A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről

2022. július 28., 15:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám! című írása először 2015-ben jelent meg a Pagony Könyvkiadó gondozásában. Az azóta több kiadást is megélt könyv idő közben sorozattá nőtte ki magát.



 

Az első hiánypótló rész egy ovis kislány, és egy kiskutya barátságán, egymásra találásán keresztül mutatja be a menhelyek világát. Mesél arról, hogy bizony elképesztő számú kutya végzi ebrendészeti telepeken, akikért mi, emberek vagyunk a felelősek. Arra buzdítva ezzel, hogy ha négylábú családtagot szeretnénk az életünkbe hozni, akkor inkább válasszunk állatvédő szervezetek, menhelyek védencei közül.


Az író nem titkolt célja, hogy az állatvédelem fontosságának üzenete azokhoz a családokhoz, gyermekekhez is eljusson, akiknél egyébként ez nem lenne téma. Mivel szerinte gyermekkorban lehet és kell megalapozni az állatok szeretetének, tiszteletének fontosságát.

 

A sorozat további részei már Pitypang és Lili kalandjait mutatják be továbbra is fókuszban a felelős állattartással. Bepillantást engednek, hogy mivel jár a kutyatartás, mik kellenek ahhoz, hogy a kutyus jól érezze magát a családban, hogy hatékonyan tudjuk tanítani.

 

 

Olyan fontos témákat dolgoznak fel kedves történetekben a könyvek, melyek a felelős állattartás alapjait alkotják
Olyan fontos témákat dolgoznak fel kedves történetekben a könyvek, melyek a felelős állattartás alapjait alkotják
Fotó: facebook.com/LiliesPitypang

 


De emellett a 3-6 éveseknek szánt mesekönyvek további társadalmilag is érdekes témákat is érintenek. Az egyik rész például a segítő kutyák életébe kalauzolja el kis olvasóit, egy másikban környezetünk tisztántartásának fontosságát mutatja be, beleszőve az állatorvosnál tett látogatás tapasztalatait.

 

A Pitypang-könyvek remek szórakozást és sok-sok kutyás kalandot kínálnak könnyen olvasható szöveggel és kedves, színes ábrázolással.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újra megjelenik A kutya című újság Újra megjelenik A kutya című újság
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság - jelentette be Nagy István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak
Lepd meg magad és szeretteidet kutyás könyvekkel! Ha úgy érzed, még bőven elférne a karácsonyfa alá egy-két ajándék, és a kutyákért is odavagy, szeretettel ajánljuk figyelmedbe e kiadványokat.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek
Kétszáznál is több négylábú jelent meg a Mancs őrjárat – A szuperfilm első nyilvános bemutatóján.

Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt Menhelyi kutyáknak olvastak meséket az állatbarátok a július 4-i tűzijáték alatt
Több tucatnyi felnőtt és gyermek döntött úgy, hogy ünneplés helyett inkább a félős ebeknek segít.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében Hírek - Címlapon
Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében
Belopózott az esküvőre a kóbor kutya – így talált életre szóló otthonra Hírek - Címlapon
Belopózott az esküvőre a kóbor kutya – így talált életre szóló otthonra