A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meghalt egy mentőkutya Ecuadorban, miközben a földrengés túlélői után kutatott

2016. április 27., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Napokig kutatott fáradhatatlanul a romok között Dayko, a kiváló mentőkutya, hét ember életét mentve meg ezzel. A fiatal hős hirtelen bekövetkező halála mindenkit megrázott.



Több száz halottja és még ennél is több sérültje van az Ecuadort megrázó nagy erejű földrengéseknek. A mentőcsapatok, tűzoltók folyamatosan kutatnak a romok között túlélőket keresve. Munkájukat nagyban segítik a hivatásos mentőkutyák - nélkülük szinte elképzelhetetlen lenne a feladat!

 

Dayko az ecuadori földrengés túlélői után kutatott
Dayko az ecuadori földrengés túlélői után kutatott
Fotó: facebook.com/bomberos.ibarra

 

Dayko, a négy éves labrador is a helyszínen segített: fáradhatatlanul kutatott a romok között. A tűzoltókkal napokon át dolgozott a mentésen. Dayko hét embert talált meg, akik így neki köszönhetik életüket. Ám a nagy meleg, a felfokozott idegállapot, a kevés pihenés végzetesnek bizonyult: a hős mentőkutya április 22-én hirtelen rosszul lett, mire a bajt észlelték, addigra már késő volt. Az állatorvosok gyors segítségének és hosszas erőfeszítéseinek ellenére nem sikerült megmenteni.

 

A tűzoltóság csapatát azóta rengeteg támadás érte, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a kutya egészségi állapotára, ezért történhetett meg a tragédia. A kutya boncolása után kiderült: halálát szívinfarktus és annak során fellépő akut légzési elégtelenség okozta. Feltehetően a nagy hőség is szerepet játszhatott a baj kialakulásában.

 

Nagyon nehéz terepen kellett dolgoznia a mentőkutyának
Nagyon nehéz terepen kellett dolgoznia a mentőkutyának
Fotó: facebook.com/bomberos.ibarra


Dayko 4 éves volt, nagyjából fél éves korától fogva tanulta és művelte a kutatást, mentést. Számos nemzeti és nemzetközi tanúsítvánnyal és elismeréssel rendelkezett hála kiváló képességeinek. Hihetetlenül jó volt a szaglása és lenyűgöző karizmája volt. Mindenki szerette ezt a nagyszerű kutyát - különösen a gyerekek rajongtak érte barátságos természete és engedelmessége, türelme miatt.

 

“Ilyen volt Dayko. Hatalmas űrt hagyott a szívünkben maga után”- írta a Tűzoltóság a Facebook-oldalán.

Forrás: facebook.com/bomberos.ibarra

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com MTI Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jöjjön bulldog, bulldogtalan! Hírek - Címlapon
Jöjjön bulldog, bulldogtalan!
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség