A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyamedence a forró autó helyett - hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol

2019. július 03., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hiába a sok figyelmeztetés, az emberek egy része még mindig jó ötletnek tartja, hogy magával vigye még a bevásárlásokra is kutyáját. A felhívások mintha lepattannának ezekről a gazdikról - ezért most egy másik irányból próbálják az állatvédők jobb belátásra bírni őket.



Szinte a csapból is az folyik a nyáron, hogy mennyire veszélyes bennhagyni a kutyát (és gyereket, nagymamát, bárkit) a forró autóban. Nem kell kánikulai hőség ahhoz, hogy baj legyen, már a 20-25 fokos napsütéses időjárás esetén is könnyen meglehet a baj. Nem csak hazánkban, de a világ más részein is nagy probléma, hogy a gazdák valahogy nem akarják meghallani, vagy megfogadni a veszélyre való figyelmeztetést. Jobb esetben sikerül még időben kimenteni az életveszélyes állapotba került kutyát a forró autóból, de sajnos sokszor már késő. 

 

Mivel a gazdák vagy elfelejtik, hogy kint meleg van, és veszélyes az autóban hagyni a kutyát, vagy csak legyintve azt gondolják, ez megint csak hisztériakeltés, kénytelenek az állatvédő szervezetek más utat keresni a kutyák megóvására. Így állt elő egy merőben új ötlettel az osztrák fővárosban a Wiener Tierschutzvereins (Bécsi Állatvédő Egyesület) együttműködésben a Shopping City Süd-del (SCS). Mivel a tapasztalat szerint annak ellenére is, hogy akár kutyával is be lehet térni az SCS-be, még mindig előfordul, hogy kutyát hagynak az autóban a gazdák, a vezetőség és az állatvédők felkínálnak a gazdáknak egy alternatív lehetőséget. Egészen pontosan egy kutyamegőrzőt biztosítanak azoknak a kutyáknak, és gazdiknak, akik valamiért ragaszkodnak ahhoz, hogy magukkal vigyék a vásárlás idejére a kutyájukat. Így amíg a gazdi shoppingol, kedvence biztonságban lehet az állatvédőknél egy erre a célra kijelölt udvaron, ahol nem csak a hűs árnyékba húzódhat be a kutya, de kis pancsolókat is biztosítanak számukra. A hőséget nehezebben tűrő fajták egyedeit és idős, beteges ebeket pedig légkondicionált helyiségben is el tudják helyezni. Így a kutya nyugodtabb és főként biztonságosabb körülmények között lehet, mint a bevásárlóközpontban a tömegben, stresszel körülvéve, vagy az életveszélyes autóban...

 

 

Hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol
Hűsölést kínál a kutyáknak az osztrák bevásárlóközpont, míg gazdájuk vásárol
Fotó: facebook.com/wienertierschutzverein/

 

 

A szolgáltatás július 1-től szeptember 1-ig vehető igénybe csütörtök, péntek és szombati napokon és némi ellenértéke is van: attól függően, hány órára van szükségünk a rögtönzött kutyanapközire, 6,90-től 12,90 euróig terjedő díjat kérnek el a gazdiktól (ami, valljuk be, érthető, hiszen ez időre állandó felügyeletet kap a kutyus). A Wiener Tierschutzvereins egyébként pár perc autóútra található az SCS-től, így talán ez sem jelenthet kifogást a gazdiknak.

 

Természetesen a legjobb megoldás mindenki számára az lenne, ha a gazdik nem cipelnék magukkal kedvencüket a shoppingolásra - hiszen a hosszú órákig tartó ruhapróbálgatás nem épp kutyabarát program. De ameddig vannak gazdik, akikben nem lehet bízni, hogy felelősen döntenek, meg kell tenni mindent, hogy a hőség ne követeljen kutyaéleteket…

 

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/wienertierschutzverein/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi! Vigyázz hova teszed a jutifalatot – A kutyád megjegyzi!
Pontosan tudja, melyik polcon hova tettük le a finomságos dobozkát. De honnan ered ez a lenyűgöző képesség?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyás foglalkozások segíthetnek az egyetemistáknak megbirkózni a stresszel Hírek - Címlapon
A kutyás foglalkozások segíthetnek az egyetemistáknak megbirkózni a stresszel
Mesélő képek - ezek lettek idén az év kutyafotói Hírek - Címlapon
Mesélő képek - ezek lettek idén az év kutyafotói