A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mesélő képek - ezek lettek idén az év kutyafotói

2019. július 02., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Ismét gyönyörű képek versengtek az Év Kutyafotósa versenyen - a zsűrit bizonyára megizzasztották, de meglettek a nyertesek, akik között idén is találhatunk magyar fotósokat!Idén is megválasztotta a brit Kennel Club a legjobb kutyafotósokat és kutyafotóikat. A Dog Photographer Of The Year pályázaton 2019-ben is több kategóriában lehetett nevezni, minden kategóriában három dobogóst hirdettek. A versenyt egyébként 2005 óta hirdeti meg a Club. 

 

Tavaly Kedves Tamarát választották meg a legjobb fotósnak az “Azért szeretem a kutyákat, mert…” kategóriában, ami a 12-17 éveseknek szólt. Az idei helyezettek között ismét találhatunk magyar fotósokat: az Angliában élő Kecskés Zoltán szerezte meg a második helyet a Kutyák játék közben kategóriában, és szintén második helyezett lett Gombos Luca az “Azért szeretem a kutyákat, mert…” kategóriában. 

 

 

Kecskés Zoltán - Let's jump rope together!
Kecskés Zoltán - Let's jump rope together!

 

 

Gombos Luca - Peace and quiet
Gombos Luca - Peace and quiet

 

 

És a nyertes képek kategóriák szerint: 

 

Idős kutyák

A képeken 8 év feletti kutyák szerepelhetnek. Lehetnek akár fajtatiszták, vagy keverékek is. A kép készülhetett szabadban, stúdióban, lehetett portré, egészen közeli, vagy akár tájkép jellegű. A kategória nyertese a svájci Denise Czichocki. Képén a gyönyörű 14 éves Podenko, Merlin szerepel. 

 

 

Denise Czichocki - Dreaming Merlin
Denise Czichocki - Dreaming Merlin

 

 

Kölyökkutyák

A 6 hónap alatti kutyák fotói jelennek meg itt. A koron kívül más megkötés itt sem volt, akár több kölyök is szerepelhetett, vagy a kölyök és mamakutya páros is lehetett a képen. A nyertes képen Macy és Vino szerepel. A képet a holland Monica van der Maden készítette.

 

 

Monica van der Maden - The Little Twins
Monica van der Maden - The Little Twins

 

 

Segítőkutyák és jótékonyság

A segítőkutyák életünk számtalan területén támogatnak minket. Ez a kategória az ő munkájukat, vezetőjükkel és a pácienseikkel való kapcsolatukat mutatja be. A fotókon szinte tapintható a szeretet, ami kutya és ember között áramlik. A Kennel Club Charitable Trust felajánlása, hogy a kategória nyertese által választott jótékonysági, vagy segítőkutyás szervezetet 500 fonttal támogatja. Idén a német 'Die Seelentröster – Tiere helfen Menschen e. V' szervezet részesült a támogatásból. A nyertes pedig a német Angelika Elendt.

 

 

Angelika Elendt - Soul comforter
Angelika Elendt - Soul comforter

 

 

Kutyák játék közben

A játék egyenlő a boldogsággal, szabadsággal, életörömmel - és az egészséggel. A képeknek is ezt kell átadnia ebben a kategóriában. A legjobb képen a csupa sár Waylon, az ausztrál juhász szerepel. A fotót a holland Monica van der Maden készítette.

 

 

Monica van der Maden - Dirty Dog
Monica van der Maden - Dirty Dog

 

 

Kutyák munka közben

A munkakutyák mindennapjait hivatott bemutatni ez a kategória. Nagyon sokrétű a kutyák használhatósága a munka tekintetében is: vadásznak, terelnek, mentenek, úsznak… A kanadai Dorine Scherpel nyertes képén két collie (Sam és Laddie) szerepel, akik épp gazdájukkal tartanak az aznapi munkába. 

 

 

Dorine Scherpel - The loyal co-workers
Dorine Scherpel - The loyal co-workers

 

 

Az ember legjobb barátja

Az egyik legszebb kapcsolat a világon a kutya-gazdi között jön létre. Mélységét nem értheti, csak aki ki tud alakítani egy ilyen barátságot egy négylábúval. Szeretet, bizalom, törődés az alapja. Az angol Cat Race kedves fotóját választotta a zsűri a legkifejezőbbnek a témában. 

 

 

Cat Race - Connected
Cat Race - Connected

 

 

Kutyaportrék

A portré nem egyszerű műfaj, hiszen a küllem szépségének bemutatása mellett ki kell fejezze a kép a kutya személyiségét, jellemét is.  Az első helyezett egy orosz fotós, Anastasia Vetkovskaya lett. Képén Jozelin, egy gyönyörű Saluki pózol. 

 

 

Anastasia Vetkovskaya - Honey saluki
Anastasia Vetkovskaya - Honey saluki

 

 

Mentett kutyák

A kategórián keresztül szeretné a Club ráirányítani a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadásra. Akár a segítőkutyák kategóriájánál, itt is felajánlott a Kennel Club 500 fontos adományt a nyertes által választott szervezet javára. A legjobb kép itt az osztrák Anne Geier képe lett Finn-ről, a mentett keverékről. Anne az osztrák állatmentő szervezetet, a "Streunerhoffnung"-ot jelölte meg az adomány felajánláshoz. 

 

 

Anne Geier - Finntastic
Anne Geier - Finntastic

 

 

Fiatal kutyafotósok

A kategóriában 11 év alatti tehetséges fotósok indulhattak. Képeiken azt kell bemutatniuk, miért szeretik a kutyákat, mit tartanak különlegesnek bennük. A kategóriát Sabine Wolpert nyerte, aki kócos kutyáját fotózta le. 

 

 

Sabine Wolpert - Sea Dog
Sabine Wolpert - Sea Dog

 

 

Azért szeretem a kutyákat, mert… 

A 12-17 éves fiataloknak hirdetett kategóriában azt kell visszaadnia a fotósoknak képeiken keresztül, mit szeretnek négylábú barátaikban. A legjobb az amerikai Mariah Mobley képe lett. 

 

 

Mariah Mobley - Doggy Bed Time
Mariah Mobley - Doggy Bed Time

 

 

 


 

A kategóriák további helyezettjeit és a különdíjasokat ide kattintva lehet megtekinteni.

 


 

 

 

 

Forrás: dogphotographeroftheyear.org.uk
Indexkép forrás: dogphotographeroftheyear.org.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Az év kutyás fotói 2022 Az év kutyás fotói 2022
Az Év Nemzetközi Kutyafotósa versenyen évről-évre megmérettetheti magát minden profi és amatőr fotós az egész világról. Ez a kezdeményezés az első olyan, amin kizárólag kutyás fotókkal lehet nevezni és a nyertesek pénzdíjazásban is részesülnek.

Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap
Ennél vidámabb karácsonyi lapot aligha kaphattak a címzettek - Penny, a kis rosszcsont ugyanis szó szerint "odatette magát" minden egyes fotóra.

Betlehem kutyákkal - Bájos fotók készültek egy angliai kutyanapköziben Betlehem kutyákkal - Bájos fotók készültek egy angliai kutyanapköziben
Karácsony alkalmából kedves ötlettel álltak elő a napközi dolgozói, a négylábúak pedig lelkesen segítettek nekik a megvalósításban.

Finom falatokkal várja az adventi naptár a kutyusokat egy kanadai ház előtt Finom falatokkal várja az adventi naptár a kutyusokat egy kanadai ház előtt
Nagy-nagy örömmel fogadták a kutyusok, és a közösséget is jobban összekovácsolta a különleges karácsonyi eblepetés.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fülöp átkelt a szivárványhídon Hírek - Címlapon
Fülöp átkelt a szivárványhídon
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez? Hírek - Címlapon
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez?