A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák

2017. február 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az osztrák főváros megelégelte az emberek hanyagságát, ezért szigorúbban veszik a cigarettacsikkek és a kutyapiszok hátrahagyását. Márciustól komoly büntetésre számíthatnak a nemtörődöm gazdák és cigarettázók.



Évente körülbelül 36 millió zacskó kutyaürülék és 100 millió cigarettacsikk kerül a kukákba Bécsben. Azok a gazdik, akik nem szedik fel kedvencük után a piszkot, 36-tól 50 Eurós bírságra számíthatnak. Márciustól azonban szigorodik a büntetés: akár 90 Euróra is büntethetnek!

 

Bécsben drága nem összeszedni a kutyakakit
Bécsben drága dolog nem-összeszedni a kutyakakit
Fotó: Barkpost.com

 

A kutyatulajdonosok, bár egy kicsit magasnak tartják a 90 Eurós bírságot, nem tiltakoztak a döntés ellen, hiszen ők sem szereik kerülgetni a hátrahagyott piszkot. Annak pedig kifejezetten örültek, hogy nem csak őket, de a cigaretta csikkeket eldobálókat is szigorúbban ellenőrzik majd. Ennek oka nem csupán az, hogy a kutyatartók is kedvelik a tiszta környezetet, hanem az is, hogy a csikk mérgező lehet a kutyusra, ha az feleszi.


Természetesen nem azonnal 90 Euróra fognak megbüntetni mindenkit az osztrák fővárosban, itt is vannak fokozatok.

 

 

Forrás: thelocal.at
Indexkép forrás: barkpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

DNS-vizsgálattal nyomoznák ki Németországban, ki nem szedte össze kutyája után a piszkot DNS-vizsgálattal nyomoznák ki Németországban, ki nem szedte össze kutyája után a piszkot
Rendhagyó eszközökkel: a "matéria" DNS-tesztelésével vennék fel a küzdelmet a németországi Weilerswist városában az utcákat és zöldterületeket elborító kutyapiszokkal szemben.

Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára Városi kutyaszar blues – Fülbemászó dal hívja fel a figyelmet a mindennapos problémára
„Jól vigyázz, hogy el ne csússz…” Nagyon is aktuális, mindennapos problémára hívja fel a figyelmet fülbemászó dalával az eLeM zenekar.

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó
A vádlott tavaly szeptemberben olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosbítani akar.

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, akinek megkötött kutyájának nyakába belenőtt a lánc Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, akinek megkötött kutyájának nyakába belenőtt a lánc
Nem csak láncon tartotta kutyáját a férfi, de azzal sem foglalkozott, hogy a szoros lánc bevágott a kutya nyakába, súlyos sérülést okozva az állatnak. A bíróság pénzbüntetést szabott ki.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sztárok és sztárkutyák I. Hírek - Címlapon
Sztárok és sztárkutyák I.
A Manchester United focistájának is magyar kutyája van! Hírek - Címlapon
A Manchester United focistájának is magyar kutyája van!