A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Milyen gyakran kell tisztítani a kutya tálját?

2019. január 15., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Te milyen gyakran tisztítod kedvenced etető- és itató tálját? Tisztítod egyáltalán? Csak elöblíted, vagy valamilyen tisztító-/mosogatószerrel is átmosod? Netán a mosogatógépbe is beteszed?



Ahány ház, annyi szokás. Nem kivétel ez alól a kutyatartáshoz kapcsolódó tevékenységek sora is. Vannak dolgok, amik kiemelt figyelmet igényelnek, másokat hajlamosak lehetünk halogatni, “ellustálkodni”. A hétköznapi rohanásban nem is csoda, ám mindent nem lehet erre fogni, igaz?

 

Az etető- és itatótálat is tisztán kell tartanunk, hiába “csak a kutya” eszik belőle. Ugyanolyan fontos, hiszen az edényén is nagyon könnyen megtelepszenek a baktériumok, és megfelelő tisztítás nélkül könnyedén el is szaporodnak - anélkül, hogy észrevennénk. Kutyánk pedig nap mint nap felnyalogatja őket az eledelével együtt.

 

 

Nem csak szépen fog csillogni a tál, de kórokozó mentes is lesz, ha rendszeresen tisztítjuk!
Nem csak szépen fog csillogni a tál, de kórokozó mentes is lesz, ha rendszeresen tisztítjuk!
Fotó: healthypawspetinsurance.com

 

 

Az, hogy milyen sűrűn javasolt tisztítani a tálat, függ attól is, hogy mivel etetjük a kutyánkat. A száraz táppal etetőknek elegendő napi egyszer elmosni, eltörölni a kutya tálját, ám azokat a tálakat, amibe nedved eledel, vagy épp nyers étel kerül, minden etetés után kötelező elmosni! Így könnyedén megakadályozhatjuk a nem kívánt kórokozók megjelenését, amik árthatnak kutyánk egészségének. Egy kis odafigyeléssel hamar a napi rutinunk részévé válik majd a mosogatás.

 

Érdemes bizonyos időközönként a mosogatógépbe is betenni a tálakat, hiszen a gép igen magas hőmérsékleten végzi a mosást, amivel minden szennyeződést és kórokozót el tud tüntetni.

Mosogató- és tisztítószer választásakor kerüljük az erős illatúakat, a legjobb, ha valamilyen erős, de környezetbarát terméket választunk. Alaposan öblítsük le minden esetben, hogy ne jusson be kedvencünk szervezetébe!



 


Indexkép forrás: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére
Tiszta otthon, rendes ház. Gazdiként ezt bizony olykor kihívásként élhetjük meg, és gyakrabban kerül elő a takarító-szett. Milyen problémát okozhatnak a kutya számára, és hogyan előzzük meg a bajt?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság
Ételeink, italaink édesítője, süteményeink ínycsiklandó hozzávalója. Gyógyító ereje évezredek óta közismert; és kedvenceink is szívesen megkóstolnák. Ők is érezhetik a méz jótékony hatásait, de vajon ehetnek belőle?

Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve Csak még egy falatkát… avagy az elhízás veszélyei kutyánkra nézve
Ízületi gyulladás, szívproblémák, légzési nehézségek… Bármennyire is aranyosan néznek ki dundin, az elhízás számos egészségügyi gondot okozhat kedvenceiknél. De mitől is híznak el a kutyák?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az örökbefogadott kutya hálája: fegyveres tolvajokat zavart el az eb Hírek - Címlapon
Az örökbefogadott kutya hálája: fegyveres tolvajokat zavart el az eb
Játszószobát alakított ki a vendégek kutyáinak a kutyabarát pub tulajdonosa Hírek - Címlapon
Játszószobát alakított ki a vendégek kutyáinak a kutyabarát pub tulajdonosa