A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható videó: 200 nap után alig hitte el az elveszett kutya, hogy újra látja gazdáját

2020. november 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A menhelyen töltött hónapok után a kutya egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: "Tényleg jól látom, amit látok?"Egy idegen házánál bukkant fel a kutya idén áprilisban. Menedéket keresett, ahol biztonságban hajthatja álomra fejét. A tulajdonosok értesítették az állatmentőket, akik magukhoz vették a keveréket. Hónapok teltek el, a koronavírus járvány pedig tovább nehezített az eb kilátástalan helyzetét. 

 

Gondozói csak találgathattak, hogyan és mikor került az utcára, de az nyilvánvalóvá vált számukra, hogy valaha gazdis volt, hiszen mindenkivel barátságosan viselkedett.

 

„Eleinte kicsit félénken viselkedett, és nem kereste más kutyák társaságát, de az emberekkel hihetetlenül kedvesen viselkedett.” – mesélték a The Dodo-nak.

 

Az elveszett kutya alig hitt a szemének gazdája láttán
Az elveszett kutya alig hitt a szemének gazdája láttán
Fotó: Washington County Animal Shelter

 

A menhely bezárta kapuit a járványveszély miatt, az örökbefogadni vágyókat csak szigorú feltételek mellett fogadhatták. Lassan múltak a hétköznapok a gazdikeresők, így Blue számára is. Ám neki éppen ez volt a szerencséje.

 

A korlátozások miatt az önkéntesek videókat töltöttek fel a kutyákról a menhely közösségi oldalára, abban bízva, hogy hírük még több potenciális örökbefogadóhoz eljuthat. Blue egy kék labdával játszott a felvételen, rövidesen az alábbi komment érkezett a videóhoz:

 

„Ez az én kutyám.”

 

Mint kiderült, az eb félévvel korábban tűnt el Tennesse-beli otthonából. Gazdája töretlenül kereste a környéken, ám időközben el kellett költöznie Texasba a munkája miatt. Már kezdte feladni a reményt, hogy valaha is viszontlátja elveszettnek hitt kedvencét. Egy barátja küldte át neki Blue videóját, s a férfi szíve nagyot dobbant.

 

A kutya csak bújt és bújt gazdájához
A kutya csak bújt és bújt gazdájához
Fotó: Washington County Animal Shelter

 

Az előírások szerint természetesen igazolnia kellett, hogy ő a kutya gazdája:

 

„Blue a menhelyen egy kék csipogós labdát választott ki magának, naphosszat eljátszott vele. A videón is ezzel láthatjuk. A beszélgetés során elmondta gazdája, hogy vannak képei a kutyáról, méghozzá egy ugyanolyan kék labdával. Otthon is az volt a legkedvesebb játéka. Mind ledöbbentünk!”

 

Ám még nem lélegezhettek fel: a költözés miatt közel 2000 km választotta el őket egymástól. Blue gazdája nem tétovázott, autóba ült, és levezette a hosszú utat, hogy újra magához ölelhesse kedvencét. Íme a találkozás pillanatai:

 

 

„Nyilvánvaló volt a közöttük lévő kapocs. Blue egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: 'Tényleg jól látom, amit látok?' Aztán már rohant is gazdájához, boldogan csóvált és elárasztotta puszijaival rég nem látott gazdáját, mire a férfinak eleredt a könnye. Nagyon megható volt.” 

 

Blue pár hete újra élvezheti szerető gazdija gondoskodását. Új életet kezdtek Texasban, és kimondhatatlanul hálásak, hogy egymásra találtak.

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi
Egy élethosszon át tartó barátság örök emléket hagy szívünkben - és kedvenceinkében is. A szeretet velünk marad, egy élethű festmény pedig előcsalogathatja, ahogy történetünk főhősénél is. Megható videó!

Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
A végtelenül legyengült kutya órák óta várhatta, hogy valaki felfigyeljen rá, és felkarolja. Mancsát rátette a csónak szélére, kérve, hogy emeljék be, mentsék meg. Megható videó!

Ha boldog a kutyánk, mi is jobban érezzük magunkat Ha boldog a kutyánk, mi is jobban érezzük magunkat
Egy kutatás szerint a kutya pszichológiai szükségleteinek kielégítése hozzájárul a gazdi jó közérzetéhez, feldobja hangulatát és még a stresszt is csökkentheti.

Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya
Az állatmentő vállára tette fejét, aztán bedugta nóziját a karja alá. Mintha tudta volna, hogy most már biztonságban van, és minden rendben lesz.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből
Maratonfutó verseny közben találta a sportoló az elhagyott kis kölyökkutyát: a táv második felét karjában a csöppséggel tette meg. Nem csak megmentőre, de szerető gazdira is talált aznap a kutya!

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Miért szeretik a kutyák csipkedni, rágicsálni egymást? És minket? Miért szeretik a kutyák csipkedni, rágicsálni egymást? És minket?
Bármennyire is aranyos egy kölyöknél, hamar kellemetlenné válhat, ha kutyánk előszeretettel rágicsálja meg kezünket, lábunkat. Honnan ered a viselkedés és mit szeretne közölni általa?

Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is
Kis termete ellenére óriási szívvel áldotta meg a sors, együttérzésének pedig bájos módon ad hangot. Vagyis mancsot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Brimo partysátor Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Frakk, a macskák réme bélyegre kerül Hírek - Címlapon
Frakk, a macskák réme bélyegre kerül
Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Hírek - Címlapon
Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!