A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem csak gazdájának, de süket kutyatársának is segítségére siet a figyelmes labrador

2021. november 15., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Eredetileg a gazdi segítőkutyája volt Lily: az önzetlen és egyben nagyon szorgalmas kutya azonban hamar felfedezte, hogy idősebb négylábú társának is szüksége van segítségre. 

Lily, a fekete labradorlány képzett segítőkutya, aki hamar nélkülözhetetlen segítőjévé vált gazdijának, Bridgetnek. A lány kerekesszékkel tud csak mozogni, így Lily nagyon sokat tud segíteni neki a hétköznapi életben. Van azonban a családban még valaki, aki számára nagy segítség a szorgalmas labrador: ő Kinley, Bridget másik kutyája. A sárga labrador 8 hetes kora óta él Bridgetel és bizony gazdájához hasonlóan neki is jól jön a segítség: Kinley süket. 

 

“Kinley már 9 éves, 8 hetes kora óta van nálam. Sajnos neurológiai fogyatékosságai vannak, aminek következtében körülbelül fél éves korában elvesztette a hallását. - mesélte a Boredpanda kérdésére Bridget. - Megtanítottuk arra, hogy jelekkel kommunikáljunk egymással, így boldog, teljes életet tud élni.”

 

 

Kinley, Bridget és Lily
Kinley, Bridget és Lily
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Kinley és Lily nagyon jó barátok lettek: együtt töltik szinte az egész napot, összebújva alszanak a kanapén, már-már elválaszthatatlanok. A süket Kinleynek nagy segítséget jelent Lily: a segítőkutya növeli a biztonságérzetét, hisz mondhatni füle helyett füle lett barátjának. Ha bármi van, ő jelez! Legjobb példa a séta: ha eljön az idő, odaszalad barátjához és megböködi az orrát, mintha csak azt mondaná, “Hé, Kinley, gyerünk, indulunk sétálni!”.

 

 

 

 

 

 

 

“Mobilitási segítő kutyának képeztem ki Lilyt - meséli Bridget, aki már hosszú ideje foglalkozik segítő kutyák képzésével - olyan feladatai vannak, melyek segítenek enyhíteni a testi fogyatékosságaimat. Például megtanítottam arra, hogy “menj, kérj segítséget”, ha olyan helyzetbe kerülök, amihez más segítségére van szükségem. Azt hiszem, ez adta az alapját annak, hogy szóljon Kinleynek, ha sétaidő van. Odaszalad, és megböki Kinley orrát.”

 

 

A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Bridget megosztotta a történetüket az interneten is, hogy felhívja a figyelmet a segítőkutyák fontosságára - az emberek pedig - érthető módon - oda vannak a labrador párosért. Az önzetlen szeretet csodás példái ők!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 elárvult kiskacsát fogadott örökbe Fred, a 15 éves labrador 15 elárvult kiskacsát fogadott örökbe Fred, a 15 éves labrador
Szokatlan pótpapára leltek a pelyhesek, miután magukra maradtak egy középkori várkastély udvarán. Szívmelengető fotók!

Pocaksimit kért a kutya, miután belógott a focipályára meccs közben Pocaksimit kért a kutya, miután belógott a focipályára meccs közben
Annyira tetszett a jókedvű négylábúnak a móka, hogy a végén kézben kellett kivinni a pályáról, nehogy visszaszökjön...

Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador
Newt, a szuperszimatú kutya felbecsülhetetlen segítséget nyújt a ritka állatfajok felkutatásában. Mindezért cserébe pedig nem is kér mást, mint imádott teniszlabdáját.

Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát
Szeretetteljes golden retrieverek érkeztek a napokban a texasi tragédia helyszínére, ahol az érintetteknek segítenek túllépni a történteken.

Hosszabb-rövidebb? Kiderült, mely kutyafajták élnek a legtovább Hosszabb-rövidebb? Kiderült, mely kutyafajták élnek a legtovább
Nemcsak érdekességként szolgálnak a kutatás eredményei, de a tudatos fajtaválasztásban is segíthetnek, ha szeretnénk minél több időt eltölteni leendő kedvencünk társaságában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szalmonellafertőzés kutyáknál Hírek - Címlapon
Szalmonellafertőzés kutyáknál
Egy hónapon belül a harmadik kutyaeledelt hívják vissza - ismét szalmonellát találtak egy termékben Hírek - Címlapon
Egy hónapon belül a harmadik kutyaeledelt hívják vissza - ismét szalmonellát találtak egy termékben