A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Macskabarátja segíti a kutyát, aki betegsége miatt elveszítette látását

2022. augusztus 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ki hallott már vakvezető cicáról? Ismerjétek meg a fekete bársonytalpút, aki boldogan segít kutyapajtásának! 

Blaze, az agár-németjuhász keverék 2019-ben talált végleges családra Robin Wagner és egy fekete cica, Satin személyében. Ahogy tanácsolni szokták, a beilleszkedés első heteiben ellátogattak az állatorvoshoz, ahol sajnos kiderült, hogy Blaze szemével gondok vannak. Olyannyira, hogy egyik szemére már nem látott, a másikban pedig a szemlencsénél találtak olyan problémát, melyről tudták, hogy idővel teljes vaksághoz vezet. Csak lassítani lehetett a folyamatot.

 

Kevesen tartottak volna ki ilyen helyzetben egy frissen örökbefogadott kutya mellett, de a kezdeti ijedtség ellenére Robin számára magától értető volt, hogy mindent meg fog tenni kedvencéért, és még jobban fog vigyázni rá. Elhatározásában azonban nemsokára váratlan segítőre bukkant!

 

 

Satin és Blaze - A fekete macska és a vak fekete kutya igaz barátok
Satin és Blaze - A fekete macska és a vak fekete kutya igaz barátok
Fotó: Instagram/@blindboyblaze

 

 

Macskája, Satin már jóval a keverék érkezése előtt a hölggyel élt. Meglepően hangozhat, de nagyon-nagyon örült, amikor Blazet örökbefogadták. Még úgyis, hogy romló látása miatt a 40 kilós kutya eleinte folyton rálépett a cicára, ahogy járt-kelt a házban. Szép lassan eltéphetetlen kötelék formálódott közöttük.

 

2020 októberében az újabb vizsgálatok kimutatták, hogy Blaze már semmit sem lát. Hónapokkal később egy fertőzés miatt el kellett távolítani jobb szemét. Fogyatékossága miatt korábban is nehezen boldogult a kinti világban, de most, hogy teljesen megvakult, mintha magabiztosságát is elveszítette volna; szorongása fokozódott és túlzottan reagált környezetének történéseire. „Rengeteg munkába telt, mire újra fel tudtuk építeni önbizalmát” - mondta el gazdája. Otthon pedig a macska segített neki elboldogulni.

 

 

A cica segíti a vak kutyát eligazodni otthon
A cica segíti a vak kutyát eligazodni otthon
Fotó: Instagram/@blindboyblaze

 

 

Nagyon szeretnek egymás mellett heverészni az ágyon. Amikor Blaze felugrott, Satin eleinte kimenekült a szobából, mielőtt rajta landolt volna a kutya. Idővel azonban felfedeztük, hogy a cica ott maradt a helyén, és amikor a kutya készülődött feljönni, egy szép hangos nyávogással jelezte neki, hogy itt vagyok, légyszi, ne lépj rám.  Blaze megtanulta, hogy ilyenkor menjen arrébb, kerülje ki őt.”

 

A trükk bevált, így hát Satin újra és újra bevetette, hogy segítsen barátjának tájékozódni nemcsak pihenés idején, hanem a házban is. Úgy használja hangjait, mint egy szonárt, és a nyávogással, prüntyögéssel irányítja a kutyát a bútorok között. Amikor közelít felé, felhangzik egy-két miaú, mire Blaze megáll és kicsit arrébb lépked. Látása elvesztéséhez egy kutyának sem könnyű alkalmazkodnia, de együtt megtalálták a békés együttélés módját.

 

Úgy érzem, Blaze vaksága közelebb hozta kettejüket. Habár Satin szereti kijelölni a határait, ami a szeretgetést és az összebújást illeti, de az biztos, hogy szeretik egymást, és ezt csodálatos dolog megtapasztalni” - áradozott a kutya-macska párosról gazdájuk.

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Instagram/@blindboyblaze

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Albínó vagy fehér kutya – Mi a különbség? Albínó vagy fehér kutya – Mi a különbség?
Fehér szőr, világos bőr – mégsem egyformák. Honnan lehet tudni, hogy kedvencünk valóban e kivételes szín képviselője?

Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát? Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát?
Kutyánkra nézve nem csak kedves tekintete, hanem a pofija körül meredező bajusz is meglágyítja szívünket. De milyen célt szolgálnak e különleges szőrszálak?

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hiánypótló mentő-szolgáltatással nyitja meg kapuit az új állatkórház Budapesten Hírek - Címlapon
Hiánypótló mentő-szolgáltatással nyitja meg kapuit az új állatkórház Budapesten
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat Hírek - Címlapon
Bíróság elé kerül egy házaspár, akik méltatlan körülmények között tartották állataikat