A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében

2022. július 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




„Ahogy kiléptünk a kennelből, pillanatok alatt megfiatalodott. Boldog volt, hogy végre ő is kap szeretetet."



 

Bear, a nagy testű keverék élete nem volt mindig rózsás. Ki tudja, mióta kóborolhatott Texas utcáin, amikor rátaláltak. Mire végre biztonságban érezhette magát, kapott enni és inni, hamarosan megérezte, hogy talán már csak néhány napja van hátra. Felkerült az altatási listára, és csak az menthette meg, ha valaki beleszeret, mielőtt rá kerülne a sor...

 

Bear kezdte feladni. A maga 11 évével már idősnek számított, hiszen a legtöbb látogató a kölykökre és fiatal felnőtt kutyákra figyelt fel. Az esélytelenek nyugalmával összekuporodott fekhelyén, szemeiből lassan eltűnt a remény szikrája. Már a fejét sem volt hajlandó felemelni, bármi is történt körülötte, ő bezárkózott saját kis világába, mintha csak arra várna, legyen vége a várakozásnak. És akkor megjelent valaki!

 

 

Bear, az idős nagytestű kutya kezdte feladni a reményt
Bear, az idős nagytestű kutya kezdte feladni a reményt
Fotó: Madeleine Garvis

 

 

„Bear egyike volt annak a 28 kutyának, akiket aznapra jelöltek ki eutanáziára. Felfoghatatlan, hogy egy olyan kutya, mint ő, szintén felkerült a listára. Egyszerűen tökéletes a személyisége, nyugodt és barátságos” - mondta el Madeline Garvis, önkéntes, aki pont a legjobbkor jelent meg a menhelyen.

 

Ahogy belépett a kennelbe, és elkezdett beszélni hozzá, Bear felnézett, bátortalanul megcsóválta a farkát. Érezhette, hogy itt a segítség, amire várt. Még egy sétára is kapható volt – a friss levegő, mozgás és kedves szavak meghozták az eredményt. Bear kivirult, újra mosolygott, és hálásan tekintett megmentőjére:

 

„Rábukkantunk egy olyan kutyára, aki egyik pillanatról a másikra tudta, hogyan kell pacsit adni, imádott kint lenni, és boldog volt, hogy végre ő is kap szeretetet” - emlékezett vissza Madeline. Nézzétek csak:

 

 

@madgarv go change some lives ???? @BARC ANIMAL SHELTER VOLUNTEERS #fyp #adoptdontshop #fosteringsaveslives ♬ Married Life (From "Up") - Sergy el Som

 

 

„Rettentően kevés lehetőséget kapunk arra, hogy megismerkedhessünk a kutyákkal, és megnézhessük, hogyan viselkednek a kennelen kívül, ahol természetesen teljesen mást mutatnak, mint a rácsok mögött. Bear-ről csupa jót tudnék mondani, szépen sétált pórázon, olyan lazán, hogy majdnem leesett róla közben, csendes és nyugodt kutya, kérésre leül, pacsit ad. Szívféregtesztje negatív.”

 

Bear hamar belopta magát mindenki szívébe, Madeline pedig elhatározta, ha törik, ha szakad, mindenképpen talál számára egy végleges otthont, ahol nagyon fogják szeretni a jóságos mackót.

 

„Ó, azok a gyönyörű szemei! Imádom! Ahogy kijutottunk a szabadba, 5 évet fiatalodott!”

 

 

Nagyon örült az öreg kutya, hogy megmenekült az altatástól
Nagyon örült az öreg kutya, hogy megmenekült az altatástól
Fotó: Madeleine Garvis

 

 

Az, hogy Bear megmutathatta igazi egyéniségét a kennelen kívül is, működött. Az altatás kitűzött időpontja előtt alig egy órával jelentkeztek érte, és örökbefogadták!

 


 

Mindegyik kutya megérdemli, hogy biztonságban élhessen otthonában olyanokkal körülvéve, aki megbecsülik és szeretik őt! Te is hozzásegítheted az árva kutyusokat ehhez: egy séta, néhány fotó, videó, leírás rengeteget számít a gazdikeresésben!

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@madgarv

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ilyen egy igazi barát: a cica vigyáz a kutyára, aki retteg a viharoktól Hírek - Címlapon
Ilyen egy igazi barát: a cica vigyáz a kutyára, aki retteg a viharoktól
Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről Hírek - Címlapon
Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről