A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindenhova magával viszi plüss hasonmását a tündéri golden retriever

2023. április 02., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Még egészen kicsi volt, mikor gazdái meglepték egy golden retriever plüssel. Mai napig ez a legkedvesebb játéka.



 

Hát létezik imádnivalóbb egy apró kölyökkutyánál, ahogy legjobb barátját ölelve alussza az igazak álmát? Még akkor is, ha a szóban forgó barát egy plüssállat, mellyel úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. Barley, a másfél éves golden retriever fotói láttán olvadozni kezd a szívünk, ahogy kicsi-énjéhez bújik.

 

 

A golden retriever kölyök és plüss hasonmásai
A golden retriever kölyök és plüss hasonmásai
Fotó: instagram.com/barleyboy/

 

 

Barley és a Bundásnak nevezetett plüss kivételes barátsága bejárta a világhálót, mosolyt csalva arcok ezreire. Attól a naptól fogva, hogy gazdái megajándékozták vele kölyökkorában, elválaszthatatlanok. Mikor kiskutyaként elfoglalta új otthonát, a játék már várt rá, így nagyjából együtt nőttek fel; később ugyanis kapott egy élethű méretekkel rendelkező golden retriever plüsst, bár ő nem áll olyan közel a szívéhez, mint „gyerekkori pajtása”. 

 

 

A golden retriever kedvence plüss hasonmása
A golden retriever kedvence plüss hasonmása
Fotó: instagram.com/barleyboy/

 

 

Reggelente a plüssel a szájában ébreszti a gazdikat, majd a sétákra is magával cipeli. Napközben is rajta tartja a szemét, a gazdik hazaérkezésekor pedig együtt masíroznak az ajtóhoz üdvözlésre.

 

Szívmelengető, ahogy együtt élik meg a mindennapokat, hullámhegyeket és –völgyeket egyaránt. Mikor Barley átesett az ivartalanításon, plüssjátéka is kapott egy gallért, így már őt is kevésbé zavarta, hogy a lábadozás idején viselnie kellett a fura szerkezetet.

 

 

A golden retriever és plüssjátéka is kapott gallért
A golden retriever és plüssjátéka is kapott gallért
Fotó: instagram.com/barleyboy/

 

 

Bundás a nehezebb helyzetekben is vigyáz "nagytesójára", például, ha valamilyen ijesztő zaj szól, vagy bekapcsolják a porszívót. Fürdetésnél sem hagyja magára, így a plüss is kap egy alapos mosást a kádban. Kapcsolatuk azért is különleges, mert a kedves retriever előszeretettel rágcsálja meg otthon az elől hagyott dolgokat. Ártatlan tekintete ne tévesszen meg senkit, egyedül Bundás pajtásával tesz kivételt.

 

Goldihoz méltón Barley is szereti cipelgetni a játékát, megnyugtatja és örömmel tölti el az is, mikor úton-útfélen megdicsérik őt kedvességéért.

 

 

 

 

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Instagram/Barleyboy
Cikk első megjelenése: 2020. május 08.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új életet kezdhetnek az Afganisztánból kimenekített kutyák és macskák Hírek - Címlapon
Új életet kezdhetnek az Afganisztánból kimenekített kutyák és macskák
A kutyák öregedésének kutatása segíthet megtalálni az egészséges, hosszú élet titkát Hírek - Címlapon
A kutyák öregedésének kutatása segíthet megtalálni az egészséges, hosszú élet titkát