A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem csak gazdájának, de süket kutyatársának is segítségére siet a figyelmes labrador

2021. november 15., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Eredetileg a gazdi segítőkutyája volt Lily: az önzetlen és egyben nagyon szorgalmas kutya azonban hamar felfedezte, hogy idősebb négylábú társának is szüksége van segítségre. 

Lily, a fekete labradorlány képzett segítőkutya, aki hamar nélkülözhetetlen segítőjévé vált gazdijának, Bridgetnek. A lány kerekesszékkel tud csak mozogni, így Lily nagyon sokat tud segíteni neki a hétköznapi életben. Van azonban a családban még valaki, aki számára nagy segítség a szorgalmas labrador: ő Kinley, Bridget másik kutyája. A sárga labrador 8 hetes kora óta él Bridgetel és bizony gazdájához hasonlóan neki is jól jön a segítség: Kinley süket. 

 

“Kinley már 9 éves, 8 hetes kora óta van nálam. Sajnos neurológiai fogyatékosságai vannak, aminek következtében körülbelül fél éves korában elvesztette a hallását. - mesélte a Boredpanda kérdésére Bridget. - Megtanítottuk arra, hogy jelekkel kommunikáljunk egymással, így boldog, teljes életet tud élni.”

 

 

Kinley, Bridget és Lily
Kinley, Bridget és Lily
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Kinley és Lily nagyon jó barátok lettek: együtt töltik szinte az egész napot, összebújva alszanak a kanapén, már-már elválaszthatatlanok. A süket Kinleynek nagy segítséget jelent Lily: a segítőkutya növeli a biztonságérzetét, hisz mondhatni füle helyett füle lett barátjának. Ha bármi van, ő jelez! Legjobb példa a séta: ha eljön az idő, odaszalad barátjához és megböködi az orrát, mintha csak azt mondaná, “Hé, Kinley, gyerünk, indulunk sétálni!”.

 

 

 

 

 

 

 

“Mobilitási segítő kutyának képeztem ki Lilyt - meséli Bridget, aki már hosszú ideje foglalkozik segítő kutyák képzésével - olyan feladatai vannak, melyek segítenek enyhíteni a testi fogyatékosságaimat. Például megtanítottam arra, hogy “menj, kérj segítséget”, ha olyan helyzetbe kerülök, amihez más segítségére van szükségem. Azt hiszem, ez adta az alapját annak, hogy szóljon Kinleynek, ha sétaidő van. Odaszalad, és megböki Kinley orrát.”

 

 

A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Bridget megosztotta a történetüket az interneten is, hogy felhívja a figyelmet a segítőkutyák fontosságára - az emberek pedig - érthető módon - oda vannak a labrador párosért. Az önzetlen szeretet csodás példái ők!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A mentők állományba vettek egy kutyát – Brúnó már igazi mentős! A mentők állományba vettek egy kutyát – Brúnó már igazi mentős!
Brúnó, a 8 éves labrador igazi mentőssé vált: állományba vették, még saját szolgálati igazolványt is kapott!

Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán
Titokzatos alak kukucskál ki a kerítésen... De Piper szobrát mindenki imádja: a régi ismerősök örömmel köszöntik, az újak pedig meghatódva szemlélik a bronzba öntött kutyát és kedvenc játékát.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Segítőkutyája oldalán választották szépségkirálynővé a 17 éves autista lányt Segítőkutyája oldalán választották szépségkirálynővé a 17 éves autista lányt
„Ő az én támaszom, mindenben.” - A golden retriever óriási erőt adott fogyatékossággal élő fiatal gazdijának, hogy valóra válthassa gyermekkori álmát.

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához Hírek - Címlapon
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Hírek - Címlapon
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát