A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Még nem fog szigorodni az állatvédelmi törvény - elutasították a vonatkozó törvényjavaslatot

2019. október 29., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Szigorította volna az állatvédelmi törvényt az a javaslat, melyet a Jobbik adott be - a törvényjavaslat azonban nem jutott tovább az Országgyűlés Igazságügyi bizottságán. 

 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

 

Komolyan szigorította volna a jelenlegi állatvédelmi törvényt az a javaslat, mely kedden került Országgyűlés Igazságügyi bizottsága elé - szúrta ki az alfahir.hu. A javaslatot Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos országgyűlési képviselő nyújtotta be azzal indokolva, hogy a szigorúbb büntetésekkel visszaszoríthatók lennének az elmúlt hónapokban, években történt brutális állatkínzásokhoz hasonló esetek. A hosszabb letöltendő börtönbüntetéseknek már lenne visszatartó ereje, nem úgy, mint a gyakorlatban tapasztalt felfüggesztett-, vagy épp pénzbüntetéseknek. 

 

A javaslat szerint az állatkínzás alapesetben is bűntettként lenne kezelendő, nem pedig vétségként, mint most, és 0-2 év helyett 2-8 év szabadságvesztéssel lenne büntethető. Különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzás esetén a jelenlegi 0-3 év helyett 5-10 évig terjedő szabadságvesztés lett volna a kiszabható büntetés. 

 

Az Igazságügyi bizottság azonban különösebb tárgyalás vagy vita nélkül döntött úgy, hogy elutasítja a javaslatot - így az nem juthat tovább parlamenti szavazásra. Sajnos így továbbra sem szigorodhat az állatvédelmi törvény – bár már az is nagy előrelépést jelentene, ha a bíróságokon a jelenleg érvényben lévő törvény szerint kiszabható büntetéseknek megfelelő ítélet születne letöltendő börtönbüntetéssel.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash/Kristijan Arsov

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hontalan állatok országa - ivartalanítási akciót hirdet az Orpheus Állatvédő Egyesület Hontalan állatok országa - ivartalanítási akciót hirdet az Orpheus Állatvédő Egyesület
Százezres nagyságrendű a gazdátlan állatok száma Magyarországon jelenleg. És hiába az – elméletben – egyre szigorodó jogszabályok, a számuk évről-évre egyre csak nő.

Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban Abszurd szabályok - Jelentősen megszigorították a kutyák és macskák tartását Teheránban
A teheráni rendőrség nemrégiben bejelentette, hogy "a közterek biztonságának megőrzése érdekében" bűncselekménynek minősül, ha valaki a parkban sétáltatja a kutyáját, és az állattartóknak hamarosan az engedély nélkül tartott kisállatok elkobzására is fel kell készülniük - számolt be róla a BBC brit közszolgálati média hírportálja kedden.

Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését Norvégiában betiltják az angol bulldog és a Cavalier King Charles Spániel fajták tenyésztését
Példa nélküli döntés született az osloi bíróságon: többé nem lehet a szóban forgó két kutyafajtát tenyészteni az országban. A norvég állatjóléti szervezetek üdvözlik a lépést, ugyanakkor lehetséges problémák is felmerülnek az ítélet kapcsán.

Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekek állatvédelmi szemléletformálását, valamint a felelős állattartással kapcsolatos ismeretei szélesítését célzó együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen.

Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők Ma dönthetnek az állatvédelmi törvény szigorításáról a képviselők
Szigorodhat január elsejétől az állatvédelmi törvény, ha a képviselők a ma megszavazzák a törvényjavaslatot. A benyújtott törvényjavaslat szigorúbb fellépést tesz lehetővé többek között a mérgezéses esetekkel, a különös visszaesőkkel, a haszonszerzési céllal működtetett szaporítótelepekkel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését Hírek - Címlapon
A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Kóbor kutyák a templomban: misén keres gazdát nekik az állatbarát pap Hírek - Címlapon
Kóbor kutyák a templomban: misén keres gazdát nekik az állatbarát pap