A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Még a kutyájukat is képesek kínozni a drogfüggők egy újabb adagért

2017. március 03., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szándékosan okoznak sérüléseket és fájdalmat kutyájuknak, macskájuknak a drogfüggők Amerikában. Miért? Azt remélik, hogy így könnyebben juthatnak egy újabb adag droghoz…



Bántják állataikat a drogfüggők, hogy az állatorvoson keresztül fájdalomcsillapítóhoz juthassanak - számolt be az amerikai sajtó. Az USA egész területéről jelentettek már ilyen eseteket az állatorvosok. A drogfüggők leginkább egy Tramadol nevű szerre pályáznak, mely egy ópiát típusú fájdalomcsillapító - ezt az orvosok gyakran használják az állatok gyógyításában, olcsósága és biztonságossága miatt. Azonban egyre ritkábban írják fel, pont a drogfüggők miatt - félő ugyanis, hogy a felírt szert nem az állat kapja, hanem annak gazdája veszi be.

 

Hogy az ilyen eseteket visszaszorítsák, az állatorvosok képzést kapnak arról, hogyan ismerhetik fel azokat a gazdákat, akik csak a drog reményében viszik be állatukat - melyek erős fájdalmakkal küzdenek. Természetesen ezidáig is figyelték az orvosok a bevitt állatokat, hogy felismerjék, és jelentsék, ha állatkínzással találkoznak. Ezután azonban a gazdik is erősebb “felügyeletre” számíthatnak.

 

Állataikat bántalmazzák a drogfüggők egy újabb adag fájdalomcsillapító reményében
Állataikat bántalmazzák a drogfüggők egy újabb adag fájdalomcsillapító reményében

 

Különösen odafigyelnek majd az orvosok az új betegeikre: a rendszeres állatkínzók, bántalmazók ugyanis minden alkalommal más orvost keresnek fel, rendszerint nem akarják azt sem, hogy az orvos utánanézzen a négylábú kórtörténetének. Az pedig egyenesen szembetűnő, ha a gazda kifejezetten azt a bizonyos gyógyszert kéri kutyájának. Könnyen lebuknak az állatbántalmazó drogfüggők azzal is, ha túl gyakran kérik a gyógyszert, mivel az az előírtnál sokkal hamarabb elfogy.

 

Hasonló módszereket alkalmazott egy Kentucky államban élő nő, akit három éve tartóztattak le a helyi hatóságok, miután kiderült, borotvával vagdosta kutyáját, hogy tramadolhoz jusson - írja a 24.hu. Heather Pereria több állatorvosnál is járt, és volt, hogy olyan hamar elhasználta a szert, hogy kénytelen volt rövid időn belül újabb adagot kérni az egyik állatorvostól (azt hazudta, a gyereke véletlenül lehúzta a vécén). A nőt végül négy évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

 

 

 

Forrás: 24.hu
Indexkép forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához
A kutyafül: érzékeny terület, mely rendszeres ápolást igényelhet. A fülproblémák megelőzésének fontos része lehet a fültisztítás, ám kis odafigyeléssel mi magunk is gyakorlottá válhatunk e téren. Ehhez kínálunk tippeket, lépésről-lépésre.

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát autót szeretnél? Már lehetséges! Hírek - Címlapon
Kutyabarát autót szeretnél? Már lehetséges!
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki! Hírek - Címlapon
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki!