A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meghalt egy mentőkutya Ecuadorban, miközben a földrengés túlélői után kutatott

2016. április 27., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Napokig kutatott fáradhatatlanul a romok között Dayko, a kiváló mentőkutya, hét ember életét mentve meg ezzel. A fiatal hős hirtelen bekövetkező halála mindenkit megrázott.



Több száz halottja és még ennél is több sérültje van az Ecuadort megrázó nagy erejű földrengéseknek. A mentőcsapatok, tűzoltók folyamatosan kutatnak a romok között túlélőket keresve. Munkájukat nagyban segítik a hivatásos mentőkutyák - nélkülük szinte elképzelhetetlen lenne a feladat!

 

Dayko az ecuadori földrengés túlélői után kutatott
Dayko az ecuadori földrengés túlélői után kutatott
Fotó: facebook.com/bomberos.ibarra

 

Dayko, a négy éves labrador is a helyszínen segített: fáradhatatlanul kutatott a romok között. A tűzoltókkal napokon át dolgozott a mentésen. Dayko hét embert talált meg, akik így neki köszönhetik életüket. Ám a nagy meleg, a felfokozott idegállapot, a kevés pihenés végzetesnek bizonyult: a hős mentőkutya április 22-én hirtelen rosszul lett, mire a bajt észlelték, addigra már késő volt. Az állatorvosok gyors segítségének és hosszas erőfeszítéseinek ellenére nem sikerült megmenteni.

 

A tűzoltóság csapatát azóta rengeteg támadás érte, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a kutya egészségi állapotára, ezért történhetett meg a tragédia. A kutya boncolása után kiderült: halálát szívinfarktus és annak során fellépő akut légzési elégtelenség okozta. Feltehetően a nagy hőség is szerepet játszhatott a baj kialakulásában.

 

Nagyon nehéz terepen kellett dolgoznia a mentőkutyának
Nagyon nehéz terepen kellett dolgoznia a mentőkutyának
Fotó: facebook.com/bomberos.ibarra


Dayko 4 éves volt, nagyjából fél éves korától fogva tanulta és művelte a kutatást, mentést. Számos nemzeti és nemzetközi tanúsítvánnyal és elismeréssel rendelkezett hála kiváló képességeinek. Hihetetlenül jó volt a szaglása és lenyűgöző karizmája volt. Mindenki szerette ezt a nagyszerű kutyát - különösen a gyerekek rajongtak érte barátságos természete és engedelmessége, türelme miatt.

 

“Ilyen volt Dayko. Hatalmas űrt hagyott a szívünkben maga után”- írta a Tűzoltóság a Facebook-oldalán.

Forrás: facebook.com/bomberos.ibarra

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz! Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz!
Önzetlenül kockáztatják értünk életüket, gondolkodás nélkül sietnek a segítségünkre – ők a mentőkutyák és gazdáik. Valódi hősök! Most azonban nekik van szükségük segítségre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jöjjön bulldog, bulldogtalan! Hírek - Címlapon
Jöjjön bulldog, bulldogtalan!
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség