A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem csak gazdájának, de süket kutyatársának is segítségére siet a figyelmes labrador

2021. november 15., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Eredetileg a gazdi segítőkutyája volt Lily: az önzetlen és egyben nagyon szorgalmas kutya azonban hamar felfedezte, hogy idősebb négylábú társának is szüksége van segítségre.



 

Lily, a fekete labradorlány képzett segítőkutya, aki hamar nélkülözhetetlen segítőjévé vált gazdijának, Bridgetnek. A lány kerekesszékkel tud csak mozogni, így Lily nagyon sokat tud segíteni neki a hétköznapi életben. Van azonban a családban még valaki, aki számára nagy segítség a szorgalmas labrador: ő Kinley, Bridget másik kutyája. A sárga labrador 8 hetes kora óta él Bridgetel és bizony gazdájához hasonlóan neki is jól jön a segítség: Kinley süket. 

 

“Kinley már 9 éves, 8 hetes kora óta van nálam. Sajnos neurológiai fogyatékosságai vannak, aminek következtében körülbelül fél éves korában elvesztette a hallását. - mesélte a Boredpanda kérdésére Bridget. - Megtanítottuk arra, hogy jelekkel kommunikáljunk egymással, így boldog, teljes életet tud élni.”

 

 

Kinley, Bridget és Lily
Kinley, Bridget és Lily
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Kinley és Lily nagyon jó barátok lettek: együtt töltik szinte az egész napot, összebújva alszanak a kanapén, már-már elválaszthatatlanok. A süket Kinleynek nagy segítséget jelent Lily: a segítőkutya növeli a biztonságérzetét, hisz mondhatni füle helyett füle lett barátjának. Ha bármi van, ő jelez! Legjobb példa a séta: ha eljön az idő, odaszalad barátjához és megböködi az orrát, mintha csak azt mondaná, “Hé, Kinley, gyerünk, indulunk sétálni!”.

 

 

 

 

 

 

 

“Mobilitási segítő kutyának képeztem ki Lilyt - meséli Bridget, aki már hosszú ideje foglalkozik segítő kutyák képzésével - olyan feladatai vannak, melyek segítenek enyhíteni a testi fogyatékosságaimat. Például megtanítottam arra, hogy “menj, kérj segítséget”, ha olyan helyzetbe kerülök, amihez más segítségére van szükségem. Azt hiszem, ez adta az alapját annak, hogy szóljon Kinleynek, ha sétaidő van. Odaszalad, és megböki Kinley orrát.”

 

 

A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
A két kutya szinte elválaszthatatlan barát lett
Fotó: instagram.com/lily_evans_service_pup/

 

 

Bridget megosztotta a történetüket az interneten is, hogy felhívja a figyelmet a segítőkutyák fontosságára - az emberek pedig - érthető módon - oda vannak a labrador párosért. Az önzetlen szeretet csodás példái ők!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Ebugatta Beagle Club Online Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához Hírek - Címlapon
A gazdik többsége úgy érzi, a járvány alatt erősebbé vált kötődése kutyájához
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát Hírek - Címlapon
Kiakadt a tacskó, amikor meglátta a mosógépben szeretett játékát