A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Macskabarátja segíti a kutyát, aki betegsége miatt elveszítette látását

2022. augusztus 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ki hallott már vakvezető cicáról? Ismerjétek meg a fekete bársonytalpút, aki boldogan segít kutyapajtásának! 

Blaze, az agár-németjuhász keverék 2019-ben talált végleges családra Robin Wagner és egy fekete cica, Satin személyében. Ahogy tanácsolni szokták, a beilleszkedés első heteiben ellátogattak az állatorvoshoz, ahol sajnos kiderült, hogy Blaze szemével gondok vannak. Olyannyira, hogy egyik szemére már nem látott, a másikban pedig a szemlencsénél találtak olyan problémát, melyről tudták, hogy idővel teljes vaksághoz vezet. Csak lassítani lehetett a folyamatot.

 

Kevesen tartottak volna ki ilyen helyzetben egy frissen örökbefogadott kutya mellett, de a kezdeti ijedtség ellenére Robin számára magától értető volt, hogy mindent meg fog tenni kedvencéért, és még jobban fog vigyázni rá. Elhatározásában azonban nemsokára váratlan segítőre bukkant!

 

 

Satin és Blaze - A fekete macska és a vak fekete kutya igaz barátok
Satin és Blaze - A fekete macska és a vak fekete kutya igaz barátok
Fotó: Instagram/@blindboyblaze

 

 

Macskája, Satin már jóval a keverék érkezése előtt a hölggyel élt. Meglepően hangozhat, de nagyon-nagyon örült, amikor Blazet örökbefogadták. Még úgyis, hogy romló látása miatt a 40 kilós kutya eleinte folyton rálépett a cicára, ahogy járt-kelt a házban. Szép lassan eltéphetetlen kötelék formálódott közöttük.

 

2020 októberében az újabb vizsgálatok kimutatták, hogy Blaze már semmit sem lát. Hónapokkal később egy fertőzés miatt el kellett távolítani jobb szemét. Fogyatékossága miatt korábban is nehezen boldogult a kinti világban, de most, hogy teljesen megvakult, mintha magabiztosságát is elveszítette volna; szorongása fokozódott és túlzottan reagált környezetének történéseire. „Rengeteg munkába telt, mire újra fel tudtuk építeni önbizalmát” - mondta el gazdája. Otthon pedig a macska segített neki elboldogulni.

 

 

A cica segíti a vak kutyát eligazodni otthon
A cica segíti a vak kutyát eligazodni otthon
Fotó: Instagram/@blindboyblaze

 

 

Nagyon szeretnek egymás mellett heverészni az ágyon. Amikor Blaze felugrott, Satin eleinte kimenekült a szobából, mielőtt rajta landolt volna a kutya. Idővel azonban felfedeztük, hogy a cica ott maradt a helyén, és amikor a kutya készülődött feljönni, egy szép hangos nyávogással jelezte neki, hogy itt vagyok, légyszi, ne lépj rám.  Blaze megtanulta, hogy ilyenkor menjen arrébb, kerülje ki őt.”

 

A trükk bevált, így hát Satin újra és újra bevetette, hogy segítsen barátjának tájékozódni nemcsak pihenés idején, hanem a házban is. Úgy használja hangjait, mint egy szonárt, és a nyávogással, prüntyögéssel irányítja a kutyát a bútorok között. Amikor közelít felé, felhangzik egy-két miaú, mire Blaze megáll és kicsit arrébb lépked. Látása elvesztéséhez egy kutyának sem könnyű alkalmazkodnia, de együtt megtalálták a békés együttélés módját.

 

Úgy érzem, Blaze vaksága közelebb hozta kettejüket. Habár Satin szereti kijelölni a határait, ami a szeretgetést és az összebújást illeti, de az biztos, hogy szeretik egymást, és ezt csodálatos dolog megtapasztalni” - áradozott a kutya-macska párosról gazdájuk.

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@blindboyblaze

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hiánypótló mentő-szolgáltatással nyitja meg kapuit az új állatkórház Budapesten Hírek - Címlapon
Hiánypótló mentő-szolgáltatással nyitja meg kapuit az új állatkórház Budapesten
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat Hírek - Címlapon
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat