A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív

Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen

2019. október 09., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A csöpörgő eső ellenére is sok érdeklődő látogatott el az első Kutyajó nap Szombathelyen nevezetű rendezvényre. Előadások, bemutatók és kerekasztal beszélgetések várták az érdeklődőket a felelős állattartás jegyében.



Előkerültek a gumicsizmák, az esernyők és az esőkabátok - a gazdikra és kutyákra valók egyaránt. Az idő bár csöpörgősre fordult, mégsem szegte kedvét a kutyásoknak és kutyaszeretőknek, hogy kilátogassanak a Kutyajó napra Szombathelyen. 

 

Számtalan színes, érdekes program várta egész nap a látogatókat: munkakutya bemutatók, dogdancing előadások, agility és kutyakiképzési bemutatók… ugyanakkor a sátorban érdekes előadások zajlottak az állatvédelemről, felelős állattartásról, kutyáink egészségéről és a kutyanevelésről. 

Állandó, egész napos programként várták a helyi állatvédő szervezetek és kis gazdikereső védenceik az érdeklődőket: a Fekete István Állatvédő Egyesület, az Állatvédők Vasi Egyesülete, a Kölyökmentők és a Kutyamenhely Alapítvány voltak jelen. Mészáros Zsolt jóvoltából őszi hangulatú kutya-gazdi fotózásra is beülhettek a látogatók. A Nárcisz kutya-cica kozmetika is bemutatkozott, a Rádió 1 Szombathely pedig a helyszínről jelentkezett be élő adással. A Kutyabarathelyek.hu sátránál pedig a felelős állattartásról és természetesen a kutyás, kutyabarát életmódról folyt beszélgetés. 

 

 

Az állatvédő szervezetek sátrainál folyamatos volt az érdeklődés
Az állatvédő szervezetek sátrainál folyamatos volt az érdeklődés
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

Több mint ezren látogattak ki az egész napos Kutyajó napra
Több mint ezren látogattak ki az egész napos Kutyajó napra
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

A délelőtt a megnyitóval, majd Simkó Szilárd, “A Kutyafotós” kiállításának megnyitójával kezdődött - szemet gyönyörködtető kutyás képei egész nap megtekinthetők voltak. 

A nap a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság rendőrkutya bemutatójával folytatódott, amin fantasztikus ügyességű kutyákat tekinthettek meg munka közben az érdeklődők. Engedelmességi feladatok után egy robbanószer-kereső kutya mutatta meg tehetségét. Kábítószer kereső kutya is bemutatkozott, végül pedig őrző-védő bemutatóra került sor. 

 

 

Drogkereső kutya munkában
Drogkereső kutya munkában
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

A délelőtt folyamán Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is köszöntőt mondott, majd következett az első kerekasztal beszélgetés. A beszélgetésen a felelős állattartás volt fókuszban, személyes történetekkel tűzdelve. A beszélgetésen Csizmazia Tamás, a Vas Megyei Rendőr Főkapitányságtól, Leczki Sarolta, Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapattól, Lehoczki László, a Miskolci Spider Mentőcsoport vezetője, Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője, Dr. Bognár Judit, a  Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatóhelyettese, valamint az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Szervezetétől Varga Aladár vett részt. 

 

 

Dr. Puskás Tivadar köszöntőjét egy kerekasztal beszélgetés követte a felelős állattartásról
Dr. Puskás Tivadar köszöntőjét egy kerekasztal beszélgetés követte a felelős állattartásról
Fotó: nyugat.hu

 

 

Eközben a gyerekek és szüleik figyelmét a Zalai Kutyasuli terápiás kutyái kötötték le - a kedves négylábúak mindenkit azonnal levettek a lábukról, és rengeteg simogatást gyűjtöttek be. Utánuk egy egészen más területen tevékenykedő munkakutyák mutatkoztak be: a vadászkutyák következtek. Az agarászatról Szeifer Diána beszélt, majd agarával adott elő egy dog dancing kűrt. A bajor hegyi vérebet pedig Horváth Attila mutatta be. 

 

 

Nagy sikere volt a terápiás kutyáknak
Nagy sikere volt a terápiás kutyáknak
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

Korom Gábor előadására megtelt a sátor
Korom Gábor előadására megtelt a sátor
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

A nap közepén közös kutyás séta indult Szombathely belvárosába az állatok világnapja alkalmából, majd  Korom Gábor előadása kezdődött meg a sátorban, ami meg is telt az érdeklődőkkel. 

Nagy sikert aratott a Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat mentőkutyás bemutatója, amin a kutyák tanításába, képzésbe is bepillantást nyerhettünk. Mi több, világbajnok kutyát is láthattunk munka közben, hiszen a bemutatón Zen és gazdája, Belényi Beatrix is szerepelt, akik a közelmúltban rendezett 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon világbajnoki címet szereztek a romkutatás területén.

 

 

A világbajnok páros: Belényi Beatrix és Zen

 

 

A legkisebb mentőkutya-növendék

 

 

Zen, amint megtalálja a bajba jutott áldozatot

 

 

A következő bemutatót a Spider Mentőcsoport vezetője, Lehoczki László és az Univerzum Kutyakiképző iskola vezetője, Kunhegyesi Tibor tartotta, akik Kántor nyomába vezették az érdeklődőket. 

A sátorban a gyerekek a Mesebolt Bábszínház Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című előadását élvezhették.

 

 

Lehoczki László és a Spider mentőcsoport bemutatója alatt a gyerekek is mentősökké válhattak
Lehoczki László és a Spider mentőcsoport bemutatója alatt a gyerekek is mentősökké válhattak
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

A délután második fele is látványos bemutatókat tartogatott: láthatták az érdeklődők Varga Katalin és Imre Vanda dog dancing bemutatóját, majd a Kutyatanoda Szombathely tanítványai mutatták be engedelmesség és agility területeken szerzett tudásukat, ügyességüket. 

 

A sátorban Dr. Varjú Gábor, a Szombathelyi Állatkórház kórházvezető állatorvosa tartott előadást kutyáink egészségéről, és arról, hogy mi, gazdik mit tehetünk kedvenceinkért. 

 

 

Varga Katalin dog dancing bemutatója
Imre Vanda dog dancing bemutatója
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

A Kutyatanoda tanítványai is bemutatták tudásukat
A Kutyatanoda tanítványai is bemutatták tudásukat
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

Ezt követően ismét egy látványos bemutató következett az Alpok-Alfa Kutyaiskola jóvoltából, majd ismét a sátorba szólította az érdeklődőket a második kerekasztal beszélgetés. Ennek témája a “hogyan legyek jó gazda?” volt. A témát Horváth László, a Kutyatanoda vezetője, Csizmazia Tamás, az Alpok-Alfa kutyaiskola vezetője, Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője, Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület vezetője, Jancsó Enikő, a Kölyökmentők Egyesület Alapítója, Dienes Szandra  az Állatvédők Vasi Egyesülete alelnöke, valamint Németh Tamás, a Kutyamenhely Alapítvány  FEB elnöke járta körül. 

 

 

Látványos bemutatók kísérték az egész Kutyajó napot
Látványos bemutatók kísérték az egész Kutyajó napot
Fotó: Simkó Szilárd

 

 

A Kutyajó nap a kutya-gazda hasonmás verseny, a rajzpályázat és a novellapályázat eredményhirdetésével és tombolasorsolással zárult. A kutyások kitartottak, az este is a Kutyajó napon érte őket. 

 

“Nagyon pozitív fogadtatása volt a rendezvénynek mind a látogatók, mind a résztvevő szervezetek, előadók részéről. - mondta a Kutyajó napról Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője, a program főszervezője. - Egyértelmű igény fogalmazódott meg a folytatásra is, hiszen a felelős állattartás és az állatvédelem területén mindig lesznek megoldandó feladatok, kérdések, tanulnivalók. E területeken fontos a közös gondolkodás. Örülünk a kutyások nyitottságának is, hogy ilyen nagy érdeklődéssel fogadták az eseményt. A felelős állattartás területén kiemelkedően fontosnak tartjuk a szemléletformálást, úgy gondolom, a Kutyajó nappal egy nagyonjó út nyílt meg, amit mindenképp folytatnunk kell majd.”

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyajó nap vár a vasi megyeszékhelyen Kutyajó nap vár a vasi megyeszékhelyen
Az állatok világnapja alkalmából, a felelős állattartás jegyében kerül megrendezésre a Kutyajó nap Szombathelyen. Az egész napos rendezvényen bemutatók, előadások, kerekasztal beszélgetés, de még kutya-gazdi fotózás is várja az érdeklődőket.

Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját! Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját!
2019. október 5-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az Állatok Világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Az év legfontosabb rendezvényéről nem hiányozhatnak a sztárok sem, akik ezzel az akcióval hívják fel mindenki figyelmét az ember és állat kapcsolatának erősítésére.

Szombathely nyit a kutyások felé Szombathely nyit a kutyások felé
Szombathely városa nyit a kutyások felé: cél, hogy kutyabarát településsé váljon. Ennek érdekében már zajlanak az egyeztetések a város, a helyi állatvédő szervezetek és civilek között.

Tacskók szállták meg Gödöllőt Tacskók szállták meg Gödöllőt
Több száz tacskó jelent meg vasárnap Gödöllőn - és mindannyian magukkal vitték gazdijaikat is. Az apropó a VI. Hivatalos Tacskó Találkozó volt!

Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi Kutyastrand Hivatalosan is megnyílt a Kőszegi Kutyastrand
Vidám kutyák, mosolygó gazdik, pancsolás, játék és faültetés - így zajlott pár szóban leírva Vas megye első kutyastrandjának hivatalos megnyitója.

Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó! Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó!
Imádnivaló tacsik, családias hangulat, színes programok, versenyek, bemutatók várják a tacsirajongókat a VI. Hivatalos Tacskó Találkozón. A rendezvény idén is jótékony célt szolgál: a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentést támogatják vele.

Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton! Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton!
Kutyás rendezvényekre járni jó buli: találkozhatunk más kutyákkal, gazdikkal, a programoknak hála pedig színes élményekre tehetünk szert. Na és ha mindezt összeköthetjük egy kis vízparti mókával – felejthetetlen lesz!

Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
Második alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozót. A nyíregyházi Erdei Tornapályán versenyek, kutyás bemutatók, hasznos tanácsok és örökbe fogadható ebek is várják az érdeklődőket. Az ingyenes találkozón minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot vasárnap

Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján
Idén a Múzeumok Éjszakáján a legugatósabb négylábú barátaink lesznek a főszereplők a Vajdahunyadvárban.

Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben! Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben!
Egyszer volt, hol nem volt, a Szentmihályi úton túl…. ahol a disznó évének tiszteletére idén díszvendégként a kurta farkú malac túr. Ismét AsiaCenter Állati Kölyöknap!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Megújult kutyafuttatót adtak át Zuglóban Hírek - Címlapon
Megújult kutyafuttatót adtak át Zuglóban
Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Hírek - Címlapon
Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!