A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható az idős beagle hálája, aki sokévnyi elhanyagolás után végre szeretetben él új otthonában

2021. július 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Eleinte csak gubbasztott a fekhelyén. Nem tudta, hogy kedvére mozoghat a házban, felfedezheti a kertet. Ám a törődés és kényeztetés hatására előbújt igazi énje. Szívmelengető videó mutatja be, mennyire örül a kisöreg, hogy megmentették.



„Idős beagle szuka ingyen elvihető. A hétvégéig mennie kell.” – állt a hirdetésben a szomorú kis kutya fotója mellett. Nem sok választási lehetőséget adtak neki... Az idő szűke mellett az is kérdéses volt, hogy akad-e még olyan jószívű ember, aki hajlandó magához venni egy öregecske ebet. Semmit sem lehetett tudni az előéletéről, egészségi állapotáról, viselkedéséről.

 

Ám egy fiatal párnak a szívébe markolt az idős kutyus esdeklő tekintete és a gondolat, hogy mi történhet vele, ha nem jelentkezik érte senki. Így hát autóba ültek, és már indultak is érte, a három órányi utazás sem tántorította el őket.

 

A szomorú beagle szinte belebújt a párnájába
A szomorú beagle szinte belebújt a párnájába
Fotó: thedodo.com

 

„Betettük az autóba, egy kényelmes fekhelyre, és szinte belebújt a párnába. Csuromvizes volt, rettentően bűzlött, a karmai pedig hatalmasra nőttek.” - idézték fel a kezdeteket. 

 

A kisöreg, akit időközben Maple (Juhar) névre kereszteltek, borzasztóan meg volt rémülve. Ki tudja, mi mindenen mehetett keresztül eddig élete során. Az első néhány napban szinte el sem mozdult a helyéről, átaludta ideje nagy részét. Mintha fogalma sem lett volna arról, hogy szabadon mozoghat, és kedvére felfedezheti új otthonát. Csak kuksolt a fekhelyén, összegömbölyödve pihent.

 

 

Gazdái tudták, hogy időre van szüksége, míg feldolgozza a történteket és elfelejti a múltat. Kedvesen bántak vele, gondoskodtak róla, hogy jól érezze magát:

 

„Azt hiszem, az segített a legtöbbet, hogy elhalmoztuk szeretettel, finom falatokkal, és pocaksimiből sem volt hiány.

 

Maple az első pillanattól fogva megtalálta a közös hangot a másik kutyájukkal: Cooper segített neki kinyílni, körbevezette a házban, és megmutatta neki a dolgokat. Mintha bátorító szavakat súgott volna füleibe: „Nézd csak, kimehetünk a kertbe is. Játszhatunk is, ha szeretnéd.”

 

Maple, az idős beagle és barátja sok új élményt szereznek
Maple, az idős beagle és barátja sok új élményt szereznek
Fotó: TikTok/tklima14

 

Ő hozta el az igazi változást a kis beagle számára, és az a rengeteg kedvesség és szeretet visszaadta Maple életkedvét. Az érzés, hogy kényeztetik, törődnek vele és szeretik, mind-mind új lehetett neki. Felvett egy aranyos szokást is: elnyújtózva kúszik a földön, és közben folyamatosan csóválja a farkincáját. Gazdái pedig odáig vannak tőle, és természetesen érte is:

 

Annyira boldognak tűnik! Sokkal játékosabb és tele van energiával. Nyoma sincs már annak a félénk kiskutyának, aki eleinte bezárkózott a saját kis világába. Számára minden új, de nagyon lelkes, szereti felfedezni a dolgokat. Jön-megy, szimatol, mint egy igazi kis beagle. Előbújt az igazi énje, és fantasztikus ezt látni, megtapasztalni.

 


 

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy megnyisd a szíved egy idős gazdikereső felé, tedd bátran! Nézz körül az állatmenhelyeken, a fajtamentőknél, hiszen rengeteg tündéri kisöreg vár arra, hogy megoszthassa a benne rejlő szeretetet és bölcsességet egy életre szóló gazdival!

 

 

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! - Jó tudni! - Kutyabarát helyek

Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/tklima14

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata Hírek - Címlapon
Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata
Állatorvos tesztelte, milyen érzés egy parkoló autóban ülni a melegben: "Ez gyilkos" Hírek - Címlapon
Állatorvos tesztelte, milyen érzés egy parkoló autóban ülni a melegben: "Ez gyilkos"