A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem csak a világ legmagasabb kutyája ez a dog, de immár ő a legöregebb is

2020. június 18., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
… legalábbis fajtáján belül ő a legöregebb, ahol is már veteránnak számít Freddy a maga 8 életévével. Egy korábbi rekordja is van a szelíd óriásnak: ő a legmagasabb kutya jelenleg! 

A norfolki Weetingben élő Claire Stoneman két dogja, Freddy és Fleur nem csak gazdájuk szívének különlegesek: a két óriás a legidősebb a fajtatársai körében: májusban ünnepelték nyolcadik születésnapjukat.

Az abszolút rekorder azonban Freddy, hiszen ő néhány perccel előbb látta meg a napvilágot, mint Fleur. Ezen is túl pedig még egy rekord birtokosa Freddy: ha a hátsó lábaira áll, kicsivel magasabb, mint két méter, ezzel ő a legmagasabb kutya!

 

Gazdájuk különleges születésnapi bulit tartott veterán kedvenceinek: “Feldíszítettük a kertet, és elhalmoztuk őket kedvenc falatjaikkal és játékaikkal. Mindketten nagyszerűen érezték magukat aznap!”

 

 

Freddy és Fleur különleges születésnapi partit kapott
Freddy és Fleur különleges születésnapi partit kapott
facebook.com/freddygreatdane

 

 

A koronavírus járvány miatt nagy bulit nem csaphattak, ám meghívták Freddy egyik legjobb kétlábú barátját, a kis Erint. A 7 éves kislány a szomszédjukban lakik, gyakorlatilag együtt nőtt fel Freddyvel és Fleurrel. A járvány miatt jó ideje nem találkozhattak, így a szülinapi bulin nagy volt az öröm: Freddy be is gyűjtött kis barátjától jó nagy adag szeretgetést.

 

 

Freddy és kis barátnője, Erin
Freddy és kis barátnője, Erin
Fotó: facebook.com/freddygreatdane

 

 

Erin nem igazán jön zavarba a hatalmas kutyától, ellentétben sok más emberrel. A gazdi bevallotta, inkább a hajnali, kora reggeli órákban jár sétálni a kutyáival, mert azok bár a légynek se ártanak, az emberek inkább ennek az ellenkezőjét feltételezik.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Baj, ha sokat tüsszög a kutya? Baj, ha sokat tüsszög a kutya?
Időnként mindenki szokott hapcizni, így négylábú barátaink is. Mi van akkor, ha alig bírja abbahagyni? Honnan tudhatjuk, hogy mennyi „tüssz” számít soknak?

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó Hírek - Címlapon
Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó
Ebösszeírás kezdődik Miskolcon Hírek - Címlapon
Ebösszeírás kezdődik Miskolcon