A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja

2022. október 10., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Hagyományosan október második szombatján tartják a Kéktúrázás napját - idén több mint 3300 kéktúrázó együtt, egy időben, szervezetten túrázott a hazai három kéktúrán.



 

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében zajló ingyenes közösségi túranapon a kéktúrázók 292 települést érintettek, 174 kilátópontra kapaszkodtak fel és 307 vízfolyást kereszteztek, összesen 2584 kilométert megtéve- írja a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) közleménye.

 

A 143 túracsoport mozgását a rendezvény honlapján élőben lehetett követni, a túrázók virtuálisan kirajzolták a három kéktúra pontos útvonalát, GPS jeladót használva. 30 túra telházas volt, a legkeresettebbek a legendás Országos Kéktúra Bakony és Mátra közötti szakaszai voltak, és nagy létszámmal túráztak a tematikus szakaszokon is a természetjárók: volt kisgyermekes, kutyás, erdei gasztroélményes, madármegfigyelős, nomád ottalvós, teljes egészében fenntartható, azaz vonattal és gyalogosan közlekedő túrák, valamint nemzeti parki és erdészeti szakvezetéssel zajló szakaszok is. A túrákon 216 felkészült szakaszfelelős kísérte a túrázókat.

 

 

Kutyával is élmény a túrázás!
Kutyával is élmény a túrázás!

 

 

A túrázók legfiatalabbika 1 éves volt,a résztvevők 20 %-a pedig 18 év alatti, ami erős fiatalodást feltételez a kéktúrázók nagy családjában.

 

A szervező MTSZ ezzel a túranappal a kéktúra mozgalom legendás múltjára és lendületes jelenére szeretné felhívni a figyelmet:gyönyörű országunk természeti kincseinek és történelmi emlékeinek gyalogszerrel történő megismerésénél nincs jobb és egészségesebb időtöltés.

 

A következő Kéktúrázás napja 2023. október 14-én kerül megrendezésre.

 

 

 

Forrás: OS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén
Túraútvonal-változásra kell számítania a túrázóknak a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Személyiséged is befolyásolja, hogyan fog viselkedni a kutyád Hírek - Címlapon
Személyiséged is befolyásolja, hogyan fog viselkedni a kutyád
„Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra Hírek - Címlapon
„Leszel a gazdim?” - Egyszerűen besétált az árva kölyök a tengerészeti bázisra