A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra

2022. október 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




… és megtalálta a hőst, akit keresett.



 

A kis bundás jó ideje róhatta már a veszélyes utcákat; sokan már rég feladták volna a reményt. De nem ő! Valami vezette ott legbelül, hajtotta előre, és egy szép napon egy katonai bázis előtt találta magát.

 

„Az amerikai tengerészeti parancsnok észrevette a kicsi kutyát, ahogy tanácstalanul lézengett a kapu előtt, és rögtön látta, hogy már nem bírná sokáig odakint. Felnyalábolta a kölyköt, miközben egysége mottója járt a fejében, miszerint, ha valaki életben tér vissza a bázisra, úgy is távozik” - olvasható a Paws of War bejegyzésében. 

 

 

Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

E kicsi lélekre is illett ez a gondolat, így hát a parancsnok bevitte a bázisra, és ígéretet tett neki, hogy megvédi minden rossztól. Rövidesen híre ment a váratlan eseménynek, és mindenki szeretett volna megismerkedni a kutyussal, aki a Griffon nevet kapta.

 

„A parancsnok magára vállalta, hogy gondoskodik a kölyökről, és pillanatok alatt nagyon erős kötelék alakult ki közöttük. Griffon folyton a lába nyomában van a bázison, családtaggá vált. Vidámsággal tölti meg a helyet, mindenkinek belopta magát a szívébe.”

 

 

Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

Megmentője úgy döntött, örökbefogadja újdonsült négylábú barátját, és hazaviszi magával, amikor szolgálata lejár és visszatérhet hazájába. Ehhez kérte a Paws of War segítségét.

 

Bár a nonprofit szervezet elsődleges küldetése, hogy segítőkutyákat képezzen ki veterán katonák számára, önkéntesei azt is célul tűzték ki, hogy a háborús övezetekben segítségre szoruló állatokat felkarolja, eljuttassa az Egyesült Államokban, majd szerető otthont találjon számukra. Griffon-nak ez utóbbi már megvan, de vár még rá egy nagy utazás, hogy megkezdhesse új életét Maryland-ben, ahol kedves parancsnoka, feleséges és gyermekei szeme fénye lesz.

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/PawsOfWar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja Hírek - Címlapon
Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája