A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Még nem fog szigorodni az állatvédelmi törvény - elutasították a vonatkozó törvényjavaslatot

2019. október 29., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szigorította volna az állatvédelmi törvényt az a javaslat, melyet a Jobbik adott be - a törvényjavaslat azonban nem jutott tovább az Országgyűlés Igazságügyi bizottságán.



 

 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

 

Komolyan szigorította volna a jelenlegi állatvédelmi törvényt az a javaslat, mely kedden került Országgyűlés Igazságügyi bizottsága elé - szúrta ki az alfahir.hu. A javaslatot Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos országgyűlési képviselő nyújtotta be azzal indokolva, hogy a szigorúbb büntetésekkel visszaszoríthatók lennének az elmúlt hónapokban, években történt brutális állatkínzásokhoz hasonló esetek. A hosszabb letöltendő börtönbüntetéseknek már lenne visszatartó ereje, nem úgy, mint a gyakorlatban tapasztalt felfüggesztett-, vagy épp pénzbüntetéseknek. 

 

A javaslat szerint az állatkínzás alapesetben is bűntettként lenne kezelendő, nem pedig vétségként, mint most, és 0-2 év helyett 2-8 év szabadságvesztéssel lenne büntethető. Különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzás esetén a jelenlegi 0-3 év helyett 5-10 évig terjedő szabadságvesztés lett volna a kiszabható büntetés. 

 

Az Igazságügyi bizottság azonban különösebb tárgyalás vagy vita nélkül döntött úgy, hogy elutasítja a javaslatot - így az nem juthat tovább parlamenti szavazásra. Sajnos így továbbra sem szigorodhat az állatvédelmi törvény – bár már az is nagy előrelépést jelentene, ha a bíróságokon a jelenleg érvényben lévő törvény szerint kiszabható büntetéseknek megfelelő ítélet születne letöltendő börtönbüntetéssel.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash/Kristijan Arsov

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.

3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast 3 év börtönt is kaphat az a vadász, aki kilőtte a Svájcból Magyarországra vándorló farkast
A Gruppe Wolf Schweiz szervezet folyamatosan nyomon követte útvonalát, innen tudják, hogy mikor hol járt pontosan. Mire átlépte a magyar határt légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg közel egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál MTI Hírstart Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését Hírek - Címlapon
A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Kóbor kutyák a templomban: misén keres gazdát nekik az állatbarát pap Hírek - Címlapon
Kóbor kutyák a templomban: misén keres gazdát nekik az állatbarát pap