A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár

2024. május 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.



 

Még 2011-ben történt, hogy New Jersey egyik menhelyén két aranyszínű és három fekete szőrmók pislogott reményteljesen a világra, szerető gazdikra várva. A nyolchetes labrador és golden retriever keverékeket az interneten hirdette az állatmentő szervezet, és hamarosan mind az öt tesó elköltözhetett új otthonába.

 

Egyikük, a Mozart nevű kölyök egy tanárnőhöz került, ám hazafele tartva azon morfondíroztak, hogy mégiscsak jobb lett volna, ha a Maddy nevű fekete tesóját is örökbefogadták volna. Mire visszahívták a menhelyet, kiderült, hogy ő is gazdira talált. Örültek a hírnek, és beletörődtek a gondolatba, hogy soha többé nem láthatják Mozart testvérét.

 

 

Maddy és Mozart, a két testvér
Maddy és Mozart, a két testvér
Fotó: Ann MacLean/People

 

 

Ám egy véletlennek köszönhetően nagy meglepetésben lehetett részük 13 év múltán. Miután 2011-ben örökbefogadták Mozartot, családja csináltatott neki egy DNS-tesztet. Ebből megtudhatták, hogy a fekete szőrmók felmenői között több fajta is előfordult. A már ismert labrador és golden retriever mellett collie, csau-csau, német juhászkutya és még Boxer géneket is örököltek.

 

A szolgáltatás keretében lehetőség van rokonok felkutatására is. Maddy családja is kérte a tesztet, így mindkét testvér adatai bekerültek a rendszerbe. 2024 elején Mozart gazdái üzenetet kaptak a cégtől, melynek tárgya „közvetlen családtagok” volt. Azonnal megnézte Maddy adatlapját, ahol a fényképről mintha saját kedvence nézett volna vissza rá:

 

„Azt írták Maddy-ről, hogy imád szaladgálni a magas fűben, és nekidörgölőzni a bokroknak egy jó kis hátvakargatásért. Felnevettem, hiszen Mozart is pont ugyanezeket a dolgokat szereti csinálni” - mondta el a gazdi. Régóta nem jelentkezett be a platformra, ezért meglepetten olvasta a másik üzenetet, miszerint Maddy családja már tavaly szerette volna felvenni velük a kapcsolatot.

 

Az emailről hamar telefonra váltott a két család: megosztották egymással történeteiket, melyekből megtudhatták, hogy kutyáik nemcsak kinézetre, hanem jellemre is olyanok, mint két tojás. Maddy és Mozart egyaránt imádja a havat, utálja a nyári hőséget, de még a betegségük is ugyanaz. A csípőízületi gyulladás ellenére azért egész jól „eldöcög még” mindkét kisöreg. Kiderült, hogy ugyanabba az állatorvoskórházba járnak, és ugyanazokat a gyógyszereket kapják – teljesen véletlenül.

 

 

13 telt el, de a két öreg kutya hamar egymásra talált
13 telt el, de a két öreg kutya hamar egymásra talált
Fotó: Ann MacLean/People

 

 

Maddy és Mozart gazdái között rövidesen barátság szövődött, és innentől már szó szerint csak egy lépésnyire voltak attól, hogy személyesen is találkozhassanak. Hiszen ugyanabban a városban éltek mindnyájan, nem is olyan messze egymástól. Bár jó sok idő eltelt azóta, hogy utoljára látták egymást, de a felismerés nem maradt el. Igaz, már egyikük sem az az ugribugri kölyök, aki 13 évvel ezelőtt volt, így hát kényelmesen, némileg óvatosan, de roppant kíváncsian szimatolták körbe egymást.

 

„Nem is számítottunk arra a drámai viszontlátásra, mint amit az interneten lehet látni. Egyikük személyiségéhez sem passzol az ilyesmi. 10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást” - idézték fel a gazdik.

 

Maddy hozzáállása volt az igazi meglepetés, hiszen ő alapvetően nehezen barátkozik, de bátyja társaságában sokkal hamarabb felengedett, mint amire családja számított. Még Mozart gazdáinak is hagyta, hogy megsimogassák – amit amúgy idegenektől sohasem fogad el.

 

Többször is találkoztak már az első séta óta, és a jövőben is szeretnék, ha a két testvér viszontláthatná egymást. Maddy teljesen máshogy viselkedik Mozarttal, mint általában a kutyákkal: nyugodt és elfogadó. A kettejük közötti kötelék pedig minden alkalommal szorosabbra fonódik. A gazdik is örülnek, hiszen így kicserélhetik tapasztalataikat kedvenceikről, főként egészségi állapotukról. Közben pedig kölyökkori képeiken is jókat mosolyognak, hiszen legalább annyira édesek voltak picinek, mint most, öregecskén.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Ann MacLean/People

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon
Történelmet írt Nimble, a fekete-fehér kutyus: a fajtatiszta ebeket is megelőzte a rangos megmérettetésen.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni Hírek - Címlapon
A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét Hírek - Címlapon
10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét