A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem csak gazdájának, de süket kutyatársának is segítségére siet a figyelmes labrador

2021. november 15., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Eredetileg a gazdi segítőkutyája volt Lily: az önzetlen és egyben nagyon szorgalmas kutya azonban hamar felfedezte, hogy idősebb négylábú társának is szüksége van segítségre. 

Lily, a fekete labradorlány képzett segítőkutya, aki hamar nélkülözhetetlen segítőjévé vált gazdijának, Bridgetnek. A lány kerekesszékkel tud csak mozogni, így Lily nagyon sokat tud segíteni neki a hétköznapi életben. Van azonban a családban még valaki, aki számára nagy segítség a szorgalmas labrador: ő Kinley, Bridget másik kutyája. A sárga labrador 8 hetes kora óta él Bridgetel és bizony gazdájához hasonlóan neki is jól jön a segítség: Kinley süket. 

 

“Kinley már 9 éves, 8 hetes kora óta van nálam. Sajnos neurológiai fogyatékosságai vannak, aminek következtében körülbelül fél éves korában elvesztette a hallását. - mesélte a Boredpanda kérdésére Bridget. - Megtanítottuk arra, hogy jelekkel kommunikáljunk egymással, így boldog, teljes életet tud élni.”

 

 

Kinley, Bridget és Lily
Kinley, Bridget és Lily
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Kinley és Lily nagyon jó barátok lettek: együtt töltik szinte az egész napot, összebújva alszanak a kanapén, már-már elválaszthatatlanok. A süket Kinleynek nagy segítséget jelent Lily: a segítőkutya növeli a biztonságérzetét, hisz mondhatni füle helyett füle lett barátjának. Ha bármi van, ő jelez! Legjobb példa a séta: ha eljön az idő, odaszalad barátjához és megböködi az orrát, mintha csak azt mondaná, “Hé, Kinley, gyerünk, indulunk sétálni!”.

 

 

 

 

 

 

 

“Mobilitási segítő kutyának képeztem ki Lilyt - meséli Bridget, aki már hosszú ideje foglalkozik segítő kutyák képzésével - olyan feladatai vannak, melyek segítenek enyhíteni a testi fogyatékosságaimat. Például megtanítottam arra, hogy “menj, kérj segítséget”, ha olyan helyzetbe kerülök, amihez más segítségére van szükségem. Azt hiszem, ez adta az alapját annak, hogy szóljon Kinleynek, ha sétaidő van. Odaszalad, és megböki Kinley orrát.”

 

 

A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Bridget megosztotta a történetüket az interneten is, hogy felhívja a figyelmet a segítőkutyák fontosságára - az emberek pedig - érthető módon - oda vannak a labrador párosért. Az önzetlen szeretet csodás példái ők!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

"Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban "Mindig boldoggá tett, és mosolyt csalt az arcomra" – hős labrador volt a leukémiás kislány támasza a legnehezebb időszakban
Hosszú ideig tartó kezelés, kemoterápia, rengeteg gyógyszer, rosszullétek és bizonytalanság – egy felnőtt ember is nehezen viselné a betegséggel járó megpróbáltatásokat. Na de egy 11 éves kislány? Szerencsére egy hatalmas szívű barát állt mellette még a legnehezebb időszakban is: egy kedves fekete labrador.

A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta – 31 év után taszította le a labradort az első helyről
Három évtized után már csak a második legnépszerűbb fajtának számít a labrador az Egyesült Államokban. Nem más taszította le a „trónról”, mint a kis francia bulldog. A kistestű fajta népszerűsége rohamosan nőtt az elmúlt években – kérdés, hogy ez mennyire jó magának a fajtának és egyedeinek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Praktiker AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához Hírek - Címlapon
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Hírek - Címlapon
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát