A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ilyen egy igazi barát: a cica vigyáz a kutyára, aki retteg a viharoktól

2022. július 30., 13:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mintha érezné, hogy társa fél, ezért mindaddig mellette marad, amíg elcsendesül a vihar. Szívmelengető történet egy kutya-macska barátságról!



 

Amikor a dolgok ijesztővé válnak, egy bátor barát magabiztossága óriási segítség lehet a bajban. Jelenléte megnyugtatóan hat, elhiteti velünk, hogy minden rendben lesz. Moose, a pitbull keverék számára ez a barát egy macska képében jelent meg. Marvin, a szépséges fekete cica fél éve költözött be új otthonába, az örökbefogadás egyik nem titkolt célja pedig az volt, hogy társaságot nyújtson a család hétéves kutyájának.

 

„Nem tudtam, hogyan jönnek majd ki egymással, hiszen kutyánk ritkán találkozott cicákkal, de végtelenül gyengéd, finom lelke reményt keltett bennem.” – mesélte a gazdi a The Dodo magazinnak.

 

 

Kutya-macska barátság, Moose és Marvin
Kutya-macska barátság, Moose és Marvin
Fotó: thedodo.com

 

 

Pillanatok alatt összebarátkoztak: Marvin szinte úgy viselkedik, mint egy kutya, így az egész napot együtt töltik, boldogan játszanak egymással és együtt is alszanak. Mikor elköltöztek a nyüzsgő nagyvárosba, egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy szeretett kutyusuk érzékenyen reagál a hangos zajokra. A tűzijáték és a tomboló viharok során reszketve keres menedéket a házban. Hiába próbálják meg lefoglalni játékokkal, finomságokkal, Moose rendszerint a fürdőkádban köt ki a biztonság reményében.

 

 

Moose fél a vihartól, a fürdőkádban bújik el
Moose fél a vihartól, a fürdőkádban bújik el
Fotó: thedodo.com

 

 

Kutyabarátjától eltérően Marvin, a macska nyugodtan viselkedik a félelmetes események közepette, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Így hát meglepetésként érte gazdáját, mikor egyszer észrevette, ahogy beoson a fürdőszobába, és nagytestvére mellett megvárja, míg lecsendesedik a helyzet. Mintha aggódna társáért, érezné, hogy Moose szenved és fél, ezért mellette marad, biztonságot nyújt számára a nehéz időszakban.

 

 

A macska vigyáz a kutyára vihar közben
A macska vigyáz a kutyára vihar közben
Fotó: thedodo.com

 

 

Néha ki-bejárkál a fürdőszobából, hogy ellenőrizze barátját, ez pedig elvonja a kutya figyelmét a viharról. Minden alkalommal, amikor Marvin mellette terem, a fürdőkádban ülő eb ad neki egy puszit. A vihar elvonultával Moose kikászálódik a kádból, és újra játszani kezdenek vagy együtt pihenik ki a gondterhes perceket, órákat.

 

S hogy mi a történet tanulsága? Egy jóbarát társasága, szeretete a nehézségeken is átsegít.

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2020. április 15.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb kutya halt meg a Budai várban Hírek - Címlapon
Újabb kutya halt meg a Budai várban
Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében Hírek - Címlapon
Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében