz az emberhez, akinek új életét köszönhette. Egy csodálatos egymásra találás története.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya Hírek - Címlapon
Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya
Széttrollkodta a kutya a tréfás karantén-videót Hírek - Címlapon
Széttrollkodta a kutya a tréfás karantén-videót