A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem csak gazdájának, de süket kutyatársának is segítségére siet a figyelmes labrador

2021. november 15., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Eredetileg a gazdi segítőkutyája volt Lily: az önzetlen és egyben nagyon szorgalmas kutya azonban hamar felfedezte, hogy idősebb négylábú társának is szüksége van segítségre. 

Lily, a fekete labradorlány képzett segítőkutya, aki hamar nélkülözhetetlen segítőjévé vált gazdijának, Bridgetnek. A lány kerekesszékkel tud csak mozogni, így Lily nagyon sokat tud segíteni neki a hétköznapi életben. Van azonban a családban még valaki, aki számára nagy segítség a szorgalmas labrador: ő Kinley, Bridget másik kutyája. A sárga labrador 8 hetes kora óta él Bridgetel és bizony gazdájához hasonlóan neki is jól jön a segítség: Kinley süket. 

 

“Kinley már 9 éves, 8 hetes kora óta van nálam. Sajnos neurológiai fogyatékosságai vannak, aminek következtében körülbelül fél éves korában elvesztette a hallását. - mesélte a Boredpanda kérdésére Bridget. - Megtanítottuk arra, hogy jelekkel kommunikáljunk egymással, így boldog, teljes életet tud élni.”

 

 

Kinley, Bridget és Lily
Kinley, Bridget és Lily
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Kinley és Lily nagyon jó barátok lettek: együtt töltik szinte az egész napot, összebújva alszanak a kanapén, már-már elválaszthatatlanok. A süket Kinleynek nagy segítséget jelent Lily: a segítőkutya növeli a biztonságérzetét, hisz mondhatni füle helyett füle lett barátjának. Ha bármi van, ő jelez! Legjobb példa a séta: ha eljön az idő, odaszalad barátjához és megböködi az orrát, mintha csak azt mondaná, “Hé, Kinley, gyerünk, indulunk sétálni!”.

 

 

 

 

 

 

 

“Mobilitási segítő kutyának képeztem ki Lilyt - meséli Bridget, aki már hosszú ideje foglalkozik segítő kutyák képzésével - olyan feladatai vannak, melyek segítenek enyhíteni a testi fogyatékosságaimat. Például megtanítottam arra, hogy “menj, kérj segítséget”, ha olyan helyzetbe kerülök, amihez más segítségére van szükségem. Azt hiszem, ez adta az alapját annak, hogy szóljon Kinleynek, ha sétaidő van. Odaszalad, és megböki Kinley orrát.”

 

 

A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Bridget megosztotta a történetüket az interneten is, hogy felhívja a figyelmet a segítőkutyák fontosságára - az emberek pedig - érthető módon - oda vannak a labrador párosért. Az önzetlen szeretet csodás példái ők!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Honnan ered a kutyafajták neve? - Egy kis földrajz Honnan ered a kutyafajták neve? - Egy kis földrajz
Labrador, újfundlandi, leonbergi, spániel... Csupán néhány azon fajták közül, melyek egy-egy földrajzi területről kapták nevüket. Tudj meg többet arról is, honnan származnak e jóságos és kedvelt ebek!

Különleges kölyköknek adott életet egy labrador: a sárga, barna és fekete szín is megtalálható az alomban Különleges kölyköknek adott életet egy labrador: a sárga, barna és fekete szín is megtalálható az alomban
A szépséges labrador mama 10 imádnivaló kicsit hozott a világra októberben. Ami igazán páratlanná teszi őket az az, hogy a fajtára jellemző mindhárom szín képviselteti magát. Nézzétek, milyen gyönyörűek!

Segítséget hívtak idős gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett túrázás közben Segítséget hívtak idős gazdájukhoz a kutyák, miután összeesett túrázás közben
Bajbajutott gazdájuk láttán habozás nélkül cselekedtek. Megható történet két négylábú hősről.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához Hírek - Címlapon
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához
Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja? Hírek - Címlapon
Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja?