A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újraindul az örökbefogadás az Illatos úton – a járványra való tekintettel szigorú szabályokkal

2020. április 16., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ismét megnyitja kapuit az örökbefogadók előtt az Illatos út, ám a járványra való tekintettel a telepre lépésnek szigorú szabályai lesznek.Március közepétől tart zárva az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat, azóta az örökbefogadások is szünetelnek. Április 20-tól azonban újra nyit a telep, így ismét lesz lehetőség az örökbefogadásra – igaz, a telepre lépésnek szigorú szabályai lesznek, és a nyitva tartás is rövidített lesz. Ugyanígy az örökbefogadás menetében is lesz változás. Minderre járványvédelmi okokból van szükség, így kérjük, alaposan tájékozódjon mindenki az új szabályokról, ezek ismerete nélkül ne látogasson ki a telepre.

 

Az Illatos út április 20-tól hétfőtől péntekig, 10:00 és 13:00 között tart nyitva. A látogatás időpontját előre kell egyeztetni telefonon, a telephelyen egyszerre egy ember tartózkodhat a Szolgálat állatgondozójának kíséretében. A szájmaszk és kesztyű viselése kötelező lesz, ezeket a látogatónak kell magával vinnie. Belépéskor fertőtlenítőszeres kézmosást kell végezni – ennek lehetőségét a telep biztosítja. A másfél – két méteres távolság tartása itt is kötelező, a kiszemelt állattal való ismerkedésre és az adminisztrációs feladatokra maximum fél óra áll rendelkezésre.

 

Látogatási időpontot a Szolgálat ügyeletes diszpécserétől lehet kérni a +36 1 347 0830 telefonszámon 08.00 és 18.00 óra között - írják.

 

Az örökbefogadható állatok megtekinthetők a Szolgálat honlapján, ide kattintva.

 

Az örökbefogadási szándékot minden esetben előre, telefonon kell jelezni. Az április 20. előtt örökbefogadható állatok esetében április 20-án 9:00 és 15:00 között kell a fenti telefonszámon jelezni a szándékot. Az április 20. után örökbefogadható állatok esetében pedig az adott állat elvihetőségének napját megelőző napon kell telefonon jelentkezni (pl. 2020. április 24-én elvihető állatért április 23-án).

Mindkét esetben a Szolgálat állatorvosa minden érdeklődőnek telefonon keresztül a felelős állattartásra vonatkozó tesztkérdéseket fog feltenni. Amennyiben egy állat örökbefogadására többen is jelentkeznek, akkor az fogadhatja örökbe az állatot, aki a legtöbb jó megoldást adta. Azonos eredmények esetén sorsolással dől el az új tulajdonos személye.

 

Fontos, hogy az örökbefogadásra 15:00 után már nem lehet jelentkezni! A kiválasztott örökbefogadókat minden nap 15:00 óra után fogják értesíteni. Telefonon történő előzetes bejelentkezés szükséges a gazda által a Szolgálat honlapjáról azonosított állat elviteléhez is.

 

A fenti örökbefogadási rend a veszélyhelyzet visszavonásáig érvényes.

 

A Szolgálat arról is tájékoztatást adott, hogy a főváros belterületén a kóbor állatok befogásával, őrzésével vagy ártalmatlanná tételével kapcsolatos alapfeladatainak ellátását az állatvédelmi törvény és a veszélyhelyzeti előírások betartásával továbbra is folyamatosan végzi. Tulajdonostól történő befogadás (átmeneti elhelyezés) pedig továbbra sem lehetséges.

 

 

Az új szabályzat teljes terjedelmében az alábbi posztban olvasható:

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: A kép illusztráció - goodhousekeeping.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya Hírek - Címlapon
Lélekben örökké fiatal: 19 évesen talált gazdira a menhelyre leadott kutya
Széttrollkodta a kutya a tréfás karantén-videót Hírek - Címlapon
Széttrollkodta a kutya a tréfás karantén-videót