A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható videó: 200 nap után alig hitte el az elveszett kutya, hogy újra látja gazdáját

2020. november 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A menhelyen töltött hónapok után a kutya egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: "Tényleg jól látom, amit látok?"Egy idegen házánál bukkant fel a kutya idén áprilisban. Menedéket keresett, ahol biztonságban hajthatja álomra fejét. A tulajdonosok értesítették az állatmentőket, akik magukhoz vették a keveréket. Hónapok teltek el, a koronavírus járvány pedig tovább nehezített az eb kilátástalan helyzetét. 

 

Gondozói csak találgathattak, hogyan és mikor került az utcára, de az nyilvánvalóvá vált számukra, hogy valaha gazdis volt, hiszen mindenkivel barátságosan viselkedett.

 

„Eleinte kicsit félénken viselkedett, és nem kereste más kutyák társaságát, de az emberekkel hihetetlenül kedvesen viselkedett.” – mesélték a The Dodo-nak.

 

Az elveszett kutya alig hitt a szemének gazdája láttán
Az elveszett kutya alig hitt a szemének gazdája láttán
Fotó: Washington County Animal Shelter

 

A menhely bezárta kapuit a járványveszély miatt, az örökbefogadni vágyókat csak szigorú feltételek mellett fogadhatták. Lassan múltak a hétköznapok a gazdikeresők, így Blue számára is. Ám neki éppen ez volt a szerencséje.

 

A korlátozások miatt az önkéntesek videókat töltöttek fel a kutyákról a menhely közösségi oldalára, abban bízva, hogy hírük még több potenciális örökbefogadóhoz eljuthat. Blue egy kék labdával játszott a felvételen, rövidesen az alábbi komment érkezett a videóhoz:

 

„Ez az én kutyám.”

 

Mint kiderült, az eb félévvel korábban tűnt el Tennesse-beli otthonából. Gazdája töretlenül kereste a környéken, ám időközben el kellett költöznie Texasba a munkája miatt. Már kezdte feladni a reményt, hogy valaha is viszontlátja elveszettnek hitt kedvencét. Egy barátja küldte át neki Blue videóját, s a férfi szíve nagyot dobbant.

 

A kutya csak bújt és bújt gazdájához
A kutya csak bújt és bújt gazdájához
Fotó: Washington County Animal Shelter

 

Az előírások szerint természetesen igazolnia kellett, hogy ő a kutya gazdája:

 

„Blue a menhelyen egy kék csipogós labdát választott ki magának, naphosszat eljátszott vele. A videón is ezzel láthatjuk. A beszélgetés során elmondta gazdája, hogy vannak képei a kutyáról, méghozzá egy ugyanolyan kék labdával. Otthon is az volt a legkedvesebb játéka. Mind ledöbbentünk!”

 

Ám még nem lélegezhettek fel: a költözés miatt közel 2000 km választotta el őket egymástól. Blue gazdája nem tétovázott, autóba ült, és levezette a hosszú utat, hogy újra magához ölelhesse kedvencét. Íme a találkozás pillanatai:

 

 

„Nyilvánvaló volt a közöttük lévő kapocs. Blue egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: 'Tényleg jól látom, amit látok?' Aztán már rohant is gazdájához, boldogan csóvált és elárasztotta puszijaival rég nem látott gazdáját, mire a férfinak eleredt a könnye. Nagyon megható volt.” 

 

Blue pár hete újra élvezheti szerető gazdija gondoskodását. Új életet kezdtek Texasban, és kimondhatatlanul hálásak, hogy egymásra találtak.

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Odaült egy idegen férfi lábához a rottweiler – kiderült, nemrég veszítette el kedvencét Odaült egy idegen férfi lábához a rottweiler – kiderült, nemrég veszítette el kedvencét
A parkban sétáltak, mint mindig. Ám a kutya egyszer csak leheveredett egy bácsi közelében, és jelentőségteljesen bámult rá.

Abbahagynád a randizást a kiszemelteddel, ha a kutyád nem kedveli? Abbahagynád a randizást a kiszemelteddel, ha a kutyád nem kedveli?
Egy felmérés szerint a gazdik több mint kétharmada jobban bízik kedvence megérzésében, mint saját véleményében. Ami a társkeresést illeti, hajlamosak rábízni a döntést, és inkább kutyájukat választanák partnerükkel szemben.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait
Tárt karokkal fogadják az idős kutyákat, akik sokszor a hospice otthonban tapasztalhatják meg életükben először, milyen is az igazi szeretet.

Kutyáink személyiségét mi, gazdik is alakítjuk Kutyáink személyiségét mi, gazdik is alakítjuk
Mind találkozhattunk már olyan kutya-gazdi párosokkal, akiknek a jelleme jól tükrözi egymásét. Személyiségjegyeink megmutatkozhatnak kutyánkon is, de mitől függ a hasonlóság?

8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni 8 jel, hogy a kutyád több időt szeretne veled tölteni
Szófogadatlan, rombol, unalmában mindenfélével elfoglalja magát? A gazdi legnagyobb meglepetésére, holott csupán arról van szó, hogy több figyelmet és foglalkozást igényelne. Lássuk az árulkodó jeleket!

A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója
Egy parkolóban hagyták magára a keveréket egy fagyos téli napon… Szeretnivaló természetének hála egy sörgyártó cég fontos munkatársa lett a négylábú.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Vizslatúra AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Frakk, a macskák réme bélyegre kerül Hírek - Címlapon
Frakk, a macskák réme bélyegre kerül
Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Hírek - Címlapon
Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
fb-text