A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Már nyolcadszor: Kutyás Családi és Örökbefogadó nap a Szánhúzó Alapítvány jóvoltából

Nem csak szánhúzóknak!


2016. szeptember 07., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Gyönyörű, de árva kutyák várják az álomgazdit egy fergeteges kutyás nap keretében. Izgalmas és látványos kutyás bemutatók, programok, és ajándékok várnak szombaton az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Kutyás Családi és Örökbefogadó napon!



Szeptember 10-én immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány a Kutyás Családi és Örökbefogadó napot, melyen a szánhúzó fajták mellett több fajtamentés és menhely gazdikereső kutyáival is találkozhatnak az érdeklődők. Az álomgazdira váró kutyusok mellett izgalmas programok, bemutatók, vetélkedők és nyeremények várnak minden kutyabarátot!

 

Ügyesen trükköző kutyákat is láthatunk
Ügyesen trükköző kutyákat is láthatunk
Fotó: Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány

 

A kutyás napról Ponyokai Juditot kérdeztük:

 

  • Mikortól rendezitek meg a Kutyás Családi és Örökbefogadó napot? Milyenek voltak az első rendezvények? Kezdettől fogva nagy sikere volt?
  • Alapítványunk - az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány - 2008-ban alakult, azóta szervezünk különböző örökbefogadó napokat, kutyás családi napokat, ahogy erőnk, időnk és kapacitásunk engedi. Az alapítványi csapat minden tagja önkéntes alapon segít: tehát munka, saját kutyák és család mellett. Kezdetektől fogva célunk ezekkel a rendezvényekkel az örökbefogadás promotálása mellett, hogy a felelős állattartásnak hírét vigyük, illetve népszerűsítsük a minőségi idő együtt töltését négylábú családtagjainkkal hiszen a mindennapokban, akár sportolásban is kiváló társunk lehet legjobb barátunk, a kutya. Köszönhetően a folyamatos pozitív visszajelzéseknek idén is úgy döntöttünk, hogy a tavaszi örökbefogadó nap után ősszel is tartunk egy nagyobb szabású kutyás családi napot örökbefogadó nappal és kutyás sportnappal egybekötve. Mondhatom, hogy a kezdetektől fogva sikeres a kezdeményezésünk, szívesen jönnek hozzánk a vendégek és látogatók, kutyával vagy éppen anélkül is – hiszen a programok kialakításánál mindig gondolunk azokra, akik kutya nélkül jönnek vagy éppen a fiatalabb generációra is, hogy a család minden tagja találjon magának való érdekes elfoglaltságot a rendezvényen.
Kendő a huskyk, malamutok és egyéb fajtájú kutyák nyakában: ők keresnek gazdát
Kendő a huskyk, malamutok és egyéb fajtájú kutyák nyakában: ők keresnek gazdát
Fotó: Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány

 

  • Mennyi gazdikereső kutyus vár arra, hogy a rendezvényen valaki beleszeressen?
  • A rendezvényen összesen 5 szervezet gazdakereső kutyusai vesznek majd részt, hozzávetőlegesen 80 kutya, akik még mind várják az álomgazdit. A szánhúzó fajtamentés bemutatja a csodaszép mentett husky-kat és malamutokat. A látogatók emellett találkozhatnak aranyos röfögős mopszokkal is a mopsz fajtamentésnek köszönhetően, az Élethang Alapítvány és az Ebremény Kutyavédő Egyesület gyönyörű mentett kutyái is ott lesznek a rendezvényünkön. A spitz fajtamentés cuki spitz kutyusai pedig mindig igazi vidám színfoltjai az eseménynek. Fontos, hogy nemcsak fajtatiszta kutyusoknak keresünk gazdikat, hanem a szervezeteknek köszönhetően keverék kutyákkal is találkozhatnak az érdeklődők.
Gyönyörű szánhúzó kutyákkal is találkozhatunk az eseményen - sokuk ráadásul gazdit keres!
Nem csak szánhúzókat várnak a programra!
Fotó: Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány

 

  • Hogyan zajlik a rendezvényen az örökbefogadás? Mi a tapasztalat, egy ilyen rendezvényen mennyi kutyusnak sikerül gazdát találni?
  • Ami nagyon fontos, hogy a rendezvényen nincs helyszíni örökbefogadás – tehát lehet ismerkedni a szervezetekkel, az örökbefogadható kutyákkal (akiket egyébként a színes kendőkről lehet felismerni a helyszínen) – sok esetben kialakul a kölcsönös szimpátia és a komoly örökbefogadási szándék azonban a rendezvény alatt sem térünk el a megszokott örökbefogadási folyamattól. Az örökbefogadási szándékot megerősítvén tudnak jelentkezni a megszokott formában a gazdijelöltek, utána következik egy környezettanulmány, esetleg több alkalom az ismerkedésre, majd ha minden rendben van, akkor tudnak véglegesen gazdihoz költözni a kutyák. Ami azonban ezen felül még nagy öröm számunkra, hogy a rendezvényt megelőző speciális kampányunk, melyben hírdetjük a szervezetek gazdikeresőit is sikeresnek mondható illetve az örökbefogadó nap után is több érdeklődést kapunk.
Nem csak szánhúzókat várnak a programra!
Nem csak szánhúzókat várnak a programra!
Fotó: Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány

 

  • Milyen programok kísérik az örökbefogadást? Csak szánhúzókat vártok?
  • Nemcsak szánhúzókat várunk.  A programok teljesen nyitottak, bármilyen fajtájú kutyával lehet jönni és részt venni, tényleg mindenkit sok szeretettel várunk. Sok-sok programmal készülünk, amit szeretnék mindenképpen kiemelni az a kutya szépségverseny, ami nagy örömünkre minden alkalommal nagy népszerűségnek örvend, emellett a mentett kutyák bemutatója, mellyel célunk, hogy ne csak a szépet lássák meg az emberek a kutyákban, hanem azt is, hogy milyen ügyesek és okosak. Valamint azt gondolom, hogy igazi különlegesség a Sportolj kutyával betétprogramunk, melyet az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja segítségével szervezünk és a jótékonysági canicross kutyás futás flashmob. Nagy kedvenc egyébként még a fotó sarok is, ahol professzionális kutya-gazdi portré fotók készülnek a rendezvény ideje alatt vagy éppen a nyílt nap az önkéntességről, ahol ennek részleteiről is tudnak érdeklődni a látogatók.
A legkisebb kutyabarátokat is izgalmas programok várják
A legkisebb kutyabarátokat is izgalmas programok várják
Fotó: Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány

 

  • Mennyi látogatóra számítotok idén?
  • Az előző rendezvényeink elemzése és a mostani visszajelzések alapján közel 800 kétlábú és 200 négylábú vendéget várunk a délután folyamán most szeptember 10-én. Reméljük, hogy sokan velünk tartanak. Célunk, hogy mindenki érezze jól magát nálunk!

 

 

Az eseményről további részletek ide kattintva olvashatók!

 

VIII. Kutyás Családi nap és Örökbefogadó nap
VIII. Kutyás Családi nap és Örökbefogadó nap
Gyere Te is!

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban 23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban
Élelem és víz nélkül élt túl három hetet a romok alatt Alex, a husky. Rettentően legyengült, de hálásan nyalogatta meg megmentőit.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Irodakutya.com Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A lelőtt francia kutya gazdája visszatér hazánkba az igazság kiderítéséért Hírek - Címlapon
A lelőtt francia kutya gazdája visszatér hazánkba az igazság kiderítéséért
Árva kutyák kampányolnak az Airbnb-n Hírek - Címlapon
Árva kutyák kampányolnak az Airbnb-n