A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Főállású munkát kapott egy kutya egy benzinkúton

2017. február 16., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Nem szokványos munkatárs várja a benzinkútra érkezőket egy brazil Shell kúton. A négylábú munkaerő saját munkaruházattal és azonosító-kártyával is rendelkezik. Története sajnos szomorúan kezdődik - ám a befejezése annál boldogabb!Két évvel ezelőtt Sabrina Planner és élettársa megvásárolt egy építés alatt álló benzinkutat egy brazil városkában. A helyszínen járva lettek figyelmesek egy arra bóklászó kutyára: a fekete eb egyértelműen rémült volt, fel-alá mászkált, mintha keresne valaki… A gazdái valószínűleg autóval hozták erre a helyre, majd egyszerűen otthagyták. A kutya pedig nem tudta, mihez kezdjen - csak járkált várva arra, hogy gazdái visszatérjenek hozzá.

 

A benzinkút új tulajdonosainak megesett a szíve az árvává vált állaton: ahelyett, hogy elkergették volna, étellel, vízzel kínálták, és mivel a kutya barátságos volt, hagyta megfogni, pórázon vezetni magát, magukkal vitték egy állatorvoshoz, ahol védőoltásokat, féreghajtót is kapott.  A kutyus a Negão nevet kapta.

 

Saját azonosító kártyája is van a kutyának
Saját azonosító kártyája is van a kutyának
Fotó: thedodo.com

 

A benzinkút nyitása után Negão munkát kapott ott: ő várja és fogadja kedvességével az érkező vásárlókat, mint ügyfélszolgálatos munkatárs. Sabrina kicsit aggódott eleinte, hogyan viseli majd a nyüzsgést és a sok embert a kutya, de aggodalma teljesen alaptalan volt. Negão boldogan, “világszínvonalúan” teljesítette feladatát. “Minden ügyfelet boldogan, mosolyogva fogad, azonnal elvarázsol mindenkit. Van olyan ügyfelünk, aki még játékokat, vagy jutalomfalatokat is hozni neki.”

 

A benzinkútra érkezők fogadása a feladata a kutyának: az ügyfelek imádják!
A benzinkútra érkezők fogadása a feladata a kutyának: az ügyfelek imádják!
Fotó: thedodo.com

 

Negão azóta egy helyi jótékonysági szervezet “reklámarca” is lett, segítségével arra hívják fel a figyelmet, hogy akár a vállalkozások, cégek is segíthetnek a kóbor kutyákon. “Az emberek imádják, arra ösztönzi őket, hogy nagyobb tiszteletben tartsák az állatokat. Az ügyfelek mellett a dolgozók is nagyon élvezik a négylábú munkatársuk jelenlétét!” - mondta a Grupo FERA szervezet szóvivője a The Dodonak. Sabrina is reméli, hogy Negão történetét megismerve több cég is úgy fog dönteni, hogy felvesz egy kutya-munkatársat. Végül is, ki ne akarna ilyen kedves üdvözlésben részesülni?


 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák Hírek - Címlapon
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák
Nagy sikere van a kutyabarát bevásárlóközpontoknak - minden kilencedik vásárló kutyával érkezik! Hírek - Címlapon
Nagy sikere van a kutyabarát bevásárlóközpontoknak - minden kilencedik vásárló kutyával érkezik!