A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

2021. április 13., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




„Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön” - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén, kedden.



 

Az Agrárminisztérium közleménye szerint az eseményen a miniszter kiemelte, a magyarok felelős gondolkodását, az élővilág iránti tiszteletét tükrözi, hogy több mint negyedmillióan vettek részt a kormány által indított állatvédelmi online párbeszédben.
 

Hozzátette: az állatvédelem jelentős hányadát teszi ki annak a munkának és szemléletváltásnak, amely a biológiai sokféleség megőrzését, az ökológiai rendszerek megóvását, a fenntartható gazdálkodásra épülő, versenyképes termelést szolgálja.
 

Nagy István elmondta, a tanácsadói testület véleménynyilvánítással, az állatvédelemmel és az állatjóléttel kapcsolatos jogszabály-tervezetekhez, kormányzati stratégiához fűzött javaslataival, kezdeményezéseivel, oktatással, felmérésekkel formálja a hazai állatvédelem jövőjét.
 

A kitűzött célok sorából kiemelte, hogy a magyar állatvédelem Európa élmezőnyébe tartozzon és az állatvédelem jelentősen előmozdítsa a klímapolitika sikerét. A miniszter emellett fontosnak tartja, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Tanács munkájával döntően hozzájáruljon a mindinkább élhető környezet és a versenyképes magyar vidék megteremtéséhez.

 

 

Az állatvédelem fontos feladatai közé tartozik a felelős állattartásra nevelés
Az állatvédelem fontos feladatai közé tartozik a felelős állattartásra nevelés
Fotó: Unsplash/Berkay Gumustekin


 

Kifejtette: a koronavírus-járvány megmutatta, milyen nagy erő rejlik a hazai agráriumban, a magyar vidékben, a helyi közösségekben, a civil társadalomban. A miniszter reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az alakuló ülés indítson el egy olyan párbeszédet a szaktárcák, a tudományos intézmények, a szakmai és a civil szervezetek között, amely egyetértést teremt az állatvédelemhez és az állatjóléthez kapcsolódó kérdésekben.
 

Az eseményen a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta, a nagy sikerrel zárult állatvédelmi párbeszéd bebizonyította, hogy a témakört széles társadalmi együttműködés övezi.
"Nagy örömömre szolgál, hogy a kérdőív két fontos kérdésében, a felelős állattartásra történő nevelés, valamint az ivartalanítás témájában is már most fontos előrelépés történt, hiszen a Nébih-hel közösen elindítottuk a Gazdijogsi online képzést, valamint az Ivartalanítási programot" - mondta Ovádi Péter.
 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Tanács létrehozását a kitöltők 96,4 százaléka tartotta célszerűnek.
 

Ovádi Péter kiemelte a tanács hangsúlyos, hídépítő szerepének jelentőségét az állatvédelemben, a testülettől éppen ezért gyors reagálást és csapatmunkát vár. A tagok összetételével kapcsolatban rámutatott, hogy az állatvédelem kérdése átjárja a társadalom számos rétegét, folyamatos témát kínálva és megoldandó kérdéseket állítva a döntéshozók elé: legyen szó akár a társadalmi ütközőpontok meghatározásáról, vagy a jogszabályok felülvizsgálatáról, de a kulcs az együttműködésben rejlik.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ivartalanítási programot indított a Nébih a kóbor kutyák számának csökkentéséért Hírek - Címlapon
Ivartalanítási programot indított a Nébih a kóbor kutyák számának csökkentéséért
Hogyan kötődnek a kutyák hozzánk és társaikhoz? Hírek - Címlapon
Hogyan kötődnek a kutyák hozzánk és társaikhoz?