A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megtalálták Mamadou, a vadász által lelőtt kutya testét

2016. szeptember 08., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az állat tetemét a Duna vizében találták meg.



A Magyarországon kerékpározó francia pár kutyáját Szalkszentmárton mellett lőtte le egy vadász - állítása szerint a fekete kutya éppen egy vadat üldözött, a közelében pedig nem voltak ott a gazdái, ezért döntött az állat lelövése mellett. (Az esetről mi is beszámoltunk, a teljes cikk ide kattintva érhető el.)

 

Mamadou gazdája az ellentmondásokkal teli nyilatkozatok, hazugságok miatt úgy döntött, visszatér Magyarországra, hogy kiderítse az igazságot, mi is történt pontosan - a rendőrségi nyilatkozatokkal ellentétben a francia pár nem volt messzebb a kutyától a lelövéskor, mint 70 méter. A lövés hallatán odasiettek a helyszínre, ám ekkor már csak azt látták, ahogy a vadász az autója platójára teszi fel a kutya testét.

 

Mamadout, a különleges pásztorkutyát egy magyar vadász lőtte le
Mamadout, a különleges pásztorkutyát egy magyar vadász lőtte le
Fotó: facebook.com

 

A vadásztársaság elnöke a 444.hu kérdésére elmondta: a hivatásos vadászuk a szabályoknak megfelelően az állat tetemét „elszállította, majd a megfelelő helyen az előírásoknak megfelelően” elhantolta. Azt azonban, hogy ez pontosan mit takar, nem árulta el. A kutya teste nélkül azonban a gazdának nagyon kevés esélye lett volna bármit is bizonyítani.

 

A kutya utáni kutatás azonban sikeres lett: az Állatvédőrség számol be arról a közösségi oldalán, hogy sikerült megtalálniuk Mamadou testét: a Dunából húzták ki:

 

"Mamadou testét végre megtaláltuk és most gazdáival együtt sírunk. Rendkívül hálásak, hogy legalább a méltó búcsú lehetőségét megkapják. A francia kerékpárosok kutyáját néhány napja lőtték ki egy turista útvonalon. Mamadou mindössze 2 évet élt...

R.I.P."

 

 

 

 

Forrás: facebook.com/allatvedorseg
Indexkép forrás: facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bizonyították: a kutyák jobban félnek a férfiaktól, mint a nőktől Hírek - Címlapon
Bizonyították: a kutyák jobban félnek a férfiaktól, mint a nőktől
A lelőtt francia kutya gazdája visszatér hazánkba az igazság kiderítéséért Hírek - Címlapon
A lelőtt francia kutya gazdája visszatér hazánkba az igazság kiderítéséért