A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával?

2022. november 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Jó tudni!
Helikopterezik, propellerezik? Ismerős kifejezések, amik biztosan jelzik: kedvenced boldognak érzi magát! 

A kutya farka rengeteget árul el hangulatáról – az, ahogyan tartja, mozgatja más-más jelentéssel bírhat. Csóválhat gyorsan, lassan, feszesen vagy lazán, és az sem mindegy, hogy jobbra vagy balra lengedez.

 

A farkinca mozgása információk széles tárházát foglalja magában, és ha még csak most kezdünk ismerkedni a kutyák viselkedésével, könnyedén gondolhatnánk, hogy „ha a kutya csóvál, akkor boldog és barátságos”. Nos, ez nem mindig van így, a csóválás egy bizonyos fajtája azonban minden jel szerint ezt takarja: ha körbe-körbe csóvál, hegye pedig széles kört ír le.

 

 

Mit jelent, ha körkörösen csóvál a kutya a farkával?
Mit jelent, ha körkörösen csóvál a kutya a farkával?
Fotó: rd.com

 

 

Mit jelent a propeller farkinca?

 

Legtöbbször arra utal, hogy a kutya nagyon örül, amikor olyasvalaki kerül a látóterébe, akit kedvel – főleg, ha az illetővel jó ideje nem találkozott. Sokszor láthatjuk olyan videókon, ahol a kutyus rég nem látott gazdiját kitörő örömmel fogadja, például tengerentúli katonai szolgálatáról tér haza hónapok vagy évek múltán.

 

Más kutyusok pedig annyira lelkesek, hogy szinte mindig propellerezve köszöntik szeretett családjuk tagjait – akkor is, ha csak 10 percre mentek el otthonról. Van, akiből a séta lehetősége váltja ki, míg másokból kedvenc játékuk vagy négylábú barátaik látványa hozza elő a körkörös csóválást.

 

 

A körkörös csóválás azt jelezheti, hogy a kutya nagyon örül, boldog
A körkörös csóválás azt jelezheti, hogy a kutya nagyon örül, boldog.jpg
Fotó: inverse.com

 

 

Általánosságban elmondható, hogy minél jobban "csóválja a farok a kutyát", annál barátságosabbak a szándékai. Az igazi boldog csóválásnak azt tartják, amikor szinte az egész teste riszál; válla, törzse és persze hátsó fele is.

 

Habár a körköröst csóválást tipikusan a barátságosság és pozitív érzelmek jelének tekintik, ne feledkezzünk meg arról, hogy sohasem szabad egyetlen jel alapján értelmezni a kutya viselkedését. Nézzük meg, milyen kontextusban történik, milyen körülmények között csóvál így a kutyus, figyeljük meg testbeszédét, ad-e ki hangokat, és ha igen, milyet, és így tovább. A kutyakommunikáció rengeteg érdekességet tartogat mindenki számára – tanuljunk hát minél többet a témában!

 

Forrás: thewildest.com
Indexkép forrás: rd.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

Miért is jó, ha van kutyád? Miért is jó, ha van kutyád?
Hosszú ideje győzködöd kedvesedet vagy családtagjaidat arról, hogy legyen kutyus a háznál? Megfelelő körülmények esetén, illetve, ha elegendő szabadidőd van, az alábbi indokok segíthetnek meglágyítani a szívüket.

A kutyáknak is van humorérzéke? A kutyáknak is van humorérzéke?
Kedvesek, együttérzőek, szeretnivalók és hihetetlenül mókásak tudnak lenni. Bearanyozzák mindennapjainkat, jókedvükben mintha velünk együtt nevetnének. Vajon a kutyák is értik a tréfát?

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vonatozott, majd a rendőrökhöz ment egy kutya szilveszterkor Hírek - Címlapon
Vonatozott, majd a rendőrökhöz ment egy kutya szilveszterkor
30 napos kutyás kihívás - hetedik feladat: Ugrás láb között Hírek - Címlapon
30 napos kutyás kihívás - hetedik feladat: Ugrás láb között