A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Ajánló

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!

2019. október 08., 13:30


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben tudunk vásárolni a neten: megspóroljuk az időt, az üzemanyagot, az idegeskedést, keresgélést.Egyre inkább rákapunk az internetes rendelés ízére. Aki már próbálta, nem vitatja a sokszor hallott “reklámszöveget”, miszerint a netes vásárlás rendkívül kényelmes. Hiszen otthon, a fotelben ülve is intézhetjük. Nem kell szaladgálni, és könnyebben átböngésszük az óriási termékkínálatot, mint az üzletekben, ahol jó eséllyel egy-másfél óra után kezdjük már rettenetesen unni a dolgot. Türelmünket vesztve ilyenkor vagy hagyjuk az egészet, vagy kötünk egy olyan kompromisszumot, amit később talán megbánunk… 

 

Feltehetően a legtöbb gazdi belekóstolt már a netes vásárlásba: hiszen ki tudna ellenállni annak a plusz egy, újonnan piacra dobott hámnak, póráznak, netán futóövnek… és természetesen az egyéb felszerelésekből is sokkal szélesebb termékkínálatból válogathatunk, mint egy-egy boltban. 

 

Gondolhatnánk azonban mindezek ellenére, hogy a netes vásárlásnak vannak korlátai is. Különösen igaz lehet ez azokra a gazdikra, akik nyers étrendet követnek kutyáik egészségének érdekében. Egy hűtött, netán fagyasztott eledelt macerásnak, netán nem elég biztonságosnak tűnhet internetről vásárolni…

 

De vajon tényleg így van? A témában Kalas Éva volt segítségünkre, aki testközelből gyűjtötte tapasztalatait a nyersezéssel kapcsolatban. Nem csupán azért, mert saját kutyáival is nyersezik több mint hat éve, így ismeri a vásárlói oldalt is, hanem a Minőségi Barf webáruház tulajdonosaként a másik oldal által nyújtott lehetőséggel is pontosan tisztában van. A webáruház az egyik legrégebbi nyersetetéssel kapcsolatos termékeket felsorakoztató online üzlet hazánkban.

 

 

 

-  Nyersetetés. Már a nevében is benne, van: nyers élelemmel, pontosabban javarészt húsról van szó, hiszen ragadozó állatokról beszélünk. Pontosan milyen termékek találhatóak meg a Minőségi Barf webáruház kínálatában?

-  Nálunk csak és kizárólag a nyersetetéssel kapcsolatos termékeket találják meg a vásárlók. Ebbe beletartoznak a különféle húsok, de számos kiegészítőt és zöldséget, gyümölcsöt is kínálunk. Összesen megközelítjuk a 150 darab terméket, és ezek – néhány kivétellel - mind fagyasztott állagúak. A kivételekbe azon táplálékiegészítők tartoznak, mint a lazacolaj, amely többféle kiszerelésben érhető el Nálunk,  illetve a fürjtojás is ebbe a kategóriába tartozik.
Saját gyártású, csomagolású temékeink mellett, külföldről importált árut is kínálunk. Utóbbiak Németországból, Hollandiából és Lengyelországból is érkeznek. Az importált termékek már fagyasztott állapotban érkeznek hozzánk. Vannak olyan termékeink, melyek hajnali vágást követően közvetlenül, szinte még melegen érkezik be a csomagoló üzemünkbe, ahol kollégáink azonnal 1 kg-os kiszerelésű csomagokat készítenek, ellenőrzött alacsony hőmérsékleti körülmények között, majd azonnal az arra építtetett sokkoló fagyasztóban még aznap fagyasztott állapotba kerül.

 

 

A fagyasztott húsok frissességéről két hűtőház gondoskodik
A fagyasztott húsok frissességéről két hűtőház gondoskodik

 

 

A Minőségi Barf fagyasztókamrájában várják a termékek a kiszállítást
A Minőségi Barf fagyasztókamrájában várják a termékek a kiszállítást

 

 

-  Tehát minden fagyasztva van. Mekkora mennyiségről beszélünk? Hogyan tároljátok a készleten lévő termékeket?

-  Két fagyasztó házunk van egy telepen belül. Az imént említett sokkoló és egy nagyterületű fagyasztókamra, melyekben jelenleg körülbelül 16 tonna árunk van. 

 

 

-  Mennyivel jobb ez, mintha fagyasztóládákban tárolnátok a termékeket?

-  Egyrészt ezt a hatalmas mennyiségű árut lehetetlen lenne kis fagyasztóládákba elpakolni. Másrészt, és ez a legfontosabb szempont, a fagyasztóláda működése nagyban eltér a fagyasztóházétól. A ládák szép lassan, kívülről befelé fagyasztják a benne lévő termékeket. Tehát először a kívül lévő húsokat fagyasztja le, majd halad befelé. Így a legbelső áru akár több mint egy hétig is nyers maradhat anélkül, hogy megfagyna. Így pedig már nyilván nem lesz olyan friss.
A fagyasztóházak is hasonló elven működnek, ám sokkal hatékonyabban: a ventillátoros keringetésnek hála hamarabb, intenzívebben éri a hideg levegő a termékeket. Ráadásul itt rekeszekbe van téve az áru, így a levegő könnyebben átjár a rekeszek között, ezzel is gyorsítva a fagyasztási folyamatot.

 

 

Szállításra készen a Minőségi Barf csomagjai
Szállításra készen a Minőségi Barf csomagjai

 

 

-  Ez a fagyasztóház tehát biztosítja a frissességet. Mi történik, ha egy gazdi rendelést ad fel?
-  Akár import, akár hazai termékről beszélünk, alapelv és fontos betartandó magyarországi szabály, hogy a hűtési lánc nem szakadhat meg. A Nálunk gyártott termékek először a sokkolóba kerülnek, majd onnan át a fagyasztóházba, raktározásra. Itt történik a rendelések összekészíte is. Ha beérkezik egy rendelés, az rögzül a rendszerben, melyről a megrendelő egy automata visszaigazolást kap. A rendelés feladása után 24 órán belül küldi meg ügyfélszolgálatunk a szállítás avagy személyes raktári átvételre vonatkozó időpontot. Ez Budapesten és Pest megyében 1-3 munkanapon belül van. Ha valaki személyes átvételt kér, azt akár 1 napon belül tudjuk teljesíteni. A szállítási visszaigazolást követően egy tételes visszaigazolást is küldünk a rendelésről, ez tartalmazza, hogy mit rendelt, mikor érkezik, mennyi lesz a fizetendő összeg – és ekkor már a csomagja összekészítve várja a szállítást a fagyasztóházban.  A kiszállítás napján is küldünk egy értesítést, hogy a szállítmány úton van a futárunkkal.

 

 

Fagyasztó autókban szállítják ki a megrendelt árut, így az nem olvad ki akkor sem, ha az ország másik feléből rendelt a gazdi
Fagyasztó autókban szállítják ki a megrendelt árut, így az nem olvad ki akkor sem, ha az ország másik feléből rendelt a gazdi

 

 

A fagyasztó autó, amivel a fagyasztott húsok a gazdikhoz érkeznek
A fagyasztó autó, amivel a fagyasztott húsok a gazdikhoz érkeznek

 


-   Háromféle szállítási móddal dolgozunk: saját futár saját autókkal, csomagküldő cég (bizonyos termékek esetében) és egy úgynevezett közösségi szállítás. Ez utóbbi esetben havonta egy alkalommal a nagyobb városokat érintve, visszük ki a rendeléseket. Minden ilyen útvonalnak, városnak van egy-egy csoportja a Facebookon. Ezeket az útvonalakat egyébként el lehet érni az FB oldalunkon keresztül, ahova jelentkezéssel lehet felvételt nyerni. Akik tagjai a csoportnak, látják minden hónapban esemény formájában, mikor várható a szállítás és ekkortól tud és csak ekkor a webshopban is rendelést leadni. A rendelési határidő után elkészül a pontos útvonalterv, tervezett érkezési idővel, melyeket a szállítási előtti napon a csoport FB oldalán teszünk közzé. A szállítás napján a rendelőket egész pontos érkezési időről tájékoztatjuk, ezzel kímélve meg Mindenkit a felesleges várakozási időtől. 

 

 

Thermo dobozok garantálják, hogy a házhozszállítás alatt nem olvad ki az áru
Thermo dobozok garantálják, hogy a házhozszállítás alatt nem olvad ki az áru

 

 

-  Mi biztosítja azt, hogy a megrendelt termék nem károsul, például nem olvad ki, mire a címzetthez ér?

-  A Budapestre és Pest megyébe rendelt csomagok a feladástól számítva 24 órán belül a megrendelőhöz kerülnek. Ezek a csomagok thermo dobozokban szállítjuk, melyek tartják addig a fagyasztott állapotot, míg a címzetthez érnek. A hosszabb útvonalakra saját fagyasztóautóinkkal szállítjuk a megrendeléseket. Esélye nincs az árunak bármely folyamat alatt kiolvadni, ezzel garantálni tudjuk a minőséget.

 

 

-  Volt olyan eset, hogy a gazdi nem volt otthon, mikor megérkezett a rendelése? Mi történik ilyenkor? 

-  Sajnos előfordul a sikertelen kézbesítés. Amikor a napi szállításokat végezzük, futárunk minden esetben az érkezést megelőzően telefonon ad értesítést. Aki véletlenül elírja a regisztrációkor a telefonszámát, vagy nem veszi fel és nem is hívja vissza szállítónkat, annak bizony számolnia kell a sikertelen szállítás státusszal, melyet e-mail formájában is megküldünk a részére. Ezt követően érdemes erre az e-mailre haladéktalanul válaszolni, ugyanis azok a csomagok, melyeket nem vesznek át, a rendszerben törlésre kerülnek. 

 

 

A Minőségi Barf minden folyamata nyomon követhető, így garantáltan minőségi termék kerül a gazdihoz és a kutyához
A Minőségi Barf minden folyamata nyomon követhető, így garantáltan minőségi termék kerül a gazdihoz és a kutyához

 

 

-  Visszatérve a rendelésre: sokan ódzkodnak az internetes vásárlástól. Különféle aggályaik vannak például a fizetési biztonságával, a szállítás gyorsaságával, vagy csak úgy egyáltalán azzal, hogy vásárlás előtt nem tudják a terméket megnézni, kézbe venni.

-  A fizetés nálunk átvételkor történik, kivéve, ha csomagküldő szolgálat viszi ki a csomagot – ez esetben OTP Simple Pay rendszerrel, előre utalással lehet fizetni. Minden más esetben a kiszállításkor kerül sor a fizetésre, így a vevő meg tudja nézni, mit is tartalmaz a csomagja, a futárunknál pedig készpénzzel és kártyával is tud fizetni. Ha a szemrevételezett áru valamiért nem tetszene, a futárral vissza is küldheti, mindenféle következmény, vagy fizetési kötelezettség nélkül. Mindkét út teljesen biztonságos.
Nagy hangsúlyt fektetünk a nyomonkövethetőségre. Nálunk regisztrálva van, hogy mikor, milyen áru és honnan érkezett; ezt mikor csomagoltuk le. az egész folyamat nyomon követhető. Ezen felül folyamatosan ellenőriztetjük laboratóriumi úton a termékeinket, így kizárhatjuk azokban a szalmonella, a coli és egyéb baktériumok jelenlétét. Szeretnénk a legalapvetőbb különbségre itt felhívni a figyelmet, miért másabb Nálunk vásárolni mint egy bevásárló központban. A Hozzánk beérkező áru azonnal feldolgozásra kerül (pl. saját gyártású termékek), beszállítók termékei pedig azonnal fagyasztásra. Ez a bevásárló központokban nem így működik, hiszen van lehetőségük sima hűtéssel napokig tárolni a húst. Bizonyára Mindenki találkozott már olyan hússal, amit amikor hazavitt és kibontotta, már kellemetlen szagú volt.

A Mi termékeink nem feketeüzérkedésből származnak, nem autó csomagtartójából, ellenőrizetlenül és felelősségvállalás nélkül értékesítjük őket. A nyersetetés szempontjából a forrás és a minőség a legfontosabb. Működésünk során elsődleges szempont, hogy ezeket a lényeges szempontokat figyelembe vegyük, fenntartsuk, és ezzel a nyersetetés jótékony hatását a gazdik egészséges kutya mellett tudják élvezni hosszú évekig.

 

 

Fagyasztott hús házhozszállítás - a minőség csökkenése nélkül
Fagyasztott hús házhozszállítás - a minőség csökkenése nélkül

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal! A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal!
Nincs annál jobb élmény, mint amikor átléped a saját korlátaidat, erőn felül teljesítesz és célba érsz. Ez a nyers erő versenye!

Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete? Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete?
A kutya egészségi állapotának felméréséhez nemcsak azzal kell tisztában lennünk, mit fogyasztott el, hanem azzal is, mi távozik „hátul”.

Nyers étrend – több a tévhit, mint a „hit”? Nyers étrend – több a tévhit, mint a „hit”?
Örök (akár „vérre menő”) vita: táp, vagy nyersezés? Kommentháborúk. Érvek, ellenérvek végtelen sora… Hogyan is döntsük el kezdőként, melyiket válasszuk? Hihetünk-e a vitákban, cikkekben olvasott tényeknek – már ha ezek tényleg tények és nem csak tévhitek, netán ijesztgetés…

Nyersetetés kis- és közepes méretű kutyáknak Nyersetetés kis- és közepes méretű kutyáknak
Komplett menük nagyban megkönnyítik a nyersetetést, hisz minden összetevőt tartalmaznak megfelelő arányban. Az összetételt szakemberek állították össze.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Újabb kutyaeledelt hívnak vissza, mely veszélyes lehet kedvencünkre Újabb kutyaeledelt hívnak vissza, mely veszélyes lehet kedvencünkre
Magas kadmium tartalmú kutyaeledelt hívnak vissza a Fressnapf üzleteiből. Az eledel hosszútávú etetése veszélyt jelenthet kedvencünk egészségére.

Frissítve - Visszahívnak egy kutyakonzervet annak túlzott vitamintartalma miatt Frissítve - Visszahívnak egy kutyakonzervet annak túlzott vitamintartalma miatt
Önkéntesen visszahívja egyes konzerv kutyaeledel termékeit a Hill’s Pet Nutrition. A Nébih értesülései szerint a gyártó saját vizsgálatát követően, a termékek túl magas D-vitamintartalma miatt rendelte el azok visszahívását világszerte, így többek között Magyarországon is.

Összefüggés lehet a kutya étrendje és a szívbetegség egy típusa között Összefüggés lehet a kutya étrendje és a szívbetegség egy típusa között
Összefüggést találtak a kutatók a manapság népszerű, gabonamentes és hüvelyesekben gazdag kutyaétrendek egy része, valamint egy tápanyaghiányból eredő szívbetegség között - derült ki egy új tanulmányból.

Milyen gyakran kell tisztítani a kutya tálját? Milyen gyakran kell tisztítani a kutya tálját?
Te milyen gyakran tisztítod kedvenced etető- és itató tálját? Tisztítod egyáltalán? Csak elöblíted, vagy valamilyen tisztító-/mosogatószerrel is átmosod? Netán a mosogatógépbe is beteszed?

Most érdemes bevásárolni karácsonyra kedvencednek, vagy kutyás szeretteidnek – Jön az Áfamentes Black Friday a Barfshopon! Most érdemes bevásárolni karácsonyra kedvencednek, vagy kutyás szeretteidnek – Jön az Áfamentes Black Friday a Barfshopon!
Közeledik az év vége, lassan itt a karácsony. Ez az időszak mindenki életében még sok teendővel jár, de ezek leginkább édes feladatok, hisz az ünnepekre való készülés melegséggel tölti el az emberek szívét a sok sürgés-forgás közepette. Az ajándékok kitalálásáról és beszerzéséről nem is beszélve.

Kiemelt híreink

Brit Petfood, egy családi vállalkozás, ahol az állatok az elsők Brit Petfood, egy családi vállalkozás, ahol az állatok az elsők
A szuper prémium állateledeleket gyártó cseh cég már több mint 25 éve van a piacon, és termékeik Magyarországon is egyre népszerűbbek.

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben...

Macskák segítenek az árva kutyáknak - színészek pózoltak a menhelyi kutyákkal Macskák segítenek az árva kutyáknak - színészek pózoltak a menhelyi kutyákkal
… méghozzá a világhírű Macskák jelmezeiben. A jótékony célú fotózás képei minden szívet megdobogtatnak - és nem mellesleg segítenek az árva állatokon!

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös...

Motorja után kötötte kutyáját egy férfi - a bűncselekmény négylábú áldozatát egy rendőr fogadta örökbe Motorja után kötötte kutyáját egy férfi - a bűncselekmény négylábú áldozatát egy rendőr fogadta örökbe
Eljárás indult egy férfi ellen, aki motorja után kötötte kutyáját, majd mikor az elesett, tovább vonszolta. Szerencsére a kutyához időben érkezett segítség.

Egy karcolás nélkül megúszta a kutya, hogy elütötték Egy karcolás nélkül megúszta a kutya, hogy elütötték
Nem csak hogy az ütközést megúszta, de hosszú kilométereken át “utazott” a balszerencsés állat az autó lökhárítójába szorulva.

Ebzárlat 2019 őszén – íme, a teljes településlista Ebzárlat 2019 őszén – íme, a teljes településlista
Idén ősszel sem marad el a rókák veszettség elleni immunizálása, ami magával vonja az ebzárlat elrendelését is. Az érintett területeken a korlátozás ideje alatt a kutyákat és macskákat...

Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó
Jogerősen 90 napi elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek két zalai állatkínzót pénteken - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell! Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell!
Szemünk előtt a kép: a kutya parancsra ugrik át az akadályon, felkapja a labdát, majd szájában tartva visszafut hozzánk. Elénk ül és szinte mondani sem kell semmit, máris kezünkbe adja...

Miért ne használj flexi pórázt? Miért ne használj flexi pórázt?
A hám vagy nyakörv, valamint a megfelelő póráz kérdése állandó vitatéma. Mindenki másra esküszik, és meg is van a saját indoka. De miért olyan fontos ez a kérdés?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen Hírek - Címlapon
Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen
Közeleg a hideg: Készítsd fel a kutyád és a kutyaházat! Hírek - Címlapon
Közeleg a hideg: Készítsd fel a kutyád és a kutyaházat!