A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindennél jobban vágyott a szeretetre a vak tacskó, aki 18 évesen maradt magára

2017. november 05., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Őszes fejecskéjét a hölgy vállára hajtotta, és szorosan kapaszkodott belé. Nem akarta, hogy elengedjék. Csak annyit kért, hogy szeressék és vigyázzanak rá - élete végéig.



Muneca, a 18 éves vak tacskó egy napon azon a helyen találta magát, ahova egyik kutya sem szeretne kerülni. Egy zsúfolt menhely rácsai mögül pislogott a nagyvilágra, bár szeméből már régi kihunyt a fény, a vészjósló, idegen szagok, zajok és társainak szomorú kiáltása megrémisztette. Elvesztette otthonát, családját, hosszú életének hátralévő napjai meg voltak számlálva. Az utolsó csepp remény is halványult, hogy valakit egyszer újra szerethessen...

 

Az idős tacskó csak annyit kért, hogy szeressék
Az idős tacskó csak annyit kért, hogy szeressék
Fotó: John Hwang/Facebook

 

Ekkor lépett be életébe Elaine Seamans önkéntes. Kedves hangja, lágy érintése megnyitotta a kis tacsi szívét, karjaiban újra átélhette, milyen érzés biztonságban, szeretve lenni. Őszes fejecskéjét a hölgy vállára hajtotta, és szorosan kapaszkodott belé, szinte belé bújt. Nem akarta, hogy elengedjék. Csak annyit kért, hogy szeressék és vigyázzanak rá. Élete végéig.

 

A kis tacskó újra biztonságban érezte magát
A kis tacskó újra biztonságban érezte magát
Fotó: John Hwang/Facebook

 

John Hwang éppen egy fotózásra tartott, mikor észrevette Munecat és kétlábú őrangyalát. Lencsevégre kapta a meghitt pillanatot, mely villámsebességgel járta körbe a világhálót a közösségi média erejének köszönhetően. Számára csupán pár kattintás volt, ám a kis tacskó számára egy új esélyt – és ezáltal új életet – jelentett. Megindító fényképe láttán akaratlanul is átérezzük az állatbarát hölgy érzelmeit, melyek a kis tacskót ölelve elárasztották őt.

 

Egy idős kutyák mentésével foglalkozó kaliforniai szervezethez is eljutott a kép, azonnal indultak is a kisöregért. Állatorvoshoz vitték, megszabadították bolháitól, majd ideiglenes befogadónál helyezték el.

 

Muneca gazdája karjaiban
Muneca gazdája karjaiban
Fotó: blog.theanimalrescuesite.com

 

Napokon belül számos érdeklődője akadt, szinte özönlöttek a jelentkezők, nem volt könnyű kiválasztani a legmegfelelőbb gazdit Muneca számára. Egy levél azonban kiemelkedett a többi közül, az első találkozás során pedig valóra vált megmentőinek álma: Amy Gann és a kis tacsi között tökéletes volt az összhang. S végre annyi kétségbeesés és fájdalom után az idős kutyus végre élvezheti nyugdíjas napjait, gazdija szeretetében fürödve. 

 

A fürdetésnek is örült a gazdis kutyus
A fürdetésnek is örült a gazdis kutyus
Fotó: blog.theanimalrescuesite.com

 

Nem kellett sok időt a menhelyen töltenie, ám egy idős, vak kutya számára minden egyes pillanat egy örökkévalósággal érhet fel a stresszes, félelmetes helyen. Hazaérve egy kellemes fürdés és a nyugodt légkör feledtették vele a rosszat, Muneca frissen és illatosan vágott neki új élete első napjának. Azóta járt már a tengerparton, élvezte a napsugarak melegét, miközben finom falatokkal tömhette tele pociját. Természetesen ölelésekben sincs hiány, gazdija még egy hordozókendőt is beszerzett számára, hogy kis kedvence közvetlenül mellette lehessen, ha úgy tetszik neki.

 

Az idős tacsi a tengerparton
Az idős tacsi a tengerparton
Fotó: blog.theanimalrescuesite.com

 

A kutyák nem tudnak kiállni magukért, nem tudják elmondani, mit éreznek, mikor megválnak tőlük. Mi viszont segíthetünk rajtuk, ahogy állatszerető emberek ezrei teszik hazánkban is. Ha teheted, látogass el a legközelebbi menhelyre, sétáltass meg egy-két gazdikeresőt vagy csak legyél ott mellette, hogy érezhesse, nincsen egyedül. Meg fogja hálálni!

Forrás: blog.theanimalrescusite.com, thedodo.com
Indexkép forrás: John Hwang/Facebook
Cikk első megjelenése: 2017. június 09.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állati terápia Hírek - Címlapon
Állati terápia
R.I.P. Kutya Hírek - Címlapon
R.I.P. Kutya