A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra

2022. október 07., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
… és megtalálta a hőst, akit keresett. 

A kis bundás jó ideje róhatta már a veszélyes utcákat; sokan már rég feladták volna a reményt. De nem ő! Valami vezette ott legbelül, hajtotta előre, és egy szép napon egy katonai bázis előtt találta magát.

 

„Az amerikai tengerészeti parancsnok észrevette a kicsi kutyát, ahogy tanácstalanul lézengett a kapu előtt, és rögtön látta, hogy már nem bírná sokáig odakint. Felnyalábolta a kölyköt, miközben egysége mottója járt a fejében, miszerint, ha valaki életben tér vissza a bázisra, úgy is távozik” - olvasható a Paws of War bejegyzésében. 

 

 

Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Leszel a gazdim - Az árva a kölyök a katonai bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

E kicsi lélekre is illett ez a gondolat, így hát a parancsnok bevitte a bázisra, és ígéretet tett neki, hogy megvédi minden rossztól. Rövidesen híre ment a váratlan eseménynek, és mindenki szeretett volna megismerkedni a kutyussal, aki a Griffon nevet kapta.

 

„A parancsnok magára vállalta, hogy gondoskodik a kölyökről, és pillanatok alatt nagyon erős kötelék alakult ki közöttük. Griffon folyton a lába nyomában van a bázison, családtaggá vált. Vidámsággal tölti meg a helyet, mindenkinek belopta magát a szívébe.”

 

 

Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Griffon, a kölyökkutya - Mindenki szereti a tengerészeti bázison
Fotó: Facebook/PawsofWar

 

 

Megmentője úgy döntött, örökbefogadja újdonsült négylábú barátját, és hazaviszi magával, amikor szolgálata lejár és visszatérhet hazájába. Ehhez kérte a Paws of War segítségét.

 

Bár a nonprofit szervezet elsődleges küldetése, hogy segítőkutyákat képezzen ki veterán katonák számára, önkéntesei azt is célul tűzték ki, hogy a háborús övezetekben segítségre szoruló állatokat felkarolja, eljuttassa az Egyesült Államokban, majd szerető otthont találjon számukra. Griffon-nak ez utóbbi már megvan, de vár még rá egy nagy utazás, hogy megkezdhesse új életét Maryland-ben, ahol kedves parancsnoka, feleséges és gyermekei szeme fénye lesz.

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/PawsOfWar

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja Hírek - Címlapon
Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon a világ legöregebb kutyája