A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében

2022. július 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
„Ahogy kiléptünk a kennelből, pillanatok alatt megfiatalodott. Boldog volt, hogy végre ő is kap szeretetet." 

Bear, a nagy testű keverék élete nem volt mindig rózsás. Ki tudja, mióta kóborolhatott Texas utcáin, amikor rátaláltak. Mire végre biztonságban érezhette magát, kapott enni és inni, hamarosan megérezte, hogy talán már csak néhány napja van hátra. Felkerült az altatási listára, és csak az menthette meg, ha valaki beleszeret, mielőtt rá kerülne a sor...

 

Bear kezdte feladni. A maga 11 évével már idősnek számított, hiszen a legtöbb látogató a kölykökre és fiatal felnőtt kutyákra figyelt fel. Az esélytelenek nyugalmával összekuporodott fekhelyén, szemeiből lassan eltűnt a remény szikrája. Már a fejét sem volt hajlandó felemelni, bármi is történt körülötte, ő bezárkózott saját kis világába, mintha csak arra várna, legyen vége a várakozásnak. És akkor megjelent valaki!

 

 

Bear, az idős nagytestű kutya kezdte feladni a reményt
Bear, az idős nagytestű kutya kezdte feladni a reményt
Fotó: Madeleine Garvis

 

 

„Bear egyike volt annak a 28 kutyának, akiket aznapra jelöltek ki eutanáziára. Felfoghatatlan, hogy egy olyan kutya, mint ő, szintén felkerült a listára. Egyszerűen tökéletes a személyisége, nyugodt és barátságos” - mondta el Madeline Garvis, önkéntes, aki pont a legjobbkor jelent meg a menhelyen.

 

Ahogy belépett a kennelbe, és elkezdett beszélni hozzá, Bear felnézett, bátortalanul megcsóválta a farkát. Érezhette, hogy itt a segítség, amire várt. Még egy sétára is kapható volt – a friss levegő, mozgás és kedves szavak meghozták az eredményt. Bear kivirult, újra mosolygott, és hálásan tekintett megmentőjére:

 

„Rábukkantunk egy olyan kutyára, aki egyik pillanatról a másikra tudta, hogyan kell pacsit adni, imádott kint lenni, és boldog volt, hogy végre ő is kap szeretetet” - emlékezett vissza Madeline. Nézzétek csak:

 

 

@madgarv go change some lives ???? @BARC ANIMAL SHELTER VOLUNTEERS #fyp #adoptdontshop #fosteringsaveslives ♬ Married Life (From "Up") - Sergy el Som

 

 

„Rettentően kevés lehetőséget kapunk arra, hogy megismerkedhessünk a kutyákkal, és megnézhessük, hogyan viselkednek a kennelen kívül, ahol természetesen teljesen mást mutatnak, mint a rácsok mögött. Bear-ről csupa jót tudnék mondani, szépen sétált pórázon, olyan lazán, hogy majdnem leesett róla közben, csendes és nyugodt kutya, kérésre leül, pacsit ad. Szívféregtesztje negatív.”

 

Bear hamar belopta magát mindenki szívébe, Madeline pedig elhatározta, ha törik, ha szakad, mindenképpen talál számára egy végleges otthont, ahol nagyon fogják szeretni a jóságos mackót.

 

„Ó, azok a gyönyörű szemei! Imádom! Ahogy kijutottunk a szabadba, 5 évet fiatalodott!”

 

 

Nagyon örült az öreg kutya, hogy megmenekült az altatástól
Nagyon örült az öreg kutya, hogy megmenekült az altatástól
Fotó: Madeleine Garvis

 

 

Az, hogy Bear megmutathatta igazi egyéniségét a kennelen kívül is, működött. Az altatás kitűzött időpontja előtt alig egy órával jelentkeztek érte, és örökbefogadták!

 


 

Mindegyik kutya megérdemli, hogy biztonságban élhessen otthonában olyanokkal körülvéve, aki megbecsülik és szeretik őt! Te is hozzásegítheted az árva kutyusokat ehhez: egy séta, néhány fotó, videó, leírás rengeteget számít a gazdikeresésben!

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@madgarv

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal A holland parlament megszavazta annak tilalmát, hogy a tulajdonosok saját maguk végezzenek háziállataikkal
Andits Eszter, az MTI tudósítója jelenti: A holland parlamenti képviselők új szabályozást szavaztak meg, amely megtiltja, hogy a kisállat-tulajdonosok és a tenyésztők saját maguk végezzenek háziállataikkal, még akkor is, ha azok idősek vagy betegek.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára? A gazdi lét legnehezebb pillanata - Hogyan készüljünk az eutanáziára?
Mindig nehéz döntés, amikor végleg búcsút kell vennünk szeretett kedvencünktől. A gyászt talán semmi sem enyhítheti. Azonban ha megismerjük az eljárást, talán könnyebb lesz elfogadni, hogy így a végső ajándékot adhatjuk négylábú társunknak, megmentve őt egy sor felesleges szenvedéstől. És így talán könnyebben békére lelhet a lelkünk is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ilyen egy igazi barát: a cica vigyáz a kutyára, aki retteg a viharoktól Hírek - Címlapon
Ilyen egy igazi barát: a cica vigyáz a kutyára, aki retteg a viharoktól
Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről Hírek - Címlapon
Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről