A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya

2021. május 31., 15:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"... mert, ha szeretsz valakit, bármit megtennél, hogy megóvd a bajtól." Egy szívmelengető barátság története.



Földig érő, hosszú fülek, bársonyos foltos bunda, és négy apró tappancs – ő Chad, az angol kosorrú nyúl, aki lélekben kutyának képzeli magát. Legjobb barátja is egy eb, aki minden hóbortjával együtt szereti pajtását. A nyuszi ugyanis előszeretettel csipeget Jeannie etetőtáljából, mikor kedve szottyan egy kis tápot ropogtatni, és az alvás is csak akkor jó, ha együtt hajthatják álomra fejüket.

 

Otthonukat összesen négy nyúllal osztják meg, mindegyikük lelkes résztvevője a helyi oktatási központ "Olvass a Nyusziknak" programjának - még a legszégyenlősebb gyermek is alig várja, hogy mesélhessen nekik. 

 

A mi mesénk főhősét roppant kíváncsi természettel áldotta meg az élet: házon belül és a kertben is „kutyához” illően követi gazdáit a lógófülű nyúl. Amikor felügyeletük alatt az állatok kint időznek a kertben, már-már megszokott jelenet játszódik le: Jeannie körbeszaglászik a kertben, miközben a nyuszik rávetik magukat a friss fűre, és komótos majszolásba kezdenek.

 

Jeannie, a kutya és Chad, a nyúl együtt heverésznek a fűben
Jeannie, a kutya és Chad, a nyúl együtt heverésznek a fűben
Fotó: rd.com

 

Napfényes időben az eb leheveredik az árnyékba, mire a foltos nyuszka odaszökdécsel hozzá, lefekszik mellé, és örömmel fogadja a kutyapuszikat. És ha a helyzet úgy kívánja, Jeannie megvédi kis barátját a bajtól. Egy nap ugyanis vendégek toppantak be váratlanul. Méghozzá egy kutyával az oldalukon...

 

Chad vígan legelészett a kertben, és egyből felcsillant a szeme. Odaugrándozott a 30 kg-os jószághoz, ám a baráti szándék majdnem végzetes hibának bizonyult: a kutya megragadta, és nem eresztette. A veszély láttán Jeannie azonnal ott termett, és elkergette a galád támadót. A  riadt nyuszi magatehetetlenül hevert a fűben... A gazdik indultak is vele az állatorvoshoz, ahol kiderült, hogy eltörött az állkapcsa. Félő volt, hogy nem éli túl sérülést. Az antibiotikumos kezelés mellett heteken át fecskendőből táplálták, reménykedve felépülésében.

 

Jeannie mindvégig mellette maradt, felügyelte gyógyulását. Minden alkalommal, amikor etetésre került a sor, az aggódó kutya ott csóvált a nyuszi mellett, mintha biztatná, „tessék szépen enni, ettől sokkal jobban leszel”. És így is lett: Chad meggyógyult, és hős megmentőjével azóta is együtt heverésznek a puha pázsiton, amikor kellemes az idő.

Forrás: rd.com
Indexkép forrás: rd.com
Cikk első megjelenése: 2021. április 30.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért csinálja a kutyám? – Bepisil a lakásba Hírek - Címlapon
Miért csinálja a kutyám? – Bepisil a lakásba
Alvásproblémák kutyáknál: Mit tegyek, ha rosszul alszik, gyakran felriad álmából? Hírek - Címlapon
Alvásproblémák kutyáknál: Mit tegyek, ha rosszul alszik, gyakran felriad álmából?