A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Minikutya bandázás

Kistestű kutyák találkozója Szombathelyen


2014. november 09., 21:30


Szerző: RSM


Kategória: Könnyű




Milyen lehet csivavának lenni ebben a világban? Kutyául érezhetik magukat szegények! Kis testbe zárt hatalmas egyéniségekként próbálnak boldogulni, de esélyegyenlőséget még a kutyafuttatón sem találnak! Igazságot a kistestű kutyáknak!



Végre, ha csak egyetlen októberi délutánra is, de elérkezett a csivavák és kínai kopasz kutyák napja! Egyedül ők vehették birtokba Szombathely egyik kutyaiskolájának területét! Nem kellett tartani az óvatlan nagytestűektől, nem kellett táskában lapulni, vagy éppen vérmesen rávakkantani a nagyobb példányokra, mert csak ők kapták a főszerepet.

 

csibaba5
Minikutya találkozó  Fotó: Bohoda Alexandra

 

Közel negyven kistestű kutya és gazdája részére volt kikapcsolódás, és szakmai tanácsadás az első, de nem utolsó Csibaba találkozó.

- A kutyaoktatótól lehetett kérdezni, mert mindenkinek a kedvencével van valami viselkedésbeli probléma, ami természetes. Mindemellett ők vigyáztak a picikre, nehogy összeugorjanak. Nem is volt különösebb probléma. A kutyakozmetikus jelenléte is nagy segítség volt, mert ápolási tanácsokért lehetett hozzá fordulni, valamint a helyszínen körömvágásra is kaptunk lehetőséget. – mondta Boros Linda, Szotyi gazdája, aki ötletgazdaként és szervezőként vett részt az eseményen.

 

csibaba8
Linda és Szotyi   Fotó: Bohoda Alexandra

 

csibaba3
Makró opció bekapcsolva  Fotó: Bohoda Alexandra

 

A szervezők szerint azért lényeges, hogy rendszeresen tudjanak hasonló kutyákkal együtt lenni a Csivavák, és egyéb kistesűek, mert az egyéniségük ebben a környezetben mutatkozik meg igazán. Más kutyákkal való ismerkedésben mindig ott a félelem, hogy a törékeny teremtménnyel történik valami tragikus. Ebben a körben ettől nem kell félni, hiszen itt mindenki egyforma. Visszafordíthatatlan károkat nem tudnak egymásban tenni még a legfélelmetesebb Csivavák sem. 

 

csivava9
Vérszomjas tekintet  Fotó: Bohoda Alexandra

 

A fotókon tisztán látszik, hogy az aprócska négylábúak felszabadultan, energetikusan és hatalmas élvezettel vették tudomásul, most övék a terep. Nem zavarta meg őket senki a játékban! A képek magukért beszélnek!

 

csibaba7
Bunyó  Fotó: Bohoda Alexandra

 
csibaba1
Súgok valamit!  Fotó: Bohoda Alexandra

 

csibaba6
Gyere te is játszani!  Fotó: Bohoda Alexandra
 
csibaba4
A büszke gazdák  Fotó: Bohoda Alexandra

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kiskutya-szindróma, avagy miért tekintünk másként a kistestű kutyákra, mint a nagyobbakra? Kiskutya-szindróma, avagy miért tekintünk másként a kistestű kutyákra, mint a nagyobbakra?
Több tanulmány is rámutat arra, hogy az emberek hajlamosak elnézőbbek lenni a kicsi kutyákkal. Mi lehet ennek az oka?

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
A fekete-fehér bundájú kutyából egy csapásra feketetét csináltak a tolvajok – szerencsére a történet jól végződött, és a kutyus visszakerült gazdijaihoz.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt
Kevésbé érezhetjük magunkat fenyegetve egy rosszhírű környéken, ha meglátunk egy kutyasétáltató embert. Főleg, ha a kutya kistestű. Érdekes tanulmány!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Amitől bárkiből "kijöhet az állat" Hírek - Címlapon
Amitől bárkiből "kijöhet az állat"
Kutyabarát helyek Szombathelyen Hírek - Címlapon
Kutyabarát helyek Szombathelyen