A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható hagyomány: a látogatók botokat hagynak a 100 évvel ezelőtt élt kutya sírjánál

2021. március 11., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Mindig látni egy-két, vagy akár több botot a kis sírhelynél, mely egy legjobb barát emlékét őrzi.



 

Brooklyn déli részén húzódik egy kis temető, ahol egy különleges kis emlékmű is helyet kapott. A bronz szobor egy 100 éve élt hűséges barát, Rex mása. A kutya békésen, csendben fekszik gazdája mellett, mintha továbbra is hűségesen őrizné őt.

 

John E. Stow 1884 óta nyugszik a Green-Wood Temetőben. Sokak által ismert és szeretett gyümölcskereskedő volt - és nem mellesleg büszke gazdija a Rex nevű kutyusnak. Rex önzetlen barátsága és hűsége az utókor számára is mesél az emlékhelye által - és mindenkinek a szívét megmelengeti, akinek valaha is volt kutyája, aki tudja, milyen egy kutya szeretetét élvezni.

 

 

Rex több mint száz évvel ezelőtt élt - örökké vigyáz már szeretett gazdájára
Rex több mint száz évvel ezelőtt élt - örökké vigyáz már szeretett gazdájára

 

 

Bár a szobor Rex emlékére született, azt látva minden gazdi valamennyire saját elvesztett négylábú barátjára, barátaira is emlékezik. Eszükbe jut, milyen volt végigsimítani a bundáján, megvakargatni a fülénél, vagy a pocakján, milyen jók voltak a közös séták… Talán ezért is alakult ki egy megható szokás a látogatók körében. 

 

A temetőben járók évek óta, szinte már hagyományként egy-egy botot hagynak Rex lábainál - virág helyett ezzel emlékezve a kutyára.

 

 

Rex szobra előtt álva a gazdik saját kedvenceikre is emlékeznek.
Rex szobra előtt álva a gazdik saját kedvenceikre is emlékeznek.

 

 

A Covid-19 járvány alatt az emberek egyre inkább keresni kezdték a zöld területeket, parkokat, hogy a bezártság után legalább fél órára kiszabadulhassanak a négy fal közül. A Green-Wood Temető is forgalmasabbá vált, egyre többen keresték fel. A parkosított környezet, a csend, a béke vonzóvá tette, az emlékművek között pedig művészek, zenészek, politikusok, de még polgárháborús tábornokok neveit is felfedezhetik az arra járók. A megnövekedett látogatószám egy érdekes jelenséget is hozott: Rex szobra már-már eltűnt a rengeteg bot között.

 

 

Rex szobránál a járvány alatt egyre több bot jelenik meg
Rex szobránál a járvány alatt egyre több bot jelenik meg

 

 

“Valaki egy kiskutya fotóját is otthagyta egyszer Rex szobra mellett. Talán egy elhunyt kis kedvenc képe lehetett. Mintha arra kérték volna: “Rex, vigyázz a kicsire.” - mesélte a The Dodonak Stacy Locke, a temető kommunikációs vezetője.

 

A temetőben több házikedvenc is nyugszik gazdája mellett - később ezt a temető megtiltotta. Az ösvénytől messzebb egy másik hűséges kutya szobra is felfedezhető. És bár ő jobban el van rejtve a kíváncsi szemek elől, az ő lábánál is gyakran lehet egy-egy kutyajátékot felfedezni.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindenki imádja a kölyökkutyát, aki úton hazafelé bebólintott az autóban Hírek - Címlapon
Mindenki imádja a kölyökkutyát, aki úton hazafelé bebólintott az autóban
Több mint negyedmillió kitöltés érkezett az állatvédelmi felmérésre Hírek - Címlapon
Több mint negyedmillió kitöltés érkezett az állatvédelmi felmérésre