A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megkezdődtek a munkálatok a leégett menhelyen

2017. február 18., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Rengeteg felajánlás, adomány és segítség érkezett az Ebsegély menhelye számára, aminek hála megkezdődhet a romok eltakarítása, a kutyák és cicák eledele pedig több hónapra is biztosítva van. Az Ebsegély Alapítványtól megtudtuk a részleteket is.A menhelyen felcsapó lángok óriási károkat okoztak: az istállóépület, melyben kennelekben voltak elhelyezve az állatok, teljesen leégett, azonban még nagyobb tragédia, hogy a bent lévő kutyák legtöbbjét nem tudták kimenteni. Őket semmi sem pótolhatja. A tűz okát még mindig nem tudni, az Alapítvány még várja a tűzszakértői végzést.

 

A borzalmas tűzeset után példátlan összefogás született a menhely, és a túlélő állatok megsegítésére: nem csak hazánkban, de külföldön is gyűjtések a indultak. Rengeteg táp, felszerelés, és adomány érkezett az Ebsegélyhez. Az Alapítvány szóvivője, Picard Ancsa a Kutyabarathelyek.hu kérdésére elmondta: rendkívül hálásak az összefogásért és a rengeteg segítségért. Az élelem és felszerelések mellett több mint öt millió forintnyi adomány érkezett, aminek hála meg is kezdték a leégett istálló romjainak elbontását, hogy helyére egy teljesen új, korszerű épületet húzzanak fel.

 

Megkezdődött a leégett épület elbontása a menhelyen
Megkezdődött a leégett épület elbontása a menhelyen
Fotó: facebook.com/KataiKontenerKft

 

“Külföldi segítséget kaptunk az épület tervezéséhez és kivitelezéséhez egyaránt: egy osztrák tervező ajánlotta fel segítségét, a tervei hamar el is készültek. A kivitelezésre szintén egy német cégtől kaptunk felajánlást: vállalták az építkezés lebonyolítását, és bizonyos mértékű szponzorálását.” - mesélte Ancsa. A kivitelező cég egyébként most egyeztetésben van partnereivel: segítségükkel, felajánlásaikkal akár az is megvalósítható lesz, hogy az Alapítványnak csak minimális anyagi befektetéssel járjon az építkezés. Az épület egyébként hamar, egy-másfél hónap alatt el is készül, a kutyusok birtokba is vehetik majd.

 

A terv szerint az új épület európai színvonalú lesz: “helyet kap benne egy orvosi rendelő, egy műtő, de lesz egy óriási raktár is, ahol az élelmet, felszereléseket megfelelően tárolhatjuk. Emellett modern kennelsor is helyet kap: minden kutyának lesz saját kifutója, ahova szabadon kimehet bármikor egy csapóajtón keresztül. A fedett részen télen fűtésre, nyáron pedig légkondícionálásra is lesz lehetőség.” - mesélte Ancsa. És ami még nagyon fontos: az épület dupla tűzvédelemmel lesz ellátva, mely még a hazainál sokkal szigorúbb osztrák előírásoknak is megfelel. “Sajnos a hazai előírások kevésbé szigorúak, pedig szükség lenne rájuk. Itt van a mi esetünk is: rendelkeztünk az előírtnak megfelelő poroltó készülékekkel, fent voltak a falakon, működőképesek, a szavatossági idejük is rendben volt… de hiába, ha az óriási lángoktól nem fértünk hozzájuk.”    

 

Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett
Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett, ám ez a felajánlásoknak köszönhetően már pótolva van
Fotó: MTI

 

Picard Ancsától azt is megtudtuk, hogy annyi élelem is érkezett a cégek felajánlásaiból, illetve a gyűjtésekből, hogy az állatok létszámától függően akár nyár végéig is kitarthat. “Sok kutyát befogadtak most, így az átlagos 300 helyett most körülbelül 210-en vannak a menhelyünkön. Ennek és a felajánlott tápok rendkívül jó minőségének köszönhetően sokáig ki is fog tartani. Sokan furcsállták, miért állítottuk le a gyűjtéseket: ennek egyszerűen az volt az oka, hogy még nem rendelkezünk megfelelő méretű raktárhelységgel, és nem szeretnénk azt kockáztatni, hogy bármi megromoljon. Pazarlás lenne.”


Az Ebsegély Alapítvány egyébként az adó 1% felajánlásokra is jogosult, így ezen az úton is lehet számukra segítséget nyújtani.

 

Ebsegély Alapítvány adószám:18334155-1-13

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Ebsegély Alapítvány

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Dél-Afrika: a kutyákkal szemben nincs esélye az orvvadászoknak! Hírek - Címlapon
Dél-Afrika: a kutyákkal szemben nincs esélye az orvvadászoknak!
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák Hírek - Címlapon
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák