A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kilőtték a hazánkban kiránduló francia biciklisek pásztorkutyáját

2016. szeptember 05., 16:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Nem elég önmagában a borzalmas eset: komoly botrány kezd dagadni a történtek körül.



A Szalkszentmárton környékén táborozó francia pár juhászkutyáját lőtte ki egy vadász, a történtek nem meglepő módon óriási port kavartak. És nem elég, hogy egy ártatlan kutya életét elvette valaki - újabb és újabb részletek látnak napvilágot.

 

A 444.hu arról számol be, hogy a kutya gazdája, Florence Debove szerint az érintett vadásztársaság nem az igazságot közölte a nyilvánossággal az eset kapcsán - kevésbé finoman: a vadász minden szava hazugság - állítja a gazda.

 

A vadász kijelentésével ellentétben, miszerint a kutya körül nem látott gazdát, valamint a kutya épp vadat üldözött, a gazda szerint szó sincs arról, hogy felügyelet nélkül hagyták volna az állatot: miközben a párjával a reggelijüket fogyasztották, elengedték a kutyát, hogy az elvégezhesse a dolgát - nem hagyták azonban soha, hogy messzire csatangoljon.

 

A francia bicajos pár és kutyáik
A francia bicajos pár és kutyáik
Fotó: 444.hu

 

Amint Mamadou, a juhászkutya elkezdett távolodni tőlük, azonnal visszahívták - ekkor hallották a lövést. Odasietve még látták, ahogy az illető felteszi az autója platójára a kutyát - de az, amit a vadász állított, hogy a helyszínre rendőrt hívott volna, szintén nem igaz.

 

Segítségért Szalkszentmártonba siettek, sikerült egy magyarul tudó amerikai hölgy segítségével beszélniük egy rendőrrel - ő azonban nem igazán segített. Szerinte a szóban forgó területen a vadász jogosan lőtte le az állatot. 

 

Az eset további részletei ide kattintva olvashatók.

 

 

Forrás: 444.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva kutyák kampányolnak az Airbnb-n Hírek - Címlapon
Árva kutyák kampányolnak az Airbnb-n
Elnapolták a döntést a deteki mészáros ügyében Hírek - Címlapon
Elnapolták a döntést a deteki mészáros ügyében