A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megújult kutyafuttatót adtak át Zuglóban

2019. október 09., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Példás közösségi összefogásnak köszönhetően bővülhetett Zugló egyik kutyafuttatója. Közel másfél millió forint értékben valósult meg a bővítés játékokkal és információs táblákkal.



Október 8-án adták át ünnepélyes keretek között a kibővült zuglói kutyafuttatót. Az Ungvár utca, a Dorozsmai utca és a Rákospatak utca között található futtatót Gál-Pál Sándor, a Brit Petfood képviselője és Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere adta át, a helyi kutyák és gazdáik pedig boldogan vették birtokba azt. 

 

 

Lucky kutya is örült az új játékoknak, amit ki is próbált kis gazdáival
Lucky kutya is örült az új játékoknak, amit ki is próbált kis gazdáival

 

 

A felújítás során a futtató új agility játékokkal bővült, továbbá egy információs táblát is kihelyeztek, melyen a játékok használatáról olvashatnak pontos információkat, tippeket a gazdik. A táblán a futtató házirendje is szerepel, mely elősegíti a zökkenőmentes futtató-használatot. 

 

 

Információs tábla is elhelyezésre került az új kutyafuttatón
Információs tábla is elhelyezésre került az új kutyafuttatón

 

 

Több hónapos munkával, a helyi kutyás közösség összefogásával és Zugló Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg a kutyafuttató bővítése - mutatott rá Gál-Pál Sándor, a Brit Petfood képviselője a megnyitón. “A kutyák egészségének megőrzéséhez az egészséges táplálkozás mellett elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű mozgás, a játék. A mozgás nagy szerepét szem előtt tartva indítottuk a kutyafuttató bővítést célzó projektet.”  

Ennek keretein belül indult májusban a Brit Petfood Facebook oldalán egy szavazás, melyben a gazdik voksolhattak kedvenc futtatójukra. A szavazáson Zugló egyik kutyafuttatója nyert - így bővülhetett a futtató az agility játékokkal, közel másfél millió forint értékben. “Bízunk benne, hogy valami hasznosat tudtunk adni a helyi kutyás közösségnek, hozzájárulva kedvenceik egészségéhez” - fűzte hozzá Gál-Pál Sándor.

 

 

A futtatóra négy új játék került a bővítés során
A futtatóra négy új játék került a bővítés során

 

 

A felújított futtatót Gál-Pál Sándor, a Brit Petfood képviselője és Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere adta át
A felújított futtatót Gál-Pál Sándor, a Brit Petfood képviselője és Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere adta át

 

 

A megnyitón Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere kiemelte, példamutató kezdeményezés valósult meg, melyhez elengedhetetlen volt az üzleti szféra, a civil közösség és az önkormányzat együttműködése. Rámutatott, hogy Budapesten, azon belül Zuglóban is rengeteg kutya él gazdájával, és az ő igényeiket is szem előtt kell tartani. Ez annak is az alapfeltétele, hogy megteremthető legyen a kutyások és a nem kutyások közötti harmónia. 

 

 

A helyi közösség összefogásával nyerte meg a zuglói futtató a bővítést
A helyi közösség összefogásával nyerte meg a zuglói futtató a bővítést

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatartás negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát Hírek - Címlapon
A kutyatartás negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát
Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen Hírek - Címlapon
Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen