A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Főállású munkát kapott egy kutya egy benzinkúton

2017. február 16., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nem szokványos munkatárs várja a benzinkútra érkezőket egy brazil Shell kúton. A négylábú munkaerő saját munkaruházattal és azonosító-kártyával is rendelkezik. Története sajnos szomorúan kezdődik - ám a befejezése annál boldogabb!



Két évvel ezelőtt Sabrina Planner és élettársa megvásárolt egy építés alatt álló benzinkutat egy brazil városkában. A helyszínen járva lettek figyelmesek egy arra bóklászó kutyára: a fekete eb egyértelműen rémült volt, fel-alá mászkált, mintha keresne valaki… A gazdái valószínűleg autóval hozták erre a helyre, majd egyszerűen otthagyták. A kutya pedig nem tudta, mihez kezdjen - csak járkált várva arra, hogy gazdái visszatérjenek hozzá.

 

A benzinkút új tulajdonosainak megesett a szíve az árvává vált állaton: ahelyett, hogy elkergették volna, étellel, vízzel kínálták, és mivel a kutya barátságos volt, hagyta megfogni, pórázon vezetni magát, magukkal vitték egy állatorvoshoz, ahol védőoltásokat, féreghajtót is kapott.  A kutyus a Negão nevet kapta.

 

Saját azonosító kártyája is van a kutyának
Saját azonosító kártyája is van a kutyának
Fotó: thedodo.com

 

A benzinkút nyitása után Negão munkát kapott ott: ő várja és fogadja kedvességével az érkező vásárlókat, mint ügyfélszolgálatos munkatárs. Sabrina kicsit aggódott eleinte, hogyan viseli majd a nyüzsgést és a sok embert a kutya, de aggodalma teljesen alaptalan volt. Negão boldogan, “világszínvonalúan” teljesítette feladatát. “Minden ügyfelet boldogan, mosolyogva fogad, azonnal elvarázsol mindenkit. Van olyan ügyfelünk, aki még játékokat, vagy jutalomfalatokat is hozni neki.”

 

A benzinkútra érkezők fogadása a feladata a kutyának: az ügyfelek imádják!
A benzinkútra érkezők fogadása a feladata a kutyának: az ügyfelek imádják!
Fotó: thedodo.com

 

Negão azóta egy helyi jótékonysági szervezet “reklámarca” is lett, segítségével arra hívják fel a figyelmet, hogy akár a vállalkozások, cégek is segíthetnek a kóbor kutyákon. “Az emberek imádják, arra ösztönzi őket, hogy nagyobb tiszteletben tartsák az állatokat. Az ügyfelek mellett a dolgozók is nagyon élvezik a négylábú munkatársuk jelenlétét!” - mondta a Grupo FERA szervezet szóvivője a The Dodonak. Sabrina is reméli, hogy Negão történetét megismerve több cég is úgy fog dönteni, hogy felvesz egy kutya-munkatársat. Végül is, ki ne akarna ilyen kedves üdvözlésben részesülni?


 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák Hírek - Címlapon
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák
Nagy sikere van a kutyabarát bevásárlóközpontoknak - minden kilencedik vásárló kutyával érkezik! Hírek - Címlapon
Nagy sikere van a kutyabarát bevásárlóközpontoknak - minden kilencedik vásárló kutyával érkezik!