A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megkezdődtek a munkálatok a leégett menhelyen

2017. február 18., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Rengeteg felajánlás, adomány és segítség érkezett az Ebsegély menhelye számára, aminek hála megkezdődhet a romok eltakarítása, a kutyák és cicák eledele pedig több hónapra is biztosítva van. Az Ebsegély Alapítványtól megtudtuk a részleteket is.



A menhelyen felcsapó lángok óriási károkat okoztak: az istállóépület, melyben kennelekben voltak elhelyezve az állatok, teljesen leégett, azonban még nagyobb tragédia, hogy a bent lévő kutyák legtöbbjét nem tudták kimenteni. Őket semmi sem pótolhatja. A tűz okát még mindig nem tudni, az Alapítvány még várja a tűzszakértői végzést.

 

A borzalmas tűzeset után példátlan összefogás született a menhely, és a túlélő állatok megsegítésére: nem csak hazánkban, de külföldön is gyűjtések a indultak. Rengeteg táp, felszerelés, és adomány érkezett az Ebsegélyhez. Az Alapítvány szóvivője, Picard Ancsa a Kutyabarathelyek.hu kérdésére elmondta: rendkívül hálásak az összefogásért és a rengeteg segítségért. Az élelem és felszerelések mellett több mint öt millió forintnyi adomány érkezett, aminek hála meg is kezdték a leégett istálló romjainak elbontását, hogy helyére egy teljesen új, korszerű épületet húzzanak fel.

 

Megkezdődött a leégett épület elbontása a menhelyen
Megkezdődött a leégett épület elbontása a menhelyen
Fotó: facebook.com/KataiKontenerKft

 

“Külföldi segítséget kaptunk az épület tervezéséhez és kivitelezéséhez egyaránt: egy osztrák tervező ajánlotta fel segítségét, a tervei hamar el is készültek. A kivitelezésre szintén egy német cégtől kaptunk felajánlást: vállalták az építkezés lebonyolítását, és bizonyos mértékű szponzorálását.” - mesélte Ancsa. A kivitelező cég egyébként most egyeztetésben van partnereivel: segítségükkel, felajánlásaikkal akár az is megvalósítható lesz, hogy az Alapítványnak csak minimális anyagi befektetéssel járjon az építkezés. Az épület egyébként hamar, egy-másfél hónap alatt el is készül, a kutyusok birtokba is vehetik majd.

 

A terv szerint az új épület európai színvonalú lesz: “helyet kap benne egy orvosi rendelő, egy műtő, de lesz egy óriási raktár is, ahol az élelmet, felszereléseket megfelelően tárolhatjuk. Emellett modern kennelsor is helyet kap: minden kutyának lesz saját kifutója, ahova szabadon kimehet bármikor egy csapóajtón keresztül. A fedett részen télen fűtésre, nyáron pedig légkondícionálásra is lesz lehetőség.” - mesélte Ancsa. És ami még nagyon fontos: az épület dupla tűzvédelemmel lesz ellátva, mely még a hazainál sokkal szigorúbb osztrák előírásoknak is megfelel. “Sajnos a hazai előírások kevésbé szigorúak, pedig szükség lenne rájuk. Itt van a mi esetünk is: rendelkeztünk az előírtnak megfelelő poroltó készülékekkel, fent voltak a falakon, működőképesek, a szavatossági idejük is rendben volt… de hiába, ha az óriási lángoktól nem fértünk hozzájuk.”    

 

Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett
Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett, ám ez a felajánlásoknak köszönhetően már pótolva van
Fotó: MTI

 

Picard Ancsától azt is megtudtuk, hogy annyi élelem is érkezett a cégek felajánlásaiból, illetve a gyűjtésekből, hogy az állatok létszámától függően akár nyár végéig is kitarthat. “Sok kutyát befogadtak most, így az átlagos 300 helyett most körülbelül 210-en vannak a menhelyünkön. Ennek és a felajánlott tápok rendkívül jó minőségének köszönhetően sokáig ki is fog tartani. Sokan furcsállták, miért állítottuk le a gyűjtéseket: ennek egyszerűen az volt az oka, hogy még nem rendelkezünk megfelelő méretű raktárhelységgel, és nem szeretnénk azt kockáztatni, hogy bármi megromoljon. Pazarlás lenne.”


Az Ebsegély Alapítvány egyébként az adó 1% felajánlásokra is jogosult, így ezen az úton is lehet számukra segítséget nyújtani.

 

Ebsegély Alapítvány adószám:18334155-1-13

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Ebsegély Alapítvány

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Dél-Afrika: a kutyákkal szemben nincs esélye az orvvadászoknak! Hírek - Címlapon
Dél-Afrika: a kutyákkal szemben nincs esélye az orvvadászoknak!
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák Hírek - Címlapon
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák