A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Mancsokkal a Balaton körül - két lány kutyáival kutyagolja körbe a Balcsit

2019. június 01., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Két fiatal kutyaimádó lány és három imádnivaló kutya – nem kisebb kalandra vállalkoztak, mint hogy körbesétálják a Balatont. Az izgalmas túrára már gőzerővel készülnek, hiszen júniusban útra is kelnek!Valószínűleg sokunk bakancslistájának egyik pontját valósítja meg Luca és Reni kutyáikkal, Bonnieval, Smile-val és Spenóttal. Június közepén a kis csapat útnak indul, és 8 nap alatt körbesétálják a Balatont. A kalandot jó ideje szervezik, már csak az utolsó simítások vannak vissza a készülődésben, hiszen kevesebb mint 2 hét maradt az indulásig. Mi pedig nem minden irigység nélkül szurkolunk nekik, hiszen egy ekkora kutyasétában bármelyikünk szívesen részt venne! :)

 

 

Bonnie, Spenót és Smile kutyagolja körbe a Balatont Lucával és Renivel
Bonnie, Spenót és Smile kutyagolja körbe a Balatont Lucával és Renivel

 

 

A két lányt egyébként legfőbb közös vonásuk, a kutyaimádat hozta össze, közös kutyasétákat, majd kirándulásokat, túrákat tettek együtt, természetesen kutyáik társaságában. Luca a Fekete István Állatvédő Egyesület önkénteseként találkozott az Egyesület mentettkéjével, Bonnival – akinek hamarosan gazdijává vált. Bonnieval nem csak kutyasuliba jártak, de felfedezték az agility, a coursing és a kutyás túrázás világát is. Reni három kutya büszke gazdija, két gyönyörű golden retrieveré (Smile és Spenót) és egy szintén mentett, amerikai staffordshire terrier, Jackson.  Gyerekkori álmát sikerült megvalósítania azzal, hogy állatorvosok mellett dolgozhat (és nem mellesleg így ismerte meg Jacksont is). Igazi kirándulók a kutyusokkal, bejárták szinte egész Vas megyét, és készen állnak az új, közös kalandra, a Balaton körbesétálására.

 

A lányok meséltek nekünk az izgalmas kalandról – és természetesen a négylábú barátaikról!

 

 

-  Nem egy egyszerű kutyasétára, de még csak nem is egy hétvégi kutyás kirándulásra vállalkoztok. Honnan jött az ötlet, hogy körbe-kutyagoljátok a Balatont? Az ötlet megszületése után mi adta a löketet, hogy nekiinduljatok?
-  Pontosan már nem emlékszünk, hogy honnan jött az ötlet, tavaly nyáron voltunk az Őrségben kirándulni és az adta meg a kezdő löketet. Mivel már nyár vége volt, ezért idő hiányában abban az évben már nem tudtuk megvalósítani, de mind a ketten olyanok vagyunk, ha valamit elhatározunk azt mindenképp véghez is visszük. Ami nagy löketet adott még, az a családjaink és a barátaink támogatása.

 

 

Különleges helyeket is bejártak a kutyákkal a lányok - Bonnie itt épp egy kihunyt tűzhányó, a Ság hegy tetejéről néz körbe
Különleges helyeket is bejártak a kutyákkal a lányok - Bonnie itt épp egy kihunyt tűzhányó, a Ság hegy tetejéről néz körbe

 

 

-  Milyen előkészületek előzik meg a túrátokat? Van valamilyen extra felkészülésetek, vagy edzéstervetek?
-  Az előkészületeknél nagyon nehéz volt a megfelelő szállások megtalálása, mivel minden este más helyen fogunk aludni és ráadásul 3 nagy testű kutyával megyünk, ami még bonyolultabbá tette a dolgunkat, mert a legtöbb kutyabarát helyen csak 10kg alatti kutyákat fogadnak.
Az időponton is nagyon sokat gondolkoztunk, mivel a kutyák miatt nem akartunk a legnagyobb melegben sétálni, ezért amint befejeződik az iskola el is indulunk. Amire nagyon figyeltünk, hogy mindegyik kutyának legyen érvényes veszettség elleni és kombinált oltása. Fontos a kullancs, illetve a szívféreg elleni védekezés, ezért erre is figyelünk mielőtt elindulunk. Külön edzéstervünk nincs, rendszeresen túrázunk és futunk, reméljük ez is elég lesz.

 

 

-  Mik kerülnek be a hátizsákokba, amik elengedhetetlenek egy ilyen komoly kutyás túrára?
-  Próbálunk mindenre felkészülni, nekünk a kutyák védelme a legfontosabb, ezért összeállítunk egy elsősegélycsomagot, amiben gyógyszerek, kötszerek vannak a kutyák és a mi részünkre egyaránt. Mivel 8 napon keresztül cipeljük a holmijainkat, ezért a lehető legkevesebb dolgot szeretnénk bepakolni, így a kutyák tápját előre levisszük minden szállásra.

 

 

Természet, víz, kutyák és jókedv - ilyen egy tökéletes túra!
Természet, víz, kutyák és jókedv - ilyen egy tökéletes túra!

 

 

-  Milyen útvonalat jártok be? Milyen utak dominálnak majd a túrán: települések, városi utak, vagy inkább a természetben haladtok majd?
-  Útvonalunk: Keszthely- Ábrahámhegy 30 km; Ábrahámhegy – Balatonakali 18km; Balatonakali – Balatonalmádi 28km; Balatonalmádi – Balatonakarattya 18km; Balatonakarattya – Zamárdi 25km; Zamárdi – Balatonlelle 24km; Balatonlelle – Balatonfenyves 20km; Balatonfenyves – Keszthely 26km.
Főleg bicikli úton fogunk haladni, de ahol szükséges bemegyünk a városba is. Valószínűleg ez mindig esténként fog kiderülni, hogy  másnap épp milyen útvonalon fogunk haladni.

 

 

-  Vannak konkrét céljaitok, ahol biztosan megálltok, vagy valamilyen programot, látnivalót iktattok be?
-  Ez a hét inkább a sétáról  fog szólni, programokat nem iktattunk be, de persze meg fogunk állni pihenni, enni, felfrissülni. Konkrét célpontok nincsenek, de minél több kutyabarát helyet szeretnénk felfedezni útközben.

 

 

Mindhárom kutya nagy vízimádó, így a Balaton jó választás a nyaralásra
Mindhárom kutya nagy vízimádó, így a Balaton jó választás a nyaralásra

 

 

-  Nem esett még szó hűséges barátaitokról: hány négylábú tart veletek, kik ők?
-  Három kutya tart velünk ezen a túrán: Bonnie, Smile és Spenót.
Spenót, a golden retriever örök gyerek, bár már öt éves. Agilityn és kutyás terepfutó versenyeken is túl van már, imádja, nagyon ügyesen küzdi le az akadályokat. Szintén goldi Smile is, ő már hét éves. Igazi szeretetgombóc és állandóan mosolyog – innen kapta a nevét is. Imád sétálni, pancsolni, úgyhogy ez a túra igazán neki való lesz! A 3 éves Bonnie valószínűleg vizsla és agár felmenőkkel rendelkezik. Még kölyök korában került az állatvédőkhöz, de szerencsére nem sok időt kellett itt eltöltenie. Vele is több sportot kipróbáltunk már: például agilityt és coursinget is. Imád ő is pancsolni és igazi labdamániás!

 

-  Hogy készültök az olyan dolgokra, amit nem lehet befolyásolni: például az időjárásra? Bár az idei tavasz eddig elég szeszélyes volt, lehet, hogy már igazi nyári időben tudtok majd kirándulni.
-  Nagyon reménykedünk és felkészülünk minden eshetőségre, de nyilván sokkal jobb lenne napsütéses 25 fokban sétálni, mint szakadó esőben. Viszünk magunkkal esőkabátot, vízálló cipőt, naptejet, sapkát, a kutyáknak rossz idő esetére kisebb törölközőt, melegebb időben pedig ott lesz számukra a Balaton. Ha esetleg bárkinek van tapasztalata, ötlete azt szívesen fogadjuk. :)

 

 

 

A lányok június 15-én indulnak útnak, szurkolunk, hogy jó idejük legyen! Kalandjaikat egyébként a külön erre a célra létrehozott Facebook oldalukon is nyomon követhetjük, érdemes lesz!

 

A Mancsokkal a Balaton körül nevű oldalukat ide kattintva találjátok!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kirándulás kutyával vadregényes utakon Kirándulás kutyával vadregényes utakon
Ki mondta, hogy kutyával utazni csak nyáron érdemes? Épp ellenkezőleg!A kellemes őszi idő igazán jó barátja a kutyásoknak: ilyenkor lehet igazán hosszú sétákat, túrákat tenni a természetben! Élményekben gazdag úticélt ajánlunk!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Nem mindegy, merre kirándulsz kutyáddal ősszel - erdőlátogatási tilalom van egyes erdőkben Nem mindegy, merre kirándulsz kutyáddal ősszel - erdőlátogatási tilalom van egyes erdőkben
Az ősz az egyik legjobb időszak a hosszú kutyasétákra, és túrákra: kellemes az időjárás, nincs túl meleg, gyönyörűen színesednek a falevelek. Nem lehet nem szeretni! Indulás előtt azonban fontos, hogy tájékozódjunk, nem esik-e valamilyen korlátozás alá az útvonalunk!

A kutyatartás lehet a hosszú élet titka? A kutyatartás lehet a hosszú élet titka?
Legalábbis az egyik. Felmérések szerint ugyanis egészségesebb és hosszabb életűek azok, akik egy vagy több kutyának felelős gazdái.

Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén Őszi kutyaséta a festői Tokaj - Hegyalja történelmi borvidékén
Nincs is jobb dolog ősszel, mint a színesedő falevelek alatt sétálni a napsütötte erdőben, a vastag avart rugdosva… Az élmény azonban csak akkor teljes, ha kedvencünk is velünk tarthat a kirándulásra!

Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát? Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát?
Természetes, hogy kedvencünk időről-időre megtisztogatja a mancsait, ám a túlzásba vitt nyalogatás, rágcsálás komolyabb problémát is elfedhet, melyet érdemes kivizsgáltatni.

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Több ezer dollárt keresett már gazdáinak a művészien festő kutya Hírek - Címlapon
Több ezer dollárt keresett már gazdáinak a művészien festő kutya
Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást! Hírek - Címlapon
Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást!