A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal

2020. április 16., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ismét megnyitja kapuit az örökbefogadók előtt az Illatos út, ám a járványra való tekintettel a telepre lépésnek szigorú szabályai lesznek.Március közepétől tart zárva az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat, azóta az örökbefogadások is szünetelnek. Április 20-tól azonban újra nyit a telep, így ismét lesz lehetőség az örökbefogadásra – igaz, a telepre lépésnek szigorú szabályai lesznek, és a nyitva tartás is rövidített lesz. Ugyanígy az örökbefogadás menetében is lesz változás. Minderre járványvédelmi okokból van szükség, így kérjük, alaposan tájékozódjon mindenki az új szabályokról, ezek ismerete nélkül ne látogasson ki a telepre.

 

Az Illatos út április 20-tól hétfőtől péntekig, 10:00 és 13:00 között tart nyitva. A látogatás időpontját előre kell egyeztetni telefonon, a telephelyen egyszerre egy ember tartózkodhat a Szolgálat állatgondozójának kíséretében. A szájmaszk és kesztyű viselése kötelező lesz, ezeket a látogatónak kell magával vinnie. Belépéskor fertőtlenítőszeres kézmosást kell végezni – ennek lehetőségét a telep biztosítja. A másfél – két méteres távolság tartása itt is kötelező, a kiszemelt állattal való ismerkedésre és az adminisztrációs feladatokra maximum fél óra áll rendelkezésre.

 

Látogatási időpontot a Szolgálat ügyeletes diszpécserétől lehet kérni a +36 1 347 0830 telefonszámon 08.00 és 18.00 óra között - írják.

 

Az örökbefogadható állatok megtekinthetők a Szolgálat honlapján, ide kattintva.

 

Az örökbefogadási szándékot minden esetben előre, telefonon kell jelezni. Az április 20. előtt örökbefogadható állatok esetében április 20-án 9:00 és 15:00 között kell a fenti telefonszámon jelezni a szándékot. Az április 20. után örökbefogadható állatok esetében pedig az adott állat elvihetőségének napját megelőző napon kell telefonon jelentkezni (pl. 2020. április 24-én elvihető állatért április 23-án).

Mindkét esetben a Szolgálat állatorvosa minden érdeklődőnek telefonon keresztül a felelős állattartásra vonatkozó tesztkérdéseket fog feltenni. Amennyiben egy állat örökbefogadására többen is jelentkeznek, akkor az fogadhatja örökbe az állatot, aki a legtöbb jó megoldást adta. Azonos eredmények esetén sorsolással dől el az új tulajdonos személye.

 

Fontos, hogy az örökbefogadásra 15:00 után már nem lehet jelentkezni! A kiválasztott örökbefogadókat minden nap 15:00 óra után fogják értesíteni. Telefonon történő előzetes bejelentkezés szükséges a gazda által a Szolgálat honlapjáról azonosított állat elviteléhez is.

 

A fenti örökbefogadási rend a veszélyhelyzet visszavonásáig érvényes.

 

A Szolgálat arról is tájékoztatást adott, hogy a főváros belterületén a kóbor állatok befogásával, őrzésével vagy ártalmatlanná tételével kapcsolatos alapfeladatainak ellátását az állatvédelmi törvény és a veszélyhelyzeti előírások betartásával továbbra is folyamatosan végzi. Tulajdonostól történő befogadás (átmeneti elhelyezés) pedig továbbra sem lehetséges.

 

 

Az új szabályzat teljes terjedelmében az alábbi posztban olvasható:

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - goodhousekeeping.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A plüssöm nélkül sehova! - Mindenhova magával cipeli kedvenc játékait a mentett kutyus A plüssöm nélkül sehova! - Mindenhova magával cipeli kedvenc játékait a mentett kutyus
„Csak mondom: ha valaki engem szeretne örökbefogadni, a barátaim is jönnek velem.”

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat
Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.

Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust
Ezek után a San Francisco SPCA állatjóléti szolgálat és a United Airlines légitársaság képviselői közös erővel igyekeztek az eb számára a legjobb otthont megtalálni. Így talált egy igazán jófiú végül a legszeretőbb otthonra. A kölyköt, akit előző tulajdonosa egyszerűen a reptéren hagyott, William Dale pilóta és családja vette végül magához még pont karácsony előtt.

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya Hírek - Címlapon
Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya
Széttrollkodta a kutya a tréfás karantén-videót Hírek - Címlapon
Széttrollkodta a kutya a tréfás karantén-videót