A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra

2022. október 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




… és megtalálta a hőst, akit keresett.



 

A kis bundás jó ideje róhatta már a veszélyes utcákat; sokan már rég feladták volna a reményt. De nem ő! Valami vezette ott legbelül, hajtotta előre, és egy szép napon egy katonai bázis előtt találta magát.

 

„Az amerikai tengerészeti parancsnok észrevette a kicsi kutyát, ahogy tanácstalanul lézengett a kapu előtt, és rögtön látta, hogy már nem bírná sokáig odakint. Felnyalábolta a kölyköt, miközben egysége mottója járt a fejében, miszerint, ha valaki életben tér vissza a bázisra, úgy is távozik” - olvasható a Paws of War bejegyzésében. 

 

 

Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

E kicsi lélekre is illett ez a gondolat, így hát a parancsnok bevitte a bázisra, és ígéretet tett neki, hogy megvédi minden rossztól. Rövidesen híre ment a váratlan eseménynek, és mindenki szeretett volna megismerkedni a kutyussal, aki a Griffon nevet kapta.

 

„A parancsnok magára vállalta, hogy gondoskodik a kölyökről, és pillanatok alatt nagyon erős kötelék alakult ki közöttük. Griffon folyton a lába nyomában van a bázison, családtaggá vált. Vidámsággal tölti meg a helyet, mindenkinek belopta magát a szívébe.”

 

 

Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

Megmentője úgy döntött, örökbefogadja újdonsült négylábú barátját, és hazaviszi magával, amikor szolgálata lejár és visszatérhet hazájába. Ehhez kérte a Paws of War segítségét.

 

Bár a nonprofit szervezet elsődleges küldetése, hogy segítőkutyákat képezzen ki veterán katonák számára, önkéntesei azt is célul tűzték ki, hogy a háborús övezetekben segítségre szoruló állatokat felkarolja, eljuttassa az Egyesült Államokban, majd szerető otthont találjon számukra. Griffon-nak ez utóbbi már megvan, de vár még rá egy nagy utazás, hogy megkezdhesse új életét Maryland-ben, ahol kedves parancsnoka, feleséges és gyermekei szeme fénye lesz.

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/PawsOfWar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román furgonban Komárom-Esztergom vármegyében.

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja Hírek - Címlapon
Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája