A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Mesélő képek - ezek lettek idén az év kutyafotói

2019. július 02., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Ismét gyönyörű képek versengtek az Év Kutyafotósa versenyen - a zsűrit bizonyára megizzasztották, de meglettek a nyertesek, akik között idén is találhatunk magyar fotósokat!Idén is megválasztotta a brit Kennel Club a legjobb kutyafotósokat és kutyafotóikat. A Dog Photographer Of The Year pályázaton 2019-ben is több kategóriában lehetett nevezni, minden kategóriában három dobogóst hirdettek. A versenyt egyébként 2005 óta hirdeti meg a Club. 

 

Tavaly Kedves Tamarát választották meg a legjobb fotósnak az “Azért szeretem a kutyákat, mert…” kategóriában, ami a 12-17 éveseknek szólt. Az idei helyezettek között ismét találhatunk magyar fotósokat: az Angliában élő Kecskés Zoltán szerezte meg a második helyet a Kutyák játék közben kategóriában, és szintén második helyezett lett Gombos Luca az “Azért szeretem a kutyákat, mert…” kategóriában. 

 

 

Kecskés Zoltán - Let's jump rope together!
Kecskés Zoltán - Let's jump rope together!

 

 

Gombos Luca - Peace and quiet
Gombos Luca - Peace and quiet

 

 

És a nyertes képek kategóriák szerint: 

 

Idős kutyák

A képeken 8 év feletti kutyák szerepelhetnek. Lehetnek akár fajtatiszták, vagy keverékek is. A kép készülhetett szabadban, stúdióban, lehetett portré, egészen közeli, vagy akár tájkép jellegű. A kategória nyertese a svájci Denise Czichocki. Képén a gyönyörű 14 éves Podenko, Merlin szerepel. 

 

 

Denise Czichocki - Dreaming Merlin
Denise Czichocki - Dreaming Merlin

 

 

Kölyökkutyák

A 6 hónap alatti kutyák fotói jelennek meg itt. A koron kívül más megkötés itt sem volt, akár több kölyök is szerepelhetett, vagy a kölyök és mamakutya páros is lehetett a képen. A nyertes képen Macy és Vino szerepel. A képet a holland Monica van der Maden készítette.

 

 

Monica van der Maden - The Little Twins
Monica van der Maden - The Little Twins

 

 

Segítőkutyák és jótékonyság

A segítőkutyák életünk számtalan területén támogatnak minket. Ez a kategória az ő munkájukat, vezetőjükkel és a pácienseikkel való kapcsolatukat mutatja be. A fotókon szinte tapintható a szeretet, ami kutya és ember között áramlik. A Kennel Club Charitable Trust felajánlása, hogy a kategória nyertese által választott jótékonysági, vagy segítőkutyás szervezetet 500 fonttal támogatja. Idén a német 'Die Seelentröster – Tiere helfen Menschen e. V' szervezet részesült a támogatásból. A nyertes pedig a német Angelika Elendt.

 

 

Angelika Elendt - Soul comforter
Angelika Elendt - Soul comforter

 

 

Kutyák játék közben

A játék egyenlő a boldogsággal, szabadsággal, életörömmel - és az egészséggel. A képeknek is ezt kell átadnia ebben a kategóriában. A legjobb képen a csupa sár Waylon, az ausztrál juhász szerepel. A fotót a holland Monica van der Maden készítette.

 

 

Monica van der Maden - Dirty Dog
Monica van der Maden - Dirty Dog

 

 

Kutyák munka közben

A munkakutyák mindennapjait hivatott bemutatni ez a kategória. Nagyon sokrétű a kutyák használhatósága a munka tekintetében is: vadásznak, terelnek, mentenek, úsznak… A kanadai Dorine Scherpel nyertes képén két collie (Sam és Laddie) szerepel, akik épp gazdájukkal tartanak az aznapi munkába. 

 

 

Dorine Scherpel - The loyal co-workers
Dorine Scherpel - The loyal co-workers

 

 

Az ember legjobb barátja

Az egyik legszebb kapcsolat a világon a kutya-gazdi között jön létre. Mélységét nem értheti, csak aki ki tud alakítani egy ilyen barátságot egy négylábúval. Szeretet, bizalom, törődés az alapja. Az angol Cat Race kedves fotóját választotta a zsűri a legkifejezőbbnek a témában. 

 

 

Cat Race - Connected
Cat Race - Connected

 

 

Kutyaportrék

A portré nem egyszerű műfaj, hiszen a küllem szépségének bemutatása mellett ki kell fejezze a kép a kutya személyiségét, jellemét is.  Az első helyezett egy orosz fotós, Anastasia Vetkovskaya lett. Képén Jozelin, egy gyönyörű Saluki pózol. 

 

 

Anastasia Vetkovskaya - Honey saluki
Anastasia Vetkovskaya - Honey saluki

 

 

Mentett kutyák

A kategórián keresztül szeretné a Club ráirányítani a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadásra. Akár a segítőkutyák kategóriájánál, itt is felajánlott a Kennel Club 500 fontos adományt a nyertes által választott szervezet javára. A legjobb kép itt az osztrák Anne Geier képe lett Finn-ről, a mentett keverékről. Anne az osztrák állatmentő szervezetet, a "Streunerhoffnung"-ot jelölte meg az adomány felajánláshoz. 

 

 

Anne Geier - Finntastic
Anne Geier - Finntastic

 

 

Fiatal kutyafotósok

A kategóriában 11 év alatti tehetséges fotósok indulhattak. Képeiken azt kell bemutatniuk, miért szeretik a kutyákat, mit tartanak különlegesnek bennük. A kategóriát Sabine Wolpert nyerte, aki kócos kutyáját fotózta le. 

 

 

Sabine Wolpert - Sea Dog
Sabine Wolpert - Sea Dog

 

 

Azért szeretem a kutyákat, mert… 

A 12-17 éves fiataloknak hirdetett kategóriában azt kell visszaadnia a fotósoknak képeiken keresztül, mit szeretnek négylábú barátaikban. A legjobb az amerikai Mariah Mobley képe lett. 

 

 

Mariah Mobley - Doggy Bed Time
Mariah Mobley - Doggy Bed Time

 

 

 


 

A kategóriák további helyezettjeit és a különdíjasokat ide kattintva lehet megtekinteni.

 


 

 

 

 

Forrás: dogphotographeroftheyear.org.uk
Indexkép forrás: dogphotographeroftheyear.org.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető fotósorozat a kutyák kedvenc játékairól Szívmelengető fotósorozat a kutyák kedvenc játékairól
Az idő vasfoga nem kímél senkit és semmit. Míg kétségbeesetten kapaszkodnánk az adott percbe, az kifolyik a kezünk közül. Nem úgy a kutyáinknál: ők megélnek minden egyes percet, nem foglalkoznak a tegnappal vagy a holnappal. Egyszerűen csak boldogok.

Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat! Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat!
Az origami nagyszerű kikapcsolódás, mely edzésben tartja a kezet és az elmét is. A kreatív, hajtogatásos alkotásnak rengeteg előnye és jótékony hatása van!

Így lopta el a showt egy kutya a gazdái esküvőjén Így lopta el a showt egy kutya a gazdái esküvőjén
Egy esküvőt megszervezni nagy feladat, és még a részletes tervezés ellenére is akadnak nem várt szituációk, meglepetések. Hát még akkor, ha kutyás az esküvő! Bizony vidám pillanatokat okozhatnak a négylábúak a nagy napon…

Bájos illusztrációk a kutyások hétköznapjairól Bájos illusztrációk a kutyások hétköznapjairól
A különleges kutyás élmények élénken élnek emlékezetünkben: ilyen egy nagy kirándulás, egy izgalmas közös verseny, vagy egy kutyás találkozó. Mégis, az igazán szoros kutya-gazdi kapcsolat a szürke hétköznapokon alakul ki - élvezzük hát ki őket!

Magyar munkakutyák jelennek meg bélyegeken Magyar munkakutyák jelennek meg bélyegeken
Alkalmi bélyegkisíven jelennek meg híres munkakutyáink portréi. A Magyar Posta 40.000 példányban készíti el a különleges kutyás bélyegeket, amiken összesen hat kutya mutatkozik be.

Szeresd az állatokat! - Plakátok a ‘30-as évekből az állatok védelméért Szeresd az állatokat! - Plakátok a ‘30-as évekből az állatok védelméért
Szívmelengető plakátok készültek az 1930-as évek Amerikájában, hogy felhívják a figyelmet az állatok védelmére. A plakátokon nem csak kutyák, de macskák és lovak is megjelennek - hiszen mindannyian vágynak a szeretetünkre és törődésünkre.

Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből
A kreatív fotós olyan szemszögből kapta lencsevégre négylábú barátainkat, ahogy nekünk még sose jutott eszünkbe: alulról. Izgalmas képek kutyákról, ahogy még sosem láttuk!

Ilyen az élet kutyával Ilyen az élet kutyával
A hétköznapi apró dolgok azok, amik a legjobbak a kutyás létben - és valljuk be, minden percét élvezzük, el se tudjuk már képzelni nélkülük az életünket. Ezekről az apró kedvességekről, szívmelengető, olykor vicces jelenetekről készített rajzokat a spanyol művész, remekül megragadva a pillanatokat.

A legcukibb élőszobor - kutyájával adja elő performanszát a fiatal srác A legcukibb élőszobor - kutyájával adja elő performanszát a fiatal srác
Megőrül az internet népe a világ talán legcukibb élőszobráért. Nem csoda, hisz annak közreműködője egy igen tehetséges kiskutya!

Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon
Minden kutyabolond ilyen fotókra vágyik: a jegyespárról készült képeken megelevenedik Walt Disney klasszikusának kedves jelenete. Természetesen a kutyák sem maradhattak le a képekről!

Kiemelt híreink

Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat
Csodálatos szaglásával menti a koalákat az Ausztráliában tomboló bozóttüzek elől Bear, a border collie keverék.

Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai
Egy kutya életciklusa alapvetően négy részre osztható fel. Mit kell tudnunk ezekről az időszakokról és hogyan tehetjük teljesebbé kutyánk mindennapjait, közös életünket?

18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya? 18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya?
Jégbe fagyott, mumifikálódott négylábút vizsgálnak a kutatók: még nem tudni, kutya, vagy farkas lehet-e.

Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
“Jól néz ki Instán” és “Vonzza a lájkokat és követőket”. Tényleg ez az elsődleges szempont kutya-választásnál?

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják...

Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele
Ezt a mondatot a legtöbb gazdi felvont szemöldökkel fogadhatja: alapvető, hogy nem üvöltözünk kedvenceinkkel. De legyünk őszintén: tényleg nem volt még egy-két alkalom, amikor kutyánk...

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát...

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben? Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?
Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?

10 érv, hogy a gyereked kutya mellett nőjön fel 10 érv, hogy a gyereked kutya mellett nőjön fel
A gyerekek odavannak a kutyákért – jó okkal! Kedves, bújós és barátságos négylábú társaink jelenléte jótékony hatással bír a gyermek fizikai, pszichológiai és szociális fejlődésére...

Miért olyan boldog a kutyád, ha meglát téged? Miért olyan boldog a kutyád, ha meglát téged?
Természetesen minden kutya nagyon boldog, ha viszontláthatja gazdáját néhány magányos óra után. Lehet nem is sejtjük, mennyi mindent megtudhatnak a megérkezésünk utáni pillanatokban arról...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol Hírek - Címlapon
Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol
Reggeli nyújtózás kutya módra - de miért csinálják? Hírek - Címlapon
Reggeli nyújtózás kutya módra - de miért csinálják?