A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható hagyomány: a látogatók botokat hagynak a 100 évvel ezelőtt élt kutya sírjánál

2021. március 11., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Mindig látni egy-két, vagy akár több botot a kis sírhelynél, mely egy legjobb barát emlékét őrzi. 

Brooklyn déli részén húzódik egy kis temető, ahol egy különleges kis emlékmű is helyet kapott. A bronz szobor egy 100 éve élt hűséges barát, Rex mása. A kutya békésen, csendben fekszik gazdája mellett, mintha továbbra is hűségesen őrizné őt.

 

John E. Stow 1884 óta nyugszik a Green-Wood Temetőben. Sokak által ismert és szeretett gyümölcskereskedő volt - és nem mellesleg büszke gazdija a Rex nevű kutyusnak. Rex önzetlen barátsága és hűsége az utókor számára is mesél az emlékhelye által - és mindenkinek a szívét megmelengeti, akinek valaha is volt kutyája, aki tudja, milyen egy kutya szeretetét élvezni.

 

 

Rex több mint száz évvel ezelőtt élt - örökké vigyáz már szeretett gazdájára
Rex több mint száz évvel ezelőtt élt - örökké vigyáz már szeretett gazdájára

 

 

Bár a szobor Rex emlékére született, azt látva minden gazdi valamennyire saját elvesztett négylábú barátjára, barátaira is emlékezik. Eszükbe jut, milyen volt végigsimítani a bundáján, megvakargatni a fülénél, vagy a pocakján, milyen jók voltak a közös séták… Talán ezért is alakult ki egy megható szokás a látogatók körében. 

 

A temetőben járók évek óta, szinte már hagyományként egy-egy botot hagynak Rex lábainál - virág helyett ezzel emlékezve a kutyára.

 

 

Rex szobra előtt álva a gazdik saját kedvenceikre is emlékeznek.
Rex szobra előtt álva a gazdik saját kedvenceikre is emlékeznek.

 

 

A Covid-19 járvány alatt az emberek egyre inkább keresni kezdték a zöld területeket, parkokat, hogy a bezártság után legalább fél órára kiszabadulhassanak a négy fal közül. A Green-Wood Temető is forgalmasabbá vált, egyre többen keresték fel. A parkosított környezet, a csend, a béke vonzóvá tette, az emlékművek között pedig művészek, zenészek, politikusok, de még polgárháborús tábornokok neveit is felfedezhetik az arra járók. A megnövekedett látogatószám egy érdekes jelenséget is hozott: Rex szobra már-már eltűnt a rengeteg bot között.

 

 

Rex szobránál a járvány alatt egyre több bot jelenik meg
Rex szobránál a járvány alatt egyre több bot jelenik meg

 

 

“Valaki egy kiskutya fotóját is otthagyta egyszer Rex szobra mellett. Talán egy elhunyt kis kedvenc képe lehetett. Mintha arra kérték volna: “Rex, vigyázz a kicsire.” - mesélte a The Dodonak Stacy Locke, a temető kommunikációs vezetője.

 

A temetőben több házikedvenc is nyugszik gazdája mellett - később ezt a temető megtiltotta. Az ösvénytől messzebb egy másik hűséges kutya szobra is felfedezhető. És bár ő jobban el van rejtve a kíváncsi szemek elől, az ő lábánál is gyakran lehet egy-egy kutyajátékot felfedezni.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örök hűség: utolsó útjára is elkísérte szeretett gazdáját a gyászoló kutya Örök hűség: utolsó útjára is elkísérte szeretett gazdáját a gyászoló kutya
A végső búcsú pillanatáig kitartott amellett az ember mellett, aki a világot jelentette a számára. Megható videó!

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Szobrot kapott Chaser, a világ legokosabb kutyája Szobrot kapott Chaser, a világ legokosabb kutyája
Több mint ezer szó jelentését ismerte a border collie, aki professzor gazdájával együtt világhírnévre tett szert, hihetetlen képességeinek köszönhetően. A bronzszobor méltó emléket állít mindkettejüknek.

Gyakori sérülések kutyáknál – 1. rész Gyakori sérülések kutyáknál – 1. rész
Bármennyire is vigyázunk rá, kisebb-nagyobb sérülések érhetik kutyánkat élete során. Mire figyeljünk és mit tegyünk, ha megtörtént a baj?

Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi
Egy élethosszon át tartó barátság örök emléket hagy szívünkben - és kedvenceinkében is. A szeretet velünk marad, egy élethű festmény pedig előcsalogathatja, ahogy történetünk főhősénél is. Megható videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindenki imádja a kölyökkutyát, aki úton hazafelé bebólintott az autóban Hírek - Címlapon
Mindenki imádja a kölyökkutyát, aki úton hazafelé bebólintott az autóban
Több mint negyedmillió kitöltés érkezett az állatvédelmi felmérésre Hírek - Címlapon
Több mint negyedmillió kitöltés érkezett az állatvédelmi felmérésre