A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Főállású munkát kapott egy kutya egy benzinkúton

2017. február 16., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Nem szokványos munkatárs várja a benzinkútra érkezőket egy brazil Shell kúton. A négylábú munkaerő saját munkaruházattal és azonosító-kártyával is rendelkezik. Története sajnos szomorúan kezdődik - ám a befejezése annál boldogabb!Két évvel ezelőtt Sabrina Planner és élettársa megvásárolt egy építés alatt álló benzinkutat egy brazil városkában. A helyszínen járva lettek figyelmesek egy arra bóklászó kutyára: a fekete eb egyértelműen rémült volt, fel-alá mászkált, mintha keresne valaki… A gazdái valószínűleg autóval hozták erre a helyre, majd egyszerűen otthagyták. A kutya pedig nem tudta, mihez kezdjen - csak járkált várva arra, hogy gazdái visszatérjenek hozzá.

 

A benzinkút új tulajdonosainak megesett a szíve az árvává vált állaton: ahelyett, hogy elkergették volna, étellel, vízzel kínálták, és mivel a kutya barátságos volt, hagyta megfogni, pórázon vezetni magát, magukkal vitték egy állatorvoshoz, ahol védőoltásokat, féreghajtót is kapott.  A kutyus a Negão nevet kapta.

 

Saját azonosító kártyája is van a kutyának
Saját azonosító kártyája is van a kutyának
Fotó: thedodo.com

 

A benzinkút nyitása után Negão munkát kapott ott: ő várja és fogadja kedvességével az érkező vásárlókat, mint ügyfélszolgálatos munkatárs. Sabrina kicsit aggódott eleinte, hogyan viseli majd a nyüzsgést és a sok embert a kutya, de aggodalma teljesen alaptalan volt. Negão boldogan, “világszínvonalúan” teljesítette feladatát. “Minden ügyfelet boldogan, mosolyogva fogad, azonnal elvarázsol mindenkit. Van olyan ügyfelünk, aki még játékokat, vagy jutalomfalatokat is hozni neki.”

 

A benzinkútra érkezők fogadása a feladata a kutyának: az ügyfelek imádják!
A benzinkútra érkezők fogadása a feladata a kutyának: az ügyfelek imádják!
Fotó: thedodo.com

 

Negão azóta egy helyi jótékonysági szervezet “reklámarca” is lett, segítségével arra hívják fel a figyelmet, hogy akár a vállalkozások, cégek is segíthetnek a kóbor kutyákon. “Az emberek imádják, arra ösztönzi őket, hogy nagyobb tiszteletben tartsák az állatokat. Az ügyfelek mellett a dolgozók is nagyon élvezik a négylábú munkatársuk jelenlétét!” - mondta a Grupo FERA szervezet szóvivője a The Dodonak. Sabrina is reméli, hogy Negão történetét megismerve több cég is úgy fog dönteni, hogy felvesz egy kutya-munkatársat. Végül is, ki ne akarna ilyen kedves üdvözlésben részesülni?


 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák Hírek - Címlapon
Bécs megelégelte az otthagyott kutyapiszkot - szigorúbb büntetésre számíthatnak a hanyag gazdák
Nagy sikere van a kutyabarát bevásárlóközpontoknak - minden kilencedik vásárló kutyával érkezik! Hírek - Címlapon
Nagy sikere van a kutyabarát bevásárlóközpontoknak - minden kilencedik vásárló kutyával érkezik!