A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható videó: 200 nap után alig hitte el az elveszett kutya, hogy újra látja gazdáját

2020. november 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A menhelyen töltött hónapok után a kutya egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: "Tényleg jól látom, amit látok?"Egy idegen házánál bukkant fel a kutya idén áprilisban. Menedéket keresett, ahol biztonságban hajthatja álomra fejét. A tulajdonosok értesítették az állatmentőket, akik magukhoz vették a keveréket. Hónapok teltek el, a koronavírus járvány pedig tovább nehezített az eb kilátástalan helyzetét. 

 

Gondozói csak találgathattak, hogyan és mikor került az utcára, de az nyilvánvalóvá vált számukra, hogy valaha gazdis volt, hiszen mindenkivel barátságosan viselkedett.

 

„Eleinte kicsit félénken viselkedett, és nem kereste más kutyák társaságát, de az emberekkel hihetetlenül kedvesen viselkedett.” – mesélték a The Dodo-nak.

 

Az elveszett kutya alig hitt a szemének gazdája láttán
Az elveszett kutya alig hitt a szemének gazdája láttán
Fotó: Washington County Animal Shelter

 

A menhely bezárta kapuit a járványveszély miatt, az örökbefogadni vágyókat csak szigorú feltételek mellett fogadhatták. Lassan múltak a hétköznapok a gazdikeresők, így Blue számára is. Ám neki éppen ez volt a szerencséje.

 

A korlátozások miatt az önkéntesek videókat töltöttek fel a kutyákról a menhely közösségi oldalára, abban bízva, hogy hírük még több potenciális örökbefogadóhoz eljuthat. Blue egy kék labdával játszott a felvételen, rövidesen az alábbi komment érkezett a videóhoz:

 

„Ez az én kutyám.”

 

Mint kiderült, az eb félévvel korábban tűnt el Tennesse-beli otthonából. Gazdája töretlenül kereste a környéken, ám időközben el kellett költöznie Texasba a munkája miatt. Már kezdte feladni a reményt, hogy valaha is viszontlátja elveszettnek hitt kedvencét. Egy barátja küldte át neki Blue videóját, s a férfi szíve nagyot dobbant.

 

A kutya csak bújt és bújt gazdájához
A kutya csak bújt és bújt gazdájához
Fotó: Washington County Animal Shelter

 

Az előírások szerint természetesen igazolnia kellett, hogy ő a kutya gazdája:

 

„Blue a menhelyen egy kék csipogós labdát választott ki magának, naphosszat eljátszott vele. A videón is ezzel láthatjuk. A beszélgetés során elmondta gazdája, hogy vannak képei a kutyáról, méghozzá egy ugyanolyan kék labdával. Otthon is az volt a legkedvesebb játéka. Mind ledöbbentünk!”

 

Ám még nem lélegezhettek fel: a költözés miatt közel 2000 km választotta el őket egymástól. Blue gazdája nem tétovázott, autóba ült, és levezette a hosszú utat, hogy újra magához ölelhesse kedvencét. Íme a találkozás pillanatai:

 

 

„Nyilvánvaló volt a közöttük lévő kapocs. Blue egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: 'Tényleg jól látom, amit látok?' Aztán már rohant is gazdájához, boldogan csóvált és elárasztotta puszijaival rég nem látott gazdáját, mire a férfinak eleredt a könnye. Nagyon megható volt.” 

 

Blue pár hete újra élvezheti szerető gazdija gondoskodását. Új életet kezdtek Texasban, és kimondhatatlanul hálásak, hogy egymásra találtak.

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre
A két jóbarátot hihetetlenül szoros szálak fűzik egymáshoz, ezért nem is volt kérdés, hogy együtt kellett maradniuk.

Elállta a mentőautó útját a kutyus, megmentette vele gazdája életét Elállta a mentőautó útját a kutyus, megmentette vele gazdája életét
A vonal hirtelen megszakadt és a mentésirányító hiába próbálta visszahívni a beteget már senki nem vette fel a telefont.

Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét
Nővérkéje halála utána Wyatt teljesen maga alatt volt. Szüksége volt egy barátra, akinek hála újra mosolyogni tudott.

Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól
A heves esőzések kiváltotta földcsuszamlás közel húsz ember életét követelte. A romok alól mentik a sérülteket – legyen az akár két- vagy négylábú.

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Frakk, a macskák réme bélyegre kerül Hírek - Címlapon
Frakk, a macskák réme bélyegre kerül
Miért szeretik a kutyák csipkedni, rágicsálni egymást? És minket? Hírek - Címlapon
Miért szeretik a kutyák csipkedni, rágicsálni egymást? És minket?