A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Még a kutyájukat is képesek kínozni a drogfüggők egy újabb adagért

2017. március 03., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szándékosan okoznak sérüléseket és fájdalmat kutyájuknak, macskájuknak a drogfüggők Amerikában. Miért? Azt remélik, hogy így könnyebben juthatnak egy újabb adag droghoz…



Bántják állataikat a drogfüggők, hogy az állatorvoson keresztül fájdalomcsillapítóhoz juthassanak - számolt be az amerikai sajtó. Az USA egész területéről jelentettek már ilyen eseteket az állatorvosok. A drogfüggők leginkább egy Tramadol nevű szerre pályáznak, mely egy ópiát típusú fájdalomcsillapító - ezt az orvosok gyakran használják az állatok gyógyításában, olcsósága és biztonságossága miatt. Azonban egyre ritkábban írják fel, pont a drogfüggők miatt - félő ugyanis, hogy a felírt szert nem az állat kapja, hanem annak gazdája veszi be.

 

Hogy az ilyen eseteket visszaszorítsák, az állatorvosok képzést kapnak arról, hogyan ismerhetik fel azokat a gazdákat, akik csak a drog reményében viszik be állatukat - melyek erős fájdalmakkal küzdenek. Természetesen ezidáig is figyelték az orvosok a bevitt állatokat, hogy felismerjék, és jelentsék, ha állatkínzással találkoznak. Ezután azonban a gazdik is erősebb “felügyeletre” számíthatnak.

 

Állataikat bántalmazzák a drogfüggők egy újabb adag fájdalomcsillapító reményében
Állataikat bántalmazzák a drogfüggők egy újabb adag fájdalomcsillapító reményében

 

Különösen odafigyelnek majd az orvosok az új betegeikre: a rendszeres állatkínzók, bántalmazók ugyanis minden alkalommal más orvost keresnek fel, rendszerint nem akarják azt sem, hogy az orvos utánanézzen a négylábú kórtörténetének. Az pedig egyenesen szembetűnő, ha a gazda kifejezetten azt a bizonyos gyógyszert kéri kutyájának. Könnyen lebuknak az állatbántalmazó drogfüggők azzal is, ha túl gyakran kérik a gyógyszert, mivel az az előírtnál sokkal hamarabb elfogy.

 

Hasonló módszereket alkalmazott egy Kentucky államban élő nő, akit három éve tartóztattak le a helyi hatóságok, miután kiderült, borotvával vagdosta kutyáját, hogy tramadolhoz jusson - írja a 24.hu. Heather Pereria több állatorvosnál is járt, és volt, hogy olyan hamar elhasználta a szert, hogy kénytelen volt rövid időn belül újabb adagot kérni az egyik állatorvostól (azt hazudta, a gyereke véletlenül lehúzta a vécén). A nőt végül négy évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

 

 

 

Forrás: 24.hu
Indexkép forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát autót szeretnél? Már lehetséges! Hírek - Címlapon
Kutyabarát autót szeretnél? Már lehetséges!
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki! Hírek - Címlapon
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki!