A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mesélő képek - ezek lettek idén az év kutyafotói

2019. július 02., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Ismét gyönyörű képek versengtek az Év Kutyafotósa versenyen - a zsűrit bizonyára megizzasztották, de meglettek a nyertesek, akik között idén is találhatunk magyar fotósokat!Idén is megválasztotta a brit Kennel Club a legjobb kutyafotósokat és kutyafotóikat. A Dog Photographer Of The Year pályázaton 2019-ben is több kategóriában lehetett nevezni, minden kategóriában három dobogóst hirdettek. A versenyt egyébként 2005 óta hirdeti meg a Club. 

 

Tavaly Kedves Tamarát választották meg a legjobb fotósnak az “Azért szeretem a kutyákat, mert…” kategóriában, ami a 12-17 éveseknek szólt. Az idei helyezettek között ismét találhatunk magyar fotósokat: az Angliában élő Kecskés Zoltán szerezte meg a második helyet a Kutyák játék közben kategóriában, és szintén második helyezett lett Gombos Luca az “Azért szeretem a kutyákat, mert…” kategóriában. 

 

 

Kecskés Zoltán - Let's jump rope together!
Kecskés Zoltán - Let's jump rope together!

 

 

Gombos Luca - Peace and quiet
Gombos Luca - Peace and quiet

 

 

És a nyertes képek kategóriák szerint: 

 

Idős kutyák

A képeken 8 év feletti kutyák szerepelhetnek. Lehetnek akár fajtatiszták, vagy keverékek is. A kép készülhetett szabadban, stúdióban, lehetett portré, egészen közeli, vagy akár tájkép jellegű. A kategória nyertese a svájci Denise Czichocki. Képén a gyönyörű 14 éves Podenko, Merlin szerepel. 

 

 

Denise Czichocki - Dreaming Merlin
Denise Czichocki - Dreaming Merlin

 

 

Kölyökkutyák

A 6 hónap alatti kutyák fotói jelennek meg itt. A koron kívül más megkötés itt sem volt, akár több kölyök is szerepelhetett, vagy a kölyök és mamakutya páros is lehetett a képen. A nyertes képen Macy és Vino szerepel. A képet a holland Monica van der Maden készítette.

 

 

Monica van der Maden - The Little Twins
Monica van der Maden - The Little Twins

 

 

Segítőkutyák és jótékonyság

A segítőkutyák életünk számtalan területén támogatnak minket. Ez a kategória az ő munkájukat, vezetőjükkel és a pácienseikkel való kapcsolatukat mutatja be. A fotókon szinte tapintható a szeretet, ami kutya és ember között áramlik. A Kennel Club Charitable Trust felajánlása, hogy a kategória nyertese által választott jótékonysági, vagy segítőkutyás szervezetet 500 fonttal támogatja. Idén a német 'Die Seelentröster – Tiere helfen Menschen e. V' szervezet részesült a támogatásból. A nyertes pedig a német Angelika Elendt.

 

 

Angelika Elendt - Soul comforter
Angelika Elendt - Soul comforter

 

 

Kutyák játék közben

A játék egyenlő a boldogsággal, szabadsággal, életörömmel - és az egészséggel. A képeknek is ezt kell átadnia ebben a kategóriában. A legjobb képen a csupa sár Waylon, az ausztrál juhász szerepel. A fotót a holland Monica van der Maden készítette.

 

 

Monica van der Maden - Dirty Dog
Monica van der Maden - Dirty Dog

 

 

Kutyák munka közben

A munkakutyák mindennapjait hivatott bemutatni ez a kategória. Nagyon sokrétű a kutyák használhatósága a munka tekintetében is: vadásznak, terelnek, mentenek, úsznak… A kanadai Dorine Scherpel nyertes képén két collie (Sam és Laddie) szerepel, akik épp gazdájukkal tartanak az aznapi munkába. 

 

 

Dorine Scherpel - The loyal co-workers
Dorine Scherpel - The loyal co-workers

 

 

Az ember legjobb barátja

Az egyik legszebb kapcsolat a világon a kutya-gazdi között jön létre. Mélységét nem értheti, csak aki ki tud alakítani egy ilyen barátságot egy négylábúval. Szeretet, bizalom, törődés az alapja. Az angol Cat Race kedves fotóját választotta a zsűri a legkifejezőbbnek a témában. 

 

 

Cat Race - Connected
Cat Race - Connected

 

 

Kutyaportrék

A portré nem egyszerű műfaj, hiszen a küllem szépségének bemutatása mellett ki kell fejezze a kép a kutya személyiségét, jellemét is.  Az első helyezett egy orosz fotós, Anastasia Vetkovskaya lett. Képén Jozelin, egy gyönyörű Saluki pózol. 

 

 

Anastasia Vetkovskaya - Honey saluki
Anastasia Vetkovskaya - Honey saluki

 

 

Mentett kutyák

A kategórián keresztül szeretné a Club ráirányítani a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadásra. Akár a segítőkutyák kategóriájánál, itt is felajánlott a Kennel Club 500 fontos adományt a nyertes által választott szervezet javára. A legjobb kép itt az osztrák Anne Geier képe lett Finn-ről, a mentett keverékről. Anne az osztrák állatmentő szervezetet, a "Streunerhoffnung"-ot jelölte meg az adomány felajánláshoz. 

 

 

Anne Geier - Finntastic
Anne Geier - Finntastic

 

 

Fiatal kutyafotósok

A kategóriában 11 év alatti tehetséges fotósok indulhattak. Képeiken azt kell bemutatniuk, miért szeretik a kutyákat, mit tartanak különlegesnek bennük. A kategóriát Sabine Wolpert nyerte, aki kócos kutyáját fotózta le. 

 

 

Sabine Wolpert - Sea Dog
Sabine Wolpert - Sea Dog

 

 

Azért szeretem a kutyákat, mert… 

A 12-17 éves fiataloknak hirdetett kategóriában azt kell visszaadnia a fotósoknak képeiken keresztül, mit szeretnek négylábú barátaikban. A legjobb az amerikai Mariah Mobley képe lett. 

 

 

Mariah Mobley - Doggy Bed Time
Mariah Mobley - Doggy Bed Time

 

 

 


 

A kategóriák további helyezettjeit és a különdíjasokat ide kattintva lehet megtekinteni.

 


 

 

 

 

Forrás: dogphotographeroftheyear.org.uk
Indexkép forrás: dogphotographeroftheyear.org.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán
Titokzatos alak kukucskál ki a kerítésen... De Piper szobrát mindenki imádja: a régi ismerősök örömmel köszöntik, az újak pedig meghatódva szemlélik a bronzba öntött kutyát és kedvenc játékát.

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.

Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat! Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat!
Az origami nagyszerű kikapcsolódás, mely edzésben tartja a kezet és az elmét is. A kreatív, hajtogatásos alkotásnak rengeteg előnye és jótékony hatása van!

Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán
A fontos esemény kellős közepén álomba szenderült...

Ennek a kutyusnak hála igazán vidámra sikeredett az esküvői fotózás Ennek a kutyusnak hála igazán vidámra sikeredett az esküvői fotózás
Mintha érezte volna, hogy itt most valami nagyon fontos dolog történik, amihez illik jó képet vágni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol Hírek - Címlapon
Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol
Nem hagyja abba a mosolygást a kölyökkutya, akit az utcáról mentettek meg Hírek - Címlapon
Nem hagyja abba a mosolygást a kölyökkutya, akit az utcáról mentettek meg