A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A lelőtt francia kutya gazdája visszatér hazánkba az igazság kiderítéséért

2016. szeptember 07., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az ellentmondások, hazugságok, furcsaságok folyamatosan csak gyűlnek az ügyben. Emellett egy állatvédő alapítvány a vadász feljelentését fontolgatja.



A francia pár kutyáikkal az Eurovelo6-os európai bicikliúton túrázott, több ezer kilométert tettek meg bármiféle gond nélkül - olyan tragédiára, ami itt, Magyarországon történt velük, nem számítottak. Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, Szalkszentmártonnál egy vadász lelőtte egyik kutyájukat, Mamadout.

 

A 444.hu utánajárt az ügy kapcsán felmerült ellentmondásoknak, ám az igazsághoz közelebb nem jutottak, a furcsaságok mindinkább sokasodnak. A megkérdezett helyiek szerint a vadásznak voltak már korábban is estei kutyákkal - egy rottweiler pár és egy kuvasz kilövéséről beszéltek.

Több helyi lakossal sikerült kapcsolatba lépnem - írja a 444.hu-, ők a legvadabb pletykákat tudták arról, hogy Mamadou testét a vadász a Dunába dobta, a vadásztársaság dögkútjába temette vagy elásta az erdőben. A vadásztársaság elnökét is sikerült elérniük, ő azt mondta: hivatásos vadászuk a kutyát „elszállította, majd a megfelelő helyen az előírásoknak megfelelően” elhantolta.

 

A megölt kutya francia gazdája a 444.hu-nak elmondta, hogy - bár eredetileg nem tett feljelentést - az ügyben olvasott hazugságok miatt vissza akar térni Magyarországra és a végére járni az esetnek. Az eltüntetett kutyatest miatt biztosan nem lesz könnyű dolga.

 

Mamadou és gazdája
Mamadou és gazdája
Fotó: Facebook.com

 

Az RTL Klubon megjelent riport szerint egy állatvédő alapítvány a kutyát lelövő vadász ellen feljelentést készül tenni. Az alapítvány vezetője szerint a vadász a fegyverét sem vehette volna elő ott, ahol lőtt - írják. A riport ide kattintva tekinthető meg.


Az ügy érdekessége az is, hogy a vadásztársaság nyilatkozata szerint a lövés helyszínére is kihívták a rendőrséget - ám a kutya gazdái ezt cáfolják. Emellett a francia párnak a faluban segítséget nyújtó amerikai-magyar hölgy is ez utóbbit erősítette meg: a 444.hu-nak elmondta, nem a lövés helyszínén, hanem a faluban beszéltek egy rendőrrel.

 

 

Forrás: 444.hu
Indexkép forrás: facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megtalálták Mamadou, a vadász által lelőtt kutya testét Hírek - Címlapon
Megtalálták Mamadou, a vadász által lelőtt kutya testét
Már nyolcadszor: Kutyás Családi és Örökbefogadó nap a Szánhúzó Alapítvány jóvoltából Hírek - Címlapon
Már nyolcadszor: Kutyás Családi és Örökbefogadó nap a Szánhúzó Alapítvány jóvoltából