A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindennél jobban vágyott a szeretetre a vak tacskó, aki 18 évesen maradt magára

2017. november 05., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Őszes fejecskéjét a hölgy vállára hajtotta, és szorosan kapaszkodott belé. Nem akarta, hogy elengedjék. Csak annyit kért, hogy szeressék és vigyázzanak rá - élete végéig.Muneca, a 18 éves vak tacskó egy napon azon a helyen találta magát, ahova egyik kutya sem szeretne kerülni. Egy zsúfolt menhely rácsai mögül pislogott a nagyvilágra, bár szeméből már régi kihunyt a fény, a vészjósló, idegen szagok, zajok és társainak szomorú kiáltása megrémisztette. Elvesztette otthonát, családját, hosszú életének hátralévő napjai meg voltak számlálva. Az utolsó csepp remény is halványult, hogy valakit egyszer újra szerethessen...

 

Az idős tacskó csak annyit kért, hogy szeressék
Az idős tacskó csak annyit kért, hogy szeressék
Fotó: John Hwang/Facebook

 

Ekkor lépett be életébe Elaine Seamans önkéntes. Kedves hangja, lágy érintése megnyitotta a kis tacsi szívét, karjaiban újra átélhette, milyen érzés biztonságban, szeretve lenni. Őszes fejecskéjét a hölgy vállára hajtotta, és szorosan kapaszkodott belé, szinte belé bújt. Nem akarta, hogy elengedjék. Csak annyit kért, hogy szeressék és vigyázzanak rá. Élete végéig.

 

A kis tacskó újra biztonságban érezte magát
A kis tacskó újra biztonságban érezte magát
Fotó: John Hwang/Facebook

 

John Hwang éppen egy fotózásra tartott, mikor észrevette Munecat és kétlábú őrangyalát. Lencsevégre kapta a meghitt pillanatot, mely villámsebességgel járta körbe a világhálót a közösségi média erejének köszönhetően. Számára csupán pár kattintás volt, ám a kis tacskó számára egy új esélyt – és ezáltal új életet – jelentett. Megindító fényképe láttán akaratlanul is átérezzük az állatbarát hölgy érzelmeit, melyek a kis tacskót ölelve elárasztották őt.

 

Egy idős kutyák mentésével foglalkozó kaliforniai szervezethez is eljutott a kép, azonnal indultak is a kisöregért. Állatorvoshoz vitték, megszabadították bolháitól, majd ideiglenes befogadónál helyezték el.

 

Muneca gazdája karjaiban
Muneca gazdája karjaiban
Fotó: blog.theanimalrescuesite.com

 

Napokon belül számos érdeklődője akadt, szinte özönlöttek a jelentkezők, nem volt könnyű kiválasztani a legmegfelelőbb gazdit Muneca számára. Egy levél azonban kiemelkedett a többi közül, az első találkozás során pedig valóra vált megmentőinek álma: Amy Gann és a kis tacsi között tökéletes volt az összhang. S végre annyi kétségbeesés és fájdalom után az idős kutyus végre élvezheti nyugdíjas napjait, gazdija szeretetében fürödve. 

 

A fürdetésnek is örült a gazdis kutyus
A fürdetésnek is örült a gazdis kutyus
Fotó: blog.theanimalrescuesite.com

 

Nem kellett sok időt a menhelyen töltenie, ám egy idős, vak kutya számára minden egyes pillanat egy örökkévalósággal érhet fel a stresszes, félelmetes helyen. Hazaérve egy kellemes fürdés és a nyugodt légkör feledtették vele a rosszat, Muneca frissen és illatosan vágott neki új élete első napjának. Azóta járt már a tengerparton, élvezte a napsugarak melegét, miközben finom falatokkal tömhette tele pociját. Természetesen ölelésekben sincs hiány, gazdija még egy hordozókendőt is beszerzett számára, hogy kis kedvence közvetlenül mellette lehessen, ha úgy tetszik neki.

 

Az idős tacsi a tengerparton
Az idős tacsi a tengerparton
Fotó: blog.theanimalrescuesite.com

 

A kutyák nem tudnak kiállni magukért, nem tudják elmondani, mit éreznek, mikor megválnak tőlük. Mi viszont segíthetünk rajtuk, ahogy állatszerető emberek ezrei teszik hazánkban is. Ha teheted, látogass el a legközelebbi menhelyre, sétáltass meg egy-két gazdikeresőt vagy csak legyél ott mellette, hogy érezhesse, nincsen egyedül. Meg fogja hálálni!

Forrás: blog.theanimalrescusite.com, thedodo.com
Indexkép forrás: John Hwang/Facebook
Cikk első megjelenése: 2017. június 09.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ráadta pólóját a hidegben fagyoskodó kóbor kutyára a jószívű fiatalember Ráadta pólóját a hidegben fagyoskodó kóbor kutyára a jószívű fiatalember
Sokak szemében apróságnak tűnhet, de a magányos, didergő kutyának a világot jelenthette a cseppnyi gondoskodás, amit a férfitől kapott.

Nehéz kivédeni az idős kutyák szellemi leépülését Nehéz kivédeni az idős kutyák szellemi leépülését
Nem védi meg az idős kutyákat a szellemi leépüléstől sem a tréning, sem a táplálkozás - állapították meg kutatásuk során bécsi kutatók.

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók
Nyílt levélben kérte Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatójának segítségét Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért szervezet vezetője.

Alvásproblémák kutyáknál: Mit tegyek, ha rosszul alszik, gyakran felriad álmából? Alvásproblémák kutyáknál: Mit tegyek, ha rosszul alszik, gyakran felriad álmából?
Bármit megtennénk, hogy kedvencünk boldog, egészséges legyen – a pihentető alvás elengedhetetlen ehhez. De mit tehetünk alvásproblémák esetén?

Elvesztette lábát miközben katonatársait védte - kitüntették a hős kutyát Elvesztette lábát miközben katonatársait védte - kitüntették a hős kutyát
Több katona életét is megmentette a belga juhász egy tűzharc során, amin azonban ő maga súlyosan megsérült. Elvesztette hátsó mancsát, de az életét sikerült megmenteni: most művégtagokkal ugyan, de boldogan él, önfeláldozásáért pedig kitüntetésben is részesült!

Az én kutyám nem éppen egy zseni... Biztos vagy benne? Az én kutyám nem éppen egy zseni... Biztos vagy benne?
Hajlamosak lehetünk úgy tekinteni kutyánkra, mint a világ legcsodálatosabb kis (vagy nagy) élőlényére. És hát így is van. Tündéri pofijának és kedvességének hála ő a legjobb barátunk, még ha akadnak is döcögők közös utunkon. Például amikor valami olyat tesz, ami előtt értetlenül állunk, felmerülhet bennünk a kérdés: "Hülye a kutyám?".

Felmérés: 5 évet is menhelyen tölthet egy-egy kutya Felmérés: 5 évet is menhelyen tölthet egy-egy kutya
A Jófogás 18 menhely megkérdezését követően ad körképet a sok esetben egyenként több száz kutyát elszállásoló létesítmények hazai helyzetéről. A válaszokból többek között kiderül, hogy milyen forrásokból gazdálkodnak, mennyi időt tölt egy kutya egy menhelyen, milyen költségekkel jár 1 éves gondozásuk, illetve az is, hogy közülük milyen arányban érkeznek állatszaporítók karmai közül.

Kellemetlen állapot: vizeletcsepegés kutyáknál Kellemetlen állapot: vizeletcsepegés kutyáknál
Az ősztől kora tavaszig tartó időszak a felfázások tipikus ideje, mely kedvenceinket is érintheti. A vizeletcsepegésnek azonban számos kiváltó oka lehet. Tudj meg többet arról is, hogyan segíthetsz kutyádnak inkontinencia esetén!

10 elképesztő tény kutyáinkról 10 elképesztő tény kutyáinkról
Híresek kiváló szaglásukról, de mi a helyzet a kutyák látása és hallása terén? Vajon nekik is van ujjlenyomatuk? És tényleg mindent megértenek, amit mondunk nekik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A 10 legegészségesebb kutyafajta Hírek - Címlapon
A 10 legegészségesebb kutyafajta
Korlátozások az erdőlátogatásban - tájékozódj indulás előtt! Hírek - Címlapon
Korlátozások az erdőlátogatásban - tájékozódj indulás előtt!