A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra

2022. október 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
… és megtalálta a hőst, akit keresett. 

A kis bundás jó ideje róhatta már a veszélyes utcákat; sokan már rég feladták volna a reményt. De nem ő! Valami vezette ott legbelül, hajtotta előre, és egy szép napon egy katonai bázis előtt találta magát.

 

„Az amerikai tengerészeti parancsnok észrevette a kicsi kutyát, ahogy tanácstalanul lézengett a kapu előtt, és rögtön látta, hogy már nem bírná sokáig odakint. Felnyalábolta a kölyköt, miközben egysége mottója járt a fejében, miszerint, ha valaki életben tér vissza a bázisra, úgy is távozik” - olvasható a Paws of War bejegyzésében. 

 

 

Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

E kicsi lélekre is illett ez a gondolat, így hát a parancsnok bevitte a bázisra, és ígéretet tett neki, hogy megvédi minden rossztól. Rövidesen híre ment a váratlan eseménynek, és mindenki szeretett volna megismerkedni a kutyussal, aki a Griffon nevet kapta.

 

„A parancsnok magára vállalta, hogy gondoskodik a kölyökről, és pillanatok alatt nagyon erős kötelék alakult ki közöttük. Griffon folyton a lába nyomában van a bázison, családtaggá vált. Vidámsággal tölti meg a helyet, mindenkinek belopta magát a szívébe.”

 

 

Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

Megmentője úgy döntött, örökbefogadja újdonsült négylábú barátját, és hazaviszi magával, amikor szolgálata lejár és visszatérhet hazájába. Ehhez kérte a Paws of War segítségét.

 

Bár a nonprofit szervezet elsődleges küldetése, hogy segítőkutyákat képezzen ki veterán katonák számára, önkéntesei azt is célul tűzték ki, hogy a háborús övezetekben segítségre szoruló állatokat felkarolja, eljuttassa az Egyesült Államokban, majd szerető otthont találjon számukra. Griffon-nak ez utóbbi már megvan, de vár még rá egy nagy utazás, hogy megkezdhesse új életét Maryland-ben, ahol kedves parancsnoka, feleséges és gyermekei szeme fénye lesz.

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/PawsOfWar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

A félelem szaga és a boldogság illata - Másként reagálnak rá a kölykök és a felnőtt kutyák A félelem szaga és a boldogság illata - Másként reagálnak rá a kölykök és a felnőtt kutyák
Érdekes eredményekre jutottak a kutatók, amikor azt vizsgálták, különbözően reagálnak-e a szagokra a fiatal és felnőtt kutyák.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Főútra tévedt a szilveszteri tűzijátékoktól megrémült kutya - rendőrök mentették meg Hírek - Címlapon
Főútra tévedt a szilveszteri tűzijátékoktól megrémült kutya - rendőrök mentették meg
Karácsony este egy táskában dobtak ki öt kölyköt – megtalálóik fogadták örökbe őket Hírek - Címlapon
Karácsony este egy táskában dobtak ki öt kölyköt – megtalálóik fogadták örökbe őket